Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 24., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+5, +14 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt D

0-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a ködök sokfelé tartósan megmaradnak, helyenként fokozatosan kisüt a nap, csapadék nem várható. Délután északon, keleten tartós ködfoltok, ködfelhőzet várható, főleg a Dunántúlon pár órás napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 14 fok között alakul. Késő este 3, 10 fok lesz. Pénteken továbbra sincs fronthatás a térségünkben. A ködös, nyirkos tájakon a kopásos ízületi panaszok felerősödnek. A tünetek intenzitása napközben sem csökken. A tartósan ködös, borongós területeken lehangoltságot, fáradságot, romló hangulatot tapasztalhatunk. A naposabb Dunántúli tájakon javul a közérzet és a hangulat, a hőérzet is pozitív irányba változik. Az immunrendszerünket erősítsük vitamin bevitellel, fogyasszunk sok gyümölcsöt! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Köd

Holnap, november 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+7, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős D

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt Zömében erősen felhős lesz az ég, helyenként szakadozhat fel a felhőzet, a köd, ködfelhőzet északon, északkeleten lassan oszlik fel. Csapadék nem alakul ki. Délután nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, főleg délen, délkeleten lehet kevés napsütés, északnyugaton kisebb eső, zápor kialakulhat. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 15 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Szombaton a nap nagy részében nem várható fronthatás, majd az esti óráktól északnyugat felől hidegfront hatásával kell számolni. Főleg a reggeli, délelőtti órákban a ködös, nyirkos tájakon a kopásos ízületi panaszok felerősödnek. A tünetek intenzitása napközben csökken. Délutántól elsősorban a nyugaton élőknél fejfájás, migrénes panaszok erősödhetnek. Az arra érzékenyeknél görcsös panaszok jelentkezhetnek. Az immunrendszerünket erősítsük vitamin bevitellel, fogyasszunk sok gyümölcsöt és ne felejtkezzünk meg a folyadékbevitelról! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, november 26., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+4, +9 °C

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Erősen felhős, borult égre lehet számítani, többfelé alakul ki eső, zápor, a hegyekben havas eső, hózápor várható. Délutántól nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag