Dr. Kurimay Tamás

Kapcsolódó videók

Lélek és elme

A depresszió hatása a családra, társadalomra

A depresszió - és erre tudományos adatok is vannak - korunk betegsége, és bizonyítottan 2020 után a világon a legnagyobb egészségügyi terhet jelentő problémává fog válni. Jelenleg is már a második helyen van, kardiovaszkuláris megbetegedések után. Tehát ez azt jelenti, hogy egyre több ember lesz depressziós, és ezzel a kérdéssel társadalmi szinten is szükséges foglalkozni. Prof. Kurimay Tamás pszichiáter beszélt erről.

Lélek és elme

A depresszió kezelésében a mozgás jelentősége

A depressziós ember érzékenyebb a testi problémákra, mint a körülötte élők. Emiatt fokozottan fontos a megszokott időben történő és elegendő alvás. Ugyanis a kialvatlanság visszaveti a gyógyulást. Csökkentsünk a minimumra a kávé- és az alkoholfogyasztást. Törekvéseinket jól kiegészítheti a természetben végzett mozgás. Erről beszélt Prof. Kurimay Tamás pszichiáter.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +21 °C
Minimum: +5 °C

Több órára kisüt a nap, a képződő gomolyfelhőkből néhol előfordulhat kisebb zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar. A déli szél az ország nyugati felén megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű. Fronthatás várhatóan nem okoz napközben kellemetlenséget, a frontérzékenyek tünetei így várhatóan tovább enyhülnek.