Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 26., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +17 °C

Maximum:
+23, +29 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős ÉNY

3-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt változóan felhős lesz az ég , a legtöbb napsütésre a délnyugaton, illetve az északkeleten élők készülhetnek. Jelentős csapadéktól sehol sem kell tartani. Délután az ország északi felén lesz több a felhő, északnyugaton szórványosan eső, záporeső is előfordulhat. Máshol a gyengén, közepesen felhős ég mellett jellemzően napos időre van kilátás. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 29 fok között alakul. Késő este 14, 23 fok lesz. Szerdán már nem érvényesül fronthatás. A hűvös reggel azonban átmenetileg felerősíti a kopásos ízületi panaszokat. Napközben az arra hajlamosaknál enyhe vérnyomás-ingadozás léphet fel. A szabadtéri programok során változékonyságra kell készülni, északnyugaton az esernyőre is szükség lehet. A déli megyékben a sok napsütés kedvezően befolyásolja a hangulatot és a teljesítőképességet is. Lassan növekszik a pollenterhelés, a csapadékmentes tájakon a csalánfélék mellett helyenként már a parlagfű pollenkoncentrációja is elérheti a tüneteket kiváltó szintet! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnap, július 27., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+11, +16 °C

Maximum:
+22, +27 °C

Szél: élénk ÉNY

4-12
Napsütéses
órák száma
Erősen felhős és napos időszakok egyaránt lesznek, a változékony időben elszórtan futó záporok is lehetnek. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Holnapután, július 28., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+23, +29 °C

Szél: élénk NY

2-10
Napsütéses
órák száma
Változóan, északon gyakran erősen felhős lesz az ég, errefelé helyenként futó záporeső is kialakulhat. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 29 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag