Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 24., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+25, +35 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk NY

2-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt északon több helyen erősen felhős, vagy borult lesz az ég, máshol a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. A felhősebb nyugati, illetve északi megyékben elszórtan várható zápor, zivatar. Délután változóan, helyenként erősen felhős időre van kilátás, gyakran kell záporesőre, egy-egy zivatarra számítani. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 35 fok között alakul. Késő este 16, 28 fok lesz. Hétfőn a hajnali hidegfrontot követően nyugaton, illetve északon kissé felfrissül a levegő, az itt élők végre kipihentebben ébredhetnek. Napközben azonban ismét hőség lesz, sokan ingerlékenyebbek, ingerültebbek lehetnek a megszokottnál, nyugaton a szélre fokozottan érzékenyeknél görcsös fejfájás is felléphet. Zivatarok környezetében felerősödnek az asztmatikus panaszok, romlik a szívbetegek állapota. Az UV-sugárzás helyenként ugyan elérheti az erős fokozatot, de a változó felhőzet miatt ingadozó lesz az értéke. A viszonylag csapadékos időben csökken a pollenterhelés. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, július 25., kedd

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+21, +27 °C

Szél: erős ÉNY

2-10
Napsütéses
órák száma
Napközben nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, eső, zápor jellemzően már csak keleten alakulhat ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, július 26., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+11, +17 °C

Maximum:
+24, +29 °C

Szél: élénk ÉNY

6-13
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős, napos, kellemes nyári időre van kilátás. Jelentős csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 11, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag