Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 24., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+13, +19 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: mérsékelt ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kisebb esőre, záporra számíthatunk. Délután erősen felhős lesz az ég, legfeljebb keleten vékonyodhat el a felhőzet, főleg nyugaton szórványosan eső, zápor alakul ki. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul. Késő este 10, 16 fok lesz. Vasárnap továbbra is kettősfronti hatás érvényesül, napközben ennek intenzitása keleten gyengül. Eleinte többen tapasztalhatnak migrénes és görcsös fejfájást is, az arra hajlamosak körében gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok is. Az ízületi panaszok nem mérséklődnek számottevően. A mért értékeknél pár fokkal alacsonyabban alakul a hőérzet, a változékony időben ingadozó komfortérzet, hangulat a jellemző. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, szeptember 25., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: élénk ÉK

0-7
Napsütéses
órák száma
Délelőtt tovább vékonyodik, csökken a felhőzet, pár órára kisüt a nap. Nyugaton számíthatunk tartósan felhős időre és ott elszórtan kisebb eső, zápor kialakul. Délután változóan felhős lesz az ég, ezenbelül északkeleten várható a kevesebb, délnyugaton a több felhő és ott kisebb eső, zápor kialakul. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Holnapután, szeptember 26., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+19, +24 °C

Szél: mérsékelt ÉK

2-10
Napsütéses
órák száma
Nyugaton, délnyugaton még mindig gyakrabban lesz erősen felhős az ég, de csak gyenge eső fordulhat elő. Másutt a több órás napsütést gomolyfelhők zavarják, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag