"Egészségesebben" az egészségeseknél

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

Már honlap is segíti a cukorbetegeket, hogy "egészségesebben" élhessenek az egészségeseknél!
Az "Egészségesebben" az egészségeseknél- cukorbetegen? mozgalom útjára indította honlapját a www.egeszsegcukorbetegen.hu címen. A honlap felépítése híven tükrözi a mozgalom célkitűzéseit, és útmutatóként szolgál a betegséggel való szövődménymentes együttélésre. A rendszeres vércukormérés fontossága és a HbA1c 7% alatti céltartományának elérése mellett további tájékoztatást nyújt a táplálkozás és a mindennapi életben való kihívásokkal kapcsolatban is. Az oldalon nyomon követhetővé válnak a mozgalom további állomásai és pályázati felhívása is.

Miben is rejlik a mozgalom, ezáltal a honlap egyedisége? Alapvetően más szemlélettel közelít a betegséghez, hiszen a tájékoztatás mellett a betegek aktiválására helyezi a fő hangsúlyt. Hiába minden erőfeszítés, ha az érintettek nem tesznek meg mindent betegségük kézbentartása érdekében. A diabétesz kezelésében az orvosnak hatalmas szerepe van, de nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a kórt maguk a betegek tartják kézben, hiszen nekik kell beépíteni mindennapi életvitelükbe a diétát, a terápiás előírásokat, és ők döntik el, hogy mennyit mozognak. Ezért fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a betegséget befolyásoló tényezőkkel, a terápiás lehetőségekkel, hogy a szövődmények kialakulási esélyeit csökkenthessék. Egy tájékozott beteg sokkal bátrabban kezdeményez beszélgetést kezelőorvosával is. A kölcsönös bizalom kialakítása kiemelten fontos a sikeres terápia szempontjából.

A honlap nemcsak a betegségről és a terápiás lehetőségekről ad tájékoztatást, hanem olyan kérdésekre is választ ad, melyekkel kapcsolatban az érintettek gyakran tévesen azt gondolják, hogy elegendő ismerettel rendelkeznek. Vajon biztosak vagyunk- e abban, mit is jelent valójában a cukorbeteg diéta, vagy mitől lesz magas a vércukorszint, és mit kell tenni, ha nagyon alacsony vércukorértéket mértünk? Mindez csak pár kérdés azok közül, melyek egyszerű és érthető módon informálják az érdeklődőket ebben a témában. A diabétesz leggyakoribb szövődményeit bemutatva hasznos tanácsokat kaphatnak a honlapra látogatók. Megtudhatják, mi figyelmeztetheti őket az első jelekre, és mit kell tenni elkerülésük érdekében.

A sok hasznos információ mellett betekintést nyerhetnek a mozgalom által készített felmérésekbe is, melyek megdöbbentő eredményeket tártak fel a cukorbeteg társadalom ismereteiről.

A honlapon megtalálható a mozgalom "indulója", Hevesi Tamás Új Világ című dala is, melyet betegsége ihletett. A karaoke kedvelőinek rendelkezésére áll a dal szövege is.

A filmek mellett, melyben betegek vallanak arról, hogyan élik meg mindennapjaikat, betegtörténeteket is olvashatnak a honlapra látogatók, illetve a mozgalom továbbra is várja azoknak a cukorbetegeknek a személyes történetét, akik szívesen megosztanák betegtársaikkal mindennapi kihívásaikat betegségükkel kapcsolatban. Ezek a tanulságos vallomások nagyon fontosak, mert példát mutathatnak a holnap betegének.

A honlap anyaga természetesen nem helyettesítheti az orvossal történő kontrollokat, de olyan tudásalapot biztosíthat, melynek segítségével valóban egészségesebben élhetnek a cukorbetegek.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag