Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 21., kedd

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+4, +12 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős NY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék: a hegyekben, illetve északnyugaton havas eső, átmenetileg hó, máshol többnyire eső, zápor. Délután délnyugaton időnként felszakadhat a felhőzet, de az ország nagy részén borult lesz az ég. Szórványosan várható további eső, zápor, a hegyekben havas eső is. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 12 fok között alakul. Késő este 2, 9 fok lesz. Kedden kettősfronti hatás érvényesül, országszerte jelentkezhetnek intenzív tünetek. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. A szél fokozhatja a panaszokat. Az ízületi bántalmak sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. Az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, november 22., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+6, +14 °C

Szél: élénk DNY

0-7
Napsütéses
órák száma
Délelőtt nyugat felől tovább csökken a felhőzet, keleten fordulnak még elő erősen felhős területek. Számottevő csapadék a legtöbb helyen nem várható, de a Tiszántúlon eleinte még lehet elszórt eső, zápor. Délután keleten helyenként erősen felhős lesz az ég, máshol azonban a napsütést csak időnként zavarja felhősödés. Számottevő csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 14 fok között alakul.

Holnapután, november 23., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
+8, +15 °C

Szél: élénk DK

2-5
Napsütéses
órák száma
A napos délelőttöt követően egyre többfelé befelhősödik az ég, de csapadékra nem kell készülni. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 15 fok között alakul.

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag