A fogyókúrában az evés időzítése a legfontosabb

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Minden fogyókúrázó azzal próbálja maximalizálni a karcsúsodást, hogy a megfelelő élelmiszereket választja, és kerüli az egészségtelen ételeket. A legújabb kutatás szerint azonban a siker kulcsa az étkezések időzítése.

Egy brit közvélemény-kutatás kimutatta, mi a reggeli, az ebéd és a vacsora ideális időpontja akkor, ha valaki a lehető legtöbb kilót szeretné leadni. A felmérés szerint a reggeli optimális ideje 7 óra utánra, egészen pontosan 7 óra 11 percre tehető, ebédelni pedig fél 1 és 1 óra között, pontosan12 óra 38 perckor érdemes. Az este 7 óra után fogyasztott vacsorával tönkre lehet tenni a fogyókúrát - a vacsora ideális időpontja 6 óra és fél 7 közé tehető, pontosan 6 óra 14 percre.

Ne hagyjon ki egy étkezést sem! (Fotó: Europress)

Ne hagyjon ki egy étkezést sem! (Fotó: Europress)

Az időzítést a brit Forza Supplements fogyókúrás étrendkiegészítőket gyártó vállalat legújabb közvélemény-kutatása alapján állapították meg, melynek keretében ezer fogyókúrázót kérdeztek meg arról, szerintük mi a legjobb időpont az étkezésekre, ha a lehető legtöbbet szeretnének fogyni. A válaszadók 84 százaléka véli úgy, hogy az étkezések meghatározott időpontjaihoz való ragaszkodás lehet a kulcsa a fogyókúrának.

76 százalékuk gondolja úgy, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, 75 százalékuk szerint pedig nagyon lényeges a könnyű ebéd fogyasztása, amit egyetlen nap sem szabad kihagyni. A fogyás maximalizálása érdekében korán kell vacsorázni, mert az emberek este kevésbé aktívak, vagyis több kalóriát alakít át a szervezetük zsírrá.

A kutatás megerősíti a közismert népi bölcsességet: reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus.

A Forza Supplements ügyvezető igazgatója, Lee Smith szerint sok fogyókúrázó esetében a kulcs nem az, hogy mennyit esznek, hanem az, hogy mikor. Az eredmények legfontosabb üzenete az, hogy nem szabad kihagyni az étkezéseket, és soha nem szabad túl későre hagyni a vacsorát.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Elek Ágnes
egészségnevelő és egészségfejlesztő
Kérdezek tőle

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag