Luxustáborokba küldheti gyermekét idén nyáron

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Idén is egyre korábbi időpontra tolódik a nyári táborok kiválasztása. A Táborfigyelő utánajárt, milyen szempontok alapján keresnek a szülők. Az már most látszik, hogy 2015 az extrém táborok éve lehet.

A Taborfigyelo.hu gyermektáborokat összehasonlító portál szervezésében 250 szülő részvételével zajlott kutatásban felmérték, milyen táborokat keresnek a 2015-ös évben, mik lehetnek az idei év slágerei, hol táboroznak a lurkók, valamint mennyit költünk gyermekenként egy táborra. Több újdonság mellett több pénz juthat idén a vakációra, míg az extrém táborok népszerűbbek lesznek.
A kérdőívet 250 szülő töltötte ki, a válaszadó szülők 45 százaléka két gyermekes, 39 százalékuk egy csemetével rendelkezik, míg 14 százaléknak három gyermeke van. Ennek ellenére csak a szülők 1/3-ánál elvárás, hogy a táborszervező testvérkedvezményt nyújtson, 46 százalék esetében ez nem szempont, vagy nem ez alapján hozza meg a döntést.

Figyelemhiányos a gyerek?

Értetlenül néz a gyermekére, mert már megint furcsán viselkedik, kielégíthetetlen mozgásigényével, harsányságával, mohó kíváncsiságával, szófogadatlanságával idegesíti, fárasztja a környezetét? Felmerült már önben a hiperaktivitás gyanúja? Tudjon meg többet, kattintson!

Idén is folytatódik a tendencia, hogy egyre fiatalabban kezdik meg a csemeték a táborozást. Ezen táborok jellemzően napközis típusúak és gyakorlatilag egy minőségi játékos gyermekmegőrzésről van szó. A családok 34 százaléka ottalvós, negyede napközis tábort keres, de újdonság a 2015-ös évben, hogy a többség (41 százalék) számára mindkét tábor típus érdekes lehet. Utóbbi szülők esetében jellemzően nem kizárólag a díjak, hanem a táborok ár-érték aránya és a gyermek érdeklődése dönti el, hogy melyik fajta tábort választják.

Az extrém táborok idén népszerűbbek lesznek

Az extrém táborok idén népszerűbbek lesznek


Területi eloszlásban a válaszadók elsősorban budapesti (napközis) és pest megyei tábort keresnek, ezeket követi Veszprém, Somogy, Zala és Fejér megye. Újdonság, hogy a szülők közel harmadánál elvárás, hogy a táborszervező fogadjon el SZÉP Kártyát. A béren kívüli juttatás ilyen irányú felhasználására folyamatosan növekvő igény jelentkezik.

A táborok árát firtató kérdésben a szülői válaszok valamelyest magasabb árkategóriát jelöltek meg a tavalyi évhez képest. Az ott alvós táborok esetében az alacsonyabb árú (10-20 ezer forint között) kikapcsolódás 38 százalékos, az egy lépcsőfokkal magasabb díjú táborok (20-30 ezer forint között) 45 százalékos voksarányt értek el. A növekedés a 30-40 ezer forint közötti táborok szegmensében tapasztalható, a szülők közel negyede ilyen árkategóriában keres vakációs lehetőségeket.

A napközis táborok árában is érezhető az emelkedés, a tavalyi évben is jellemzően népszerű 10-20 ezer forint közötti díjkategóriát 55 százalék választotta, viszont 32 százalékuk már magasabb árú tábort keres. Már nem olyan népszerűek az angoltáborok A táborok tematikáját tekintve továbbra is a kalandtáborok viszik a prímet, míg ezeket a képzeletbeli dobogón a sporttáborok és a kézműves táborok követik. Érdekesség, hogy az idegen nyelvi táborok népszerűsége folyamatosan esik, az idei esztendőben a negyedik legkeresettebb tábortípus.

Egyre inkább terjednek és az idei esztendőben várhatóan kiemelkednek majd az extrém táborok, mint a rúdtánc tábor vagy a lövésztábor, katonai táborok. A nem szokványos témaválasztás komolyan megosztja a válaszadó szülőket, 29 százalékuk gyermekét érdekelné az ilyen jellegű tábor, viszont a szülők 17 százaléka érdeklődés esetén sem engedné ilyen táborba gyermekét. A Táborfigyelő előrejelzése szerint az extrém táborok mellett a 2015-ös évben a luxustáborok (vitorlás, golf) előretörése is várható.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+10, +16 °C

Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén kevés felhő zavarja majd a sok napsütést, felhősebb tájak inkább csak keleten fordulhatnak elő.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag