Együtt a rák utáni életért

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

A Magyar Rákellenes Liga immár második alkalommal szervezte meg az "Együtt a rák utáni életért" kerekasztal konferenciát. A megbeszélések során mindig kijelölik a betegszervezetek számára a következő időszak céljait és az azok eléréséhez szükséges cselekvési programot, és ezúttal fontos cél a reformfolyamat többi résztvevőivel történő egyeztetés is.

Hazánkban zajlik az egészségügyi ellátás és ezen belül az onkológiai ellátás reformja, a kormányzati célkitűzések hatékonyabb elérése érdekében a rákbetegek magyarországi civilszervezetei cselekvően kívánnak részt venni a folyamatban.
Ennek segítésére a rákbetegek civil szervezetei 2005 szeptemberében rendezték meg az Első Kerekasztal megbeszélést a kormányzat és az onkológiai szakma képviselői részvételével, hogy lerakják ezen közös program mérföldköveit, amely 10 év alatt 10 százalékkal tervezi csökkenteni a rákbetegség halálozási statisztikáját. Az első 2 év eltelt, még további 8 év áll előttünk...

A Második Kerekasztal célja a reformfolyamat többi résztvevőivel történő egyeztetés az első megbeszélés óta bekövetkezett változások és reformok hatásáról, illetve a civil szervezetek jelenlegi legégetőbb kérdéseiről, valamint kijelölni a feladataikat. A mostani Kerekasztal megbeszélés feladata megállapodni, a civil szervezetek aktív és folyamatos együttműködése érdekében, az év folyamán szükséges változtatásokról is.

Fontos leszögezni, hogy a Kerekasztal megbeszélés nem politikai fórum, és nem ad helyt semmi másnak, mint egy, a betegszervezetek tevékenységére vonatkozó aktív, kormányzati ciklusokon átívelő, hosszú távú program létrehozásának. A megbeszélések célja annak kimunkálása, hogy a témában dolgozó civil- és betegszervezetek hogyan tudják a leghatékonyabban elősegíteni a daganatos betegek túlélésének maximalizálását és a gyógyulás utáni minőségi élet folytatását.

A fentiek értelmében, a Kerekasztal felszólalásra is felkért meghívottjai a témában érintett legfontosabb szakmai szervezetek (pl.: Sugárterápiás és Onkológiai Szakkolégium, Országos Onkológiai Intézet, SE Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, Országos Tisztifőorvosi Hivatal) vezetői.
A felsoroltakon kívül számos további érintett szakma - pl.: gyógyszerészek, orvos-jogászok - képviselői, valamint állami hivatalok - pl.: OEP, Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága - is meghívást kaptak.

A kitűzött hosszú távú cél csak a civil szféra minden aktív szereplője együttműködésével érhető el, így a kezdeményező Liga további kilenc onkológiai jellegű témákkal foglalkozó betegszervezetet - közte az ILCO-t és a Rákbetegek Országos Szövetségét - vont be a cselekvési program kialakításába.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az intim szőrtelenítés veszélyeiSzőrtelenítés

Az intim szőrtelenítés veszélyeiMilyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

Miért lehet fájdalmas az együttlét? Szexualitás

Miért lehet fájdalmas az együttlét? A jelenség mögött gyakran nőgyógyászati problémák állnak

Frissítse fel a lábait!Lábápolás

Frissítse fel a lábait!Egy hosszú nap után fáradtnak, nehéznek érezte a lábait? Tippünk!

A beteg kutat, segítenünk kell nekiOkosgyógyszer

A beteg kutat, segítenünk kell nekiLimfómánál is életet menthet a józan ész

Életmódtippek aranyereseknekAranyér

Életmódtippek aranyereseknekA legfontosabb: rendszeresség és higiénia

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+14, +19 °C
Minimum:
+7, +12 °C

Hazánkban szombaton délelőtt az ország középső tájain változóan, délnyugaton és északkeleten erősen felhős lesz az ég, északkeleten kisebb eső, zápor kialakulhat.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag