Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, május 29., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +15 °C

Maximum:
+23, +29 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: mérsékelt D

4-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt több helyen fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, ám a Tiszántúlon, illetve a Duna-Tisza közének déli részén már gomolyfelhők is megjelennek az égen. Csapadék nem várható. Délután az ország keleti felén helyenként erősen megnövekszik a felhőzet, míg nyugaton még mindig döntően fátyolfelhők borítják az eget. Ott továbbra is sok szűrt napsütésre lehet készülni. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 9, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 29 fok között alakul. Késő este 20, 26 fok lesz. Hétfőn továbbra is frontmentesen alakul az idő. Ám a folyamatos melegedés miatt egyre többen panaszkodhatnak migrénre, mások napok óta szokatlan fáradékonysággal, bágyadtsággal küzdhetnek. Csökken a koncentráló-képesség is. A délelőtti, kora délutáni órákban gyakorivá válik a vérnyomás-ingadozás, este többeknél alvászavarok léphetnek fel. Romlik az allergiahelyzet, a nyugati tájakon pedig továbbra is nagyon erős UV-sugárzással ajánlott számolni! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, május 30., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +16 °C

Maximum:
+24, +30 °C

Szél: mérsékelt DNY

5-10
Napsütéses
órák száma
A nyárias melegben változóan felhős, alapvetően napos időre számíthatunk, a legtöbb napsütés délen, illetve északkeleten valószínű. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 31., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+27, +32 °C

Szél: mérsékelt NY

5-8
Napsütéses
órák száma
A fülledt, meleg nyári időben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, főként északon alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag