Gyógyszerkereső

RAMACE 5 mg kemény kapszula

RAMACE 5 mg kemény kapszula

Hatóanyag:
ramipril

ATC:
Ramipril

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
30x


Kedvezményes árak:

710 Ft

304 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-9185/03
Gyártó: Teva Gyógyszergyár

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Ramace kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Ramace kemény kapszula egy ramipril hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Az ún ACE-gátlók (angiotenzin konvertáló enzim gátlók) csoportjába tartozik.
A Ramace kemény kapszula az alábbiak szerint hat:
- Csökkenti az Ön szervezetében azoknak az anyagoknak a termelését, amelyek emelhetik a vérnyomást.
- Ellazítja és tágítja az ereket
- Megkönnyíti a szív számára a vér keringtetését a szervezetében.
- A Ramace kemény kapszula alkalmazható:
- A magasvérnyomás (hipertenzió vagy hipertónia) kezelésére
- Szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére
- A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére (függetlenül attól, hogy Ön cukorbetegségben szenved-e vagy sem)
- A szív kezelésére amikor az nem tud elegendő vért pumpálni a szervezet többi részébe (szívelégtelenség)
- Szívinfarktust (miokardiális infarktus) követő kezelésre szívelégtelenség esetén.

- 2. Tudnivalók a Ramace kemény kapszula szedése előtt

- Ne szedje a Ramace kemény kapszulát:
- ha allergiás (túlérzékeny) a ramiprilre vagy bármely más ACE-gátlóra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- Az allergiás reakció tünetei lehetnek a kiütés, a nyelési vagy légzési nehézség, ajkainak, arcának, nyelvének vagy torkának duzzanata.
- ha Önnél már jelentkezett olyan súlyos allergiás reakció amit angioödémának neveznek. Ennek jelei lehetnek a viszketés, csalánkiütés, vörös foltok a kezén, lábán és a torkán, a torok, nyelv és a szem körüli terület és az ajkak duzzanata, a nyelési vagy légzési nehézség.
- amennyiben Ön művese-kezelésben, vagy bármely vérszűrő eljárásban részesül. Az alkalmazott berendezéstől függően a Ramace kemény kapszula kezelés nem biztos, hogy megfelelő Önnek.
- amennyiben olyan vesebetegségben szenved, amikor a vese vérellátása csökkent (veseartéria szűkület).
- amennyiben több mint 3 hónapos terhes. (Azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Ramace kemény kapszulát / lásd a \"Terhesség és szoptatás\" című részt..)
- amennyiben az Ön vérnyomása rendellenesen alacsony vagy bizonytalan. Ezt a döntés kezelőorvosának kell meghoznia.
- ha cukorbetegségben szenved vagy károsodott a veseműködése és aliszkiren hatóanyag tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszert kap.
Ne szedje a Ramace kemény kapszulát ha Önre illik valamelyik a fent felsoroltak közül. Amennyiben bizonytalan kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi a Ramace kemény kapszulát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Ramace kemény kapszula szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,
- ha Önnek szív- máj vagy veserendellenessége van
- ha Ön jelentős folyadék- vagy sóveszteséget szenvedett a szokásosnál is hevesebb hányás, hasmenés vagy izzadás miatt, ha Ön sószegény diétán van, hosszabb ideje vízhajtókat (diuretikumokat) szed vagy művesekezelésben (dialízis) részesül
- ha Ön rovarmérgekkel szembeni deszenzibilizáló kezelésben fog részesülni
- ha érzéstelenítést fognak Önnél alkalmazni. Ezt vagy operáció vagy fogászati beavatkozás esetén alkalmazzák. Egy nappal a beavatkozás előtt felfüggesztheti a Ramace kemény kapszula-kezelést, kérje ki kezelőorvosa tanácsát
- ha magas vérének a káliumszintje (és ezt a vérvizsgálat is igazolta)
- ha un. kollagén-betegségben szenved, mint például szkleroderma vagy a szisztémás lupusz eritematózus betegség
- ha Ön a következő, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek bármelyikét szedi:
- angiotenzin II receptor blokkoló (ARB) (szartánok néven is ismertek - például valzartán, telmizartán, irbezartán), különösen akkor, ha cukorbetegséggel összefüggő vesebetegségben szenved.
- aliszkiren.
- Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizheti az Ön veseműködését, vérnyomását és az elektrolit szinteket (pl. kálium) a vérben. Lásd még a \" Ne szedje a Ramace kemény kapszulát\" pontban szereplő információkat.
- Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe eshet. A Ramace kemény kapszula szedése a korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni a gyógyszert, ha több, mint 3 hónapos terhes, minthogy súlyos károkat okozhat a magzatnak, ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a \"Terhesség\" című részt).

- Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre (vagy nem tudja biztosan, hogy illik-e) kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi a Ramace kemény kapszulát.

- Gyermekek és serdülők
- A Ramace kemény kapszula nem ajánlott gyermekkorban és serdülők esetén 18 éves kor alatt, mivel ebben a betegcsoportban a Ramace kemény kapszula biztonságosságát és hatékonyságát még nem bizonyították.

- Egyéb gyógyszerek és a Ramace kemény kapszula
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez azért fontos, mert a Ramace kemény kapszula befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor más gyógyszerek is befolyással lehetnek a Ramace kemény kapszula hatására. Lehet, hogy orvosának meg kell változtatnia a gyógyszerek adagját, és/vagy egyéb óvintézkedéseket tehet:
- Ha Ön angiotenzin II receptor blokkolót (ARB) vagy aliszkirent szed (lásd még a \"Ne szedje a Ramace kemény kapszulát\" és a \"Figyelmeztetések és óvintézkedések\" pontok alatti információt).
- Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Csökkenthetik a Ramace kemény kapszula hatását.
- Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)
- Az alacsonyvérnyomás, sokk, szívelégtelenség, asztma vagy allergiás állapotok kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. efedrin, noradrenalin vagy adrenalin. Kezelőorvosának ellenőriznie kell a vérnyomását.
- Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Ezek a gyógyszerek fokozhatják a valószínűségét, hogy Önnél mellékhatás jelentkezik, ha együtt szedi a Ramace kemény kapszulával.
- Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)
- Daganatellenes gyógyszerek (kemoterápiás gyógyszerek)
- A beültetett szervek kilökődését gátló gyógyszerek pl. ciklosporin
- Vizelethajtók pl. furoszemid
- Gyógyszerek, amelyek emelhetik a vér káliumszintjét pl. spironolakton, triamteren, amilorid, kálium sók, heparin (vérhígító)
- Gyulladásos betegségek kezelésére szolgáló szteroidok pl. prednizolon
- Allopurinol (a húgysav csökkentésére szolgál a vérben)
- Prokainamid (szívritmus rendellenességek kezelésre)
- Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. A Ramace kemény kapszula befolyásolhatja hatásukat.
- Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. szájon át alkalmazandó vércukorszint csökkentők és az inzulin. A Ramace kemény kapszula csökkentheti a vércukorszintet. Fokozottan ellenőrizze a vércukorszintjét, ha Ramace kemény kapszulát szed.
- Lítium (metnális betegségek kezelésére). Az Ön lítium szintjét fokozottan ellenőriznie kell kezelőorvosának.
- Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi a Ramace kemény kapszulát.
- A Ramace kemény kapszula egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
- Ha a Ramace kemény kapszula kezelés során alkoholt fogyaszt, szédülhet, vagy bizonytalanság érzése lehet. Amennyiben nem biztos, hogy mennyi alkoholt fogyaszthat a Ramace kemény kapszula kezelés alatt, kérdezze meg kezelőorvosát, mivel a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és az alkohol egymás hatását erősíthetik.
- A Ramace kemény kapszula étellel együtt vagy anélkül is bevehető.
- Terhesség és szoptatás és termékenység
- Terhesség
- Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy tehes lehet. Az orvos azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, mielőtt teherbe esik, vagy ahogy megtudja, hogy terhes és hogy a Ramace kemény kapszula helyett egy másik gyógyszert kezdjen el szedni. A Ramace kemény kapszula szedése nem ajánlott a korai terhesség időszakában. Nem szabad szedni a Ramace kemény kapszulát a 3. terhességi hónap után, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.
- Szoptatás
- Közölje orvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretné kezdeni a szoptatást. A Ramace kemény kapszula alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak. Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Ön számára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- Szédülhet a Ramace kemény kapszula kezelés során. Ez gyakoribb a Ramace kemény kapszula-kezelés megkezdésekor, vagy az adag emelésekor. Ha ez a tünet jelentkezik, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket.
- 3. Hogyan kell szedni a Ramace kemény kapszulát?

- A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- A gyógyszer szedése
- Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.
- Egészben, folyadékkal nyelje le a kapszulát.
- Ne törje vagy rágja össze a kapszulát.
- A készítmény ajánlott adagja

- Magasvérnyomás kezelésére
- Az ajánlott kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa addig fogja módosítani az adagot, amíg a megfelelő vérnyomásértéket be nem sikerül állítani.
- A maximális napi adag 10 mg naponta egyszer.
- Amennyiben Ön már szed vizelethajtó gyógyszereket, kezelőorvosa megszakíthatja a szedést vagy módosíthatja a vizelethajtó adagját, mielőtt elkezdi a Ramace kemény kapszula kezelést.
- Szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére
- Az ajánlott kezdő adag 2,5 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa növelheti az adagot.
- Az ajánlott napi adag 10 mg naponta egyszer.

- A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére
- Az ajánlott kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- Az ajánlott napi adag 5 mg vagy 10 mg naponta egyszer.
- Szívelégtelenség kezelésére
- Az ajánlott kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A maximális napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.
- Szívinfarktust követően alkalmazandó kezelés
- Az ajánlott kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer - 2,5 mg naponta kétszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- Az ajánlott napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.
- Idős betegek esetén
- Kezelőorvosa csökkenteni fogja a kezdőadagot és lassabban fogja módosítani a kezelés során az adagot.
- Ha az előírtnál több Ramace kemény kapszulát vett be
- Azonnal beszéljen kezelőorvosával vagy menjen a legközelebbi kórházi sürgősségi osztályra. Ne vezessen a kórházba, kérjen meg valakit, hogy vigye el, vagy hívja a mentőket. Vigye magával a gyógyszerét, ebből fogja a kezelőorvosa pontosan tudni, hogy milyen gyógyszert vett be.
- Ha elfelejtette bevenni a Ramace kemény kapszulát
- Vegye be a következő adagot amikor legközelebb esedékes.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott kapszula pótlására.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- 4. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- Azonnal hagyja abba a Ramace kemény kapszula szedését és keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét tapasztalja magán, mivel lehetséges, hogy sürgős orvosi beavatkozásra lesz szükség:
- Az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata, emiatt nehezített lehet a nyelés vagy a légzés, viszketés és kiütések. Ezek a Ramace kemény kapszula által kiváltott súlyos allergiás reakció jelei lehetnek.
- Súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütés, a fekélyképződést a szájban, meglévő bőrbetegségének rosszabbodása, a bőr vörösödése, hólyagosodása vagy leválása (az un. Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis vagy eritéma multiforme néven ismert betegség)
- Azonnal jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikét tapasztalja:
- Gyorsabb szívverés, szabálytalan vagy heves szívdobogás (un palpitáció), mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban vagy ennél is súlyosabb szívbetegségek beleértve a szívinfarktust, vagy az agyvérzést.
- Légszomj vagy köhögés, ezek tüdőrendellenességek jelei lehetnek.
- Könnyebben kialakuló véraláfutás, hosszabb ideig tartó vérzés, vagy a vérzésre utaló bármilyen jel (pl. ínyvérzés), lila tűszúrásszerű pöttyök a bőrön, vagy ha a szokásosnál könnyebben kap el fertőző betegségeket, torokfájás és láz, fáradtság, gyengeség, szédülés vagy sápadt bőr. Ezek a tünetek a vérképzőszervi és csontvelő rendellenességek jelei lehetnek.
- Súlyos gyomorfájdalom, amely a hátba is kisugárzik. Ez a pankreatitis jele lehet (hasnyálmirigy gyulladás).
- Láz, hidegrázás, fáradtság, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger, a bőr vagy a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság). Ezek olyan májbetegség jelei lehetnek, mint a hepatitisz (májgyulladás) vagy a májkárosodás.
- Egyéb mellékhatások lehetnek még:
- Jelezze kezelőorvosának ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.
- Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Fejfájás, fáradtság
- Szédülés. Ez a tünet gyakrabban jelentkezik a Ramace kemény kapszula-kezelés kezdetén, illetve az adag emelése esetén.
- Gyengeség, hipotenzió (rendellenesen alacsony vérnyomás), különösen amikor gyorsan áll fel vagy ül le.
- Száraz, ingerlő köhögés, arcüreggyulladás (szinuszitisz) vagy hörghurut, légszomj
- Gyomor- vagy bélfájdalom, hasmenés, emésztési zavar, hányinger vagy hányás
- Kiütés mely lehet kiemelkedő vagy nem kiemelkedő is
- Mellkasi fájdalom
- Görcsök, vagy fájdalom az izmokban
- A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál magasabb kálium-szintet jeleznek a vérben.
- Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Egyensúly problémák (vertigo)
- Viszketés vagy rendellenes bőrérzékelés mint pl. zsibbadás, bizsergés, szúró vagy égő érzés, lúdbőrös érzés (perifériás idegbántalom)
- Az ízérzés elvesztése vagy megváltozása
- Alvászavarok
- Depressziós állapot, szorongás, feszültebbenk érzi magát a szokásosnál vagy nyugtalanság
- Orrdugulás, légzési nehézség vagy asztmájának rosszabbodása
- Duzzanat a beleiben, amelyet bélrenszeri angioödémának neveznek, mely hasi fájdalommal, hányással és hasmenéssel jár
- Gyomorégés, székrekedés vagy szájszárazság
- Fokozott vízfelvétel és ürítés
- A szokásosnál fokozottabb izzadás
- Csökkent étvágy vagy étvágytalanság (anorexia)
- Szaporább vagy szabálytalan szívverés. Duzzadt karok és lábak. Ezek a fokozott vízvisszatartás jelei lehetnek.
- Kipirulás
- Homályos látás
- Ízületi fájdalom
- Láz
- Szexuális működési zavar férfiakban, illetve csökkent szexuális vágy férfiakban és nőkben.
- Bizonyos fehérvérsejt-típus megnövekedett száma (eozinofília) a vérvizsgálati eredményben
- A vérvizsgálati eredmények változást mutatnak a máj-, hasnyálmirigy vagy vesefunkciós értékekben.
- Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Bizonytalanság vagy zavartság érzése
- Vörös és duzzadt nyelv
- Erőteljes bőrleválás vagy hámlás, viszkető göbös kiütés
- Körömrendellenességek (a köröm meglazulása vagy leválása a körömágyból)
- Bőrkiütés vagy bevérzések a bőrön
- Foltok a bőrön és hideg végtagok
- Vörös, viszkető, duzzadt vagy vizenyős szemek
- Hallásromlás vagy fülcsengés
- Gyengeség érzése
- A vérvizsgálati eredmények csökkenést mutatnak a vörösvértestek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék számában és a hemoglobin mennyiségében.
- Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- A szokásosnál fokozottabb fényérzékenység.
- Egyéb jelentett mellékhatások:
- Jelezze kezelőorvosának ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.
- Koncentrációzavar
- Duzzadt száj
- A vérvizsgálati eredmények túlzottan kevés vérsejetet mutatnak
- A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál alacsonyabb nátrium-szintet mutatnak a vérben
- A kéz- és a lábujjak színe a hidegben megváltozik és bizseregő vagy fájdalmas érzés jelentkezik amikor újra felmelegednek (Raynaud-jelenség)
- A mell megnagyobbodása férfiakban
- Lelassult vagy gátolt reakciók
- Égő érzés
- A szaglás megváltozása
- Hajhullás
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Ramace kemény kapszulát tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Ramace kemény kapszula
- A készítmény hatóanyaga 1,25 mg, 2,50 mg, 5,00 mg, illetve 10,0 mg ramipril kapszulánként.
- Egyéb összetevők:
Ramace 1,25 mg kemény kapszula: vízmentes szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, magnézium-hidroxid, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, hidegen duzzadó keményítő.
Kapszulahéj: sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
Jelölő festék: Black SW-9008/SW-9009 (fekete vas-oxid tartalmú (E172)).
Ramace 2,5 mg kemény kapszula: vízmentes szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, magnézium-hidroxid, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, hidegen duzzadó keményítő.
Kapszulahéj: vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
Jelölő festék: Black SW-9008/SW-9009 (fekete vas-oxid tartalmú (E172)).
Ramace 5 mg kemény kapszula: vízmentes szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, magnézium-hidroxid, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, hidegen duzzadó keményítő.
Kapszulahéj: vörös vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
Jelölő festék: Black SW-9008/SW-9009 (fekete vas-oxid tartalmú (E172)).
Ramace 10 mg kemény kapszula: vízmentes szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, magnézium-hidroxid, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, hidegen duzzadó keményítő.
Kapszulahéj: indigotin (E132), titán-dioxid (E171), zselatin.
Jelölő festék: Black SW-9008/SW-9009 (fekete vas-oxid tartalmú (E172)).
Milyen a Ramace kemény kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Ramace 1,25 mg kemény kapszula:
Felső részén élénksárga, alsó részén fehér, átlátszatlan, \"4\"-es méretű kemény kapszulába töltött 125,0 mg fehér vagy csaknem fehér por. A kapszula mindkét részén fekete színű \"93\" és \"7209\" jelölés látható.
Ramace 2,5 mg kemény kapszula:
Felső részén halvány narancssárga, alsó részén fehér, átlátszatlan, \"4\"-es méretű kemény kapszulába töltött 125,0 mg fehér vagy csaknem fehér por. A kapszula mindkét részén fekete színű \"93\" és \"7210\" jelölés látható.
Ramace 5 mg kemény kapszula:
Felső részén rózsaszín, alsó részén fehér, átlátszatlan, \"4\"-es méretű kemény kapszulába töltött 125,0 mg fehér vagy csaknem fehér por. A kapszula mindkét részén fekete színű \"93\" és \"7211\" jelölés látható.
Ramace 10 mg kemény kapszula:
Felső részén kék, alsó részén fehér, átlátszatlan \"4\"-es méretű kemény kapszulába töltött 125,0 mg fehér vagy csaknem fehér por. A kapszula mindkét részén fekete színű \"93\" és \"7212\" jelölés látható.
30 db kemény kapszula buborékcsomagolásban és dobozban.

Kapcsolódó betegségek ( szív- és érrendszeri betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár


Hasonló gyógyszerek (hatóanyag és ár +/- 25%)

Új gyógyszer keresése

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+4, +12 °C
Minimum:
-1, +4 °C

Hazánkban kedden délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!