Ételek, amelyek pattanást okoznak

Kövessen minket!

Aki kevesebb szénhidrátot eszik, nem csak laposabb has lesz a jutalma, de a pattanásainak is búcsút inthet.

A WebMD News jelentése szerint a kevesebb szénhidrát fogyasztása által kontrollált vércukorszint segíthet féken tartani a bőrt elcsúfító gyulladásos csomócskákat, így egészségesebbé válik a külső. A pattanásos emberek némelyike valószínűleg hiperinzulinémiában szenved, ami azt jelenti, hogy vérükben felszaporodik az inzulin.

"Az alacsony glikémiás indexű ételek szabályozhatják a pattanásokért felelős hormonok szintjét" - mondta Alan R. Shalita, a New York-i SUNY Kórház bőrgyógyászati osztályának vezetője. "A pattanásos betegeknek javaslom, hogy egyenek kevesebb szénhidrátot, és kerüljék a túl sok tejterméket is, amitől szintén megjelenhetnek ezek a hívatlan vendégek."

Aki alacsony glikémiás indexű ételeket választ, elkerülheti a vércukorszint hirtelen, nagy mértékű emelkedését, ami olyankor következik be, ha valaki fehér rizst, finomított lisztes pékárut, édességet eszik. Ezek helyett sokkal jobb a friss zöldség és gyümölcs, valamint a hús fogyasztása. Shalita eloszlatta azt a mítoszt is, hogy a csokoládé pattanásokat okoz. Akik valóban így reagálnak rá, azoknál inkább a cukor okozza a panaszokat, és nem a kakaóban található zsír.
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Hozzászólások

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Melyik az a testrészünk, ahol nem alakulhat ki pattanás?

Tippek

Az állandóan száraz, repedezett ajkakat jól ápolják a ricinus- és mandulaolajok. A szájfények közül a lanolinosak kímélik leginkább a száraz szájszéleket.