Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban


Gyógyszerkereső

LAMOLEP 50 mg tabletta

Hatóanyag: lamotrigine

ATC: Lamotrigine

Kiszerelés: 30x


nagyobb kép

  • vényköteles
Fogyasztói ár: 2209 Ft Támogatott ár: 2209 Ft

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: igen; EÜ ár: 221 Ft
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Törzskönyvi szám: OGYI-T-9333/02

gyártó: Richter Gedeon

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Lamolep és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Lamolep az epilepszia-ellenes gyógyszerek, az úgynevezett antiepileptikumok csoportjába tartozik. A Lamolepet kétféle betegségben, epilepsziában és bipoláris betegségben alkalmazzák.
A Lamolep az epilepszia kezelésére szolgál, gátolja az agyban azokat a jelzéseket, amelyek az epilepsziás görcsöket (görcsrohamokat) váltják ki.
- Felnőtteknek és gyermekeknek 13 éves kortól, a Lamolep önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt adható az epilepszia, valamint olyan göcsrohamok kezelésére, amelyek az ún. Lennox-Gastaut-szindrómához társulva jelentkeznek.
- 2 és 12 éves kor közötti gyermekek kezelésére, a Lamolep egyéb gyógyszerekkel együtt alkalmazható a fent felsorolt állapotokban. Önmagában adva az epilepszia egy bizonyos típusa kezelésére alkalmazható, amelyet típusos abszensz rohamoknak neveznek.
A Lamolep a bipoláris kedélybetegség kezelésére is szolgál.
A bipoláris kedélybetegségben (más néven mániás depresszióban) szenvedő emberek szélsőséges kedélyállapot változásokat tapasztalnak; ilyenek a mániás periódusokkal (izgatottság vagy eufória) váltakozó depressziós időszakok (mélységes szomorúság vagy elkeseredettség). A 18 éves vagy idősebb felnőtteknél a Lamolep alkalmazható önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt a bipoláris kedélybetegséghez társuló depressziós periódusok megelőzésére. Egyelőre nem ismert, hogy a Lamolep miként fejti ki az agyban ezt a hatását.
2. Tudnivalók a Lamolep szedése előtt

Ne szedje a Lamolepet
- ha allergiás a lamotriginre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Lamolep fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
- ha Önnek veseproblémái vannak
- ha Ön valaha bőrkiütéseket tapasztalt, lamotrigin vagy egyéb epilepszia-ellenes illetve bipoláris betegség kezelésére előírt gyógyszer bevétele után;
- ha Önnél valaha már kialakult agyhártyagyulladás lamotrigin bevétele után (olvassa el az erre utaló tünetek leírását a betegtájékoztató 4. pontjában: Egyéb mellékhatások)
- ha már szed olyan gyógyszert, mely lamotrigint tartalmaz.
Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), kérjük, keresse fel orvosát, aki dönthet úgy, hogy csökkenti a gyógyszer adagját, vagy megállapíthatja, hogy az Ön számára a Lamolep nem megfelelő.
Legyen különös figyelemmel bizonyos fontos tünetek megjelenésére
Ha az alábbi tünetek közül bármely megjelenését tapasztalja a Lamolep szedése során, azonnal kérjen
- rvosi segítséget:
- A lamotrigine használatával kapcsolatban potenciálisan életveszélyes bőrkiütéseket jelentettek (Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis), melyek főként piros, célpontszerű kiütésként, vagy kerek foltként jelennek meg a törzsön, a folt közepén gyakran hólyagokkal.
- További jelek lehetnek a szájban, torokban, orrban, illetve nemi szerveken előforduló fekélyek, valamint a piros és duzzadt szemek (konjunktivitisz).
- Ezek a potenciálisan életveszélyes kiütések gyakran influenzaszerű tünetekkel társulnak, valamint hólyagok vagy bőrhámlás alakulhat ki testszerte.
A súlyos bőrreakció előfordulásának kockázata a kezelés első heteiben a legnagyobb.
Ha Önnél a Lamolep használata során Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis alakult ki, a Lamolepet tilos Önnél újra alkalmazni.
Ha Önnél kiütések, vagy a fent említett bőrtünetek alakulnak ki, azonnal hagyja abba a Lamolep szedését és sürgősen kérjen segítséget kezelőorvosától, valamint tájékoztassa, hogy ezt a gyógyszert szedi.
Egyéb súlyos tünetek:
- szokatlan vérzések vagy véraláfutások megjelenése, vagy ujjainak elkékülése
- torokfájás, vagy egyes fertőzések a szokásosnál gyakoribb megjelenése (például megfázás).
Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel jelentkeznek a Lamolep-kezelés első néhány hónapja során, különösen, ha túl magas adaggal kezdik meg a kezelést, vagy az adagot túlságosan gyorsan emelik meg, vagy ha Ön a Lamolep mellett egy valproát nevű másik gyógyszert is szed. A gyermekek a felnőttekhez képest ilyen szempontból méginkább veszélyeztetettek.
Ha a fent említett tüneteket nem kezelik, azok súlyosabb problémákhoz is vezethetnek, például bizonyos szervek működési elégtelensége vagy egy nagyon súlyos bőrbetegség alakulhat ki. Ha a felsorolt tünetek közül bármelyiket észleli:
Amilyen hamar csak lehet, forduljon orvoshoz. Orvosa dönthet úgy, hogy máj, vese-, vagy vérvizsgálatokra küldi Önt, és kérheti Önt, hogy hagyja abba a Lamolep szedését.
Önkárosító vagy öngyilkossági gondolatok
Bipoláris kedélybetegségben szenvedő embereknek lehetnek önkárosító vagy öngyilkos gondolatai.
Ha Ön bipoláris kedélybetegségben szenved, nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:
- ha először kezdi el a kezelést
- ha korábban voltak már önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai
- ha 25 évesnél fiatalabb.
Esetenként epilepsziásoknak is lehetnek önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Néhány embernek, akiket bipoláris kedélybetegség vagy epilepszia miatt Lamoleppel kezeltek, voltak ilyen gondolatai. Amennyiben Önnek aggasztó gondolatai vagy élményei vannak, vagy azt tapasztalja, hogy rosszabbul van vagy új tünetek lépnek fel, mialatt a Lamolepet szedi:
Forduljon orvoshoz, amilyen hamar csak lehet, vagy kérjen segítséget a legközelebbi kórházban.

Ha a Lamolepet epilepsziára szedi
Egyes típusú epilepsziákban a görcsrohamok olykor rosszabbodhatnak vagy gyakrabban
jelentkezhetnek, amíg Ön a Lamolepet szedi. Egyes betegek súlyos görcsrohamokat
tapasztalhatnak, amelyek komoly egészségi problémákat okozhatnak. Ha gyakrabban jelentkeznek a görcsök, vagy ha súlyos görcsrohamot tapasztal a Lamolep szedése során:
Amilyen hamar csak lehet, forduljon orvoshoz.
Gyermekek és serdülők
Bipoláris kedélybetegség kezelésére 18 éves kor alatt a Lamolep nem adható. A depresszió és egyéb mentális egészségi problémák kezelésére használt gyógyszerek a gyermekek és a 18 év alatti serdülők esetében megnövelik az öngyilkossági gondolatok és viselkedés veszélyét.
Egyéb gyógyszerek és a Lamolep
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Ha Ön bizonyos gyógyszereket szed, orvosának ellenőriznie kell a Lamolep adagját. Tudassa orvosával, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:
- oxkarbazepin, felbamát, gabapentin, levetiracetám, pregabalin, topiramát, vagy zonizamid (epilepszia kezelésére alkalmazzák)
- lítium (mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák)
- bupropion (mentális betegségek kezelésére vagy a dohányzásról való leszoktatás céljából alkalmazzák)
Néhány gyógyszer kölcsönhatásba lép a Lamoleppel vagy fokozza a mellékhatások előfordulásának
kockázatát. Tudassa orvosával, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:
- valproát (epilepszia és mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák)
- karbamazepin (epilepszia és mentális problémák kezelésére alkalmazzák)?
- fenitoin, primidon vagy fenobarbitál (epilepszia kezelésére alkalmazzák)
- olanzapin (mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák)
- riszperidon (mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák)
- rifampicin (antibiotikum)
- lopinavir és ritonavir vagy atazanavir és ritonavir kombinációja (humán immunhiány vírus (HIV) fertőzés kezelésére alkalmazzák)
- hormonális fogamzásgátlók (lásd alább).
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül bármelyiket már szedi, vagy elkezdi szedni, illetve abbahagyja.
A hormonális fogamzásgátlók befolyásolhatják a Lamolep hatását
Orvosa tanácsolhatja Önnek egy bizonyos fajta hormonális fogamzásgátló, vagy más fogamzásgátló módszer alkalmazását mint pl. gumióvszer, pesszárium, spirál. Amennyiben Ön hormonális fogamzásgátlót szed, orvosa a Lamolep vérszint ellenőrzése céljából vérmintát vehet. Ha hormonális fogamzásgátlás elkezdését tervezi:
Beszéljen orvosával, aki tájékoztatja a fogamzásgátlás Ön számára legmegfelelőbb formájáról.
A Lamolep is befolyásolhatja a hormonális fogamzásgátlók hatását, habár kevéssé valószínű, hogy hatásukat csökkentené. Amennyiben hormonális fogamzásgátlót szed, és a menstruációs ciklusában bármilyen változást észlel, pl. áttöréses vagy pecsételő vérzés jelentkezik a vérzési periódusok közt:
Értesítse orvosát. Ez jele lehet annak, hogy a Lamolep befolyásolja fogamzásgátló gyógyszere hatását.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Nem tanácsos elhagyni az epilepszia-kezelést a terhesség alatt. Azonban növekedhet a magzati károsodás kockázata azoknál a gyermekeknél, akiknek édesanyja Lamolepet szedett a terhesség alatt.
Az ilyen jellegű rendellenességek közé tartozik például az ajakhasadék vagy a szájpadhasadék. Ebben az esetben orvosa tanácsolhatja folsav kiegészítő adagolását, ha Ön terhességet tervez, illetve ha terhes.
A terhesség is módosíthatja a Lamolep hatékonyságát, ezért orvosa a Lamolep vérszintjének ellenőrzése céljából vérmintát vehet Öntől, és módosíthatja az adagolást.
Közölje kezelőorvosával, ha Ön szoptat, vagy szoptatást tervez. A Lamolep hatóanyaga bejut az anyatejbe, és hatással lehet a gyermekre. Orvosa tájékoztatni fogja Önt a Lamolep-kezelés alatt folytatott szoptatás kockázatáról és előnyéről, és időről-időre ellenőrizni fogja a gyermeket, ha Ön a szoptatás mellett határoz.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Lamolep szédülést és kettőslátást okozhat. Ne vezessen és ne működtessen gépeket, hacsak nem biztos abban, hogy nem áll gyógyszer hatása alatt. Amennyiben Ön epilepsziás, kérje ki kezelőorvosa tanácsát a gépjárművezetéssel és gépek kezelésével kapcsolatban.
A Lamolep laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra (laktóz vagy tejcukor) érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a Lamolepet.

3. Hogyan kell szedni a Lamolepet?

A gyógyszert mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetőn, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek
Az Ön számára legmegfelelőbb Lamolep adag megállapításához némi időre van szükség. Az adagolást az alábbiak befolyásolják:
- életkor
- szed-e a Lamoleppel együtt más gyógyszert
- van-e vese-, illetve májproblémája.
Orvosa a kezelést alacsony adaggal fogja kezdeni, és néhány hét alatt fokozatosan növeli azt, míg el nem éri az Ön számára leghatásosabb adagot (ún. hatékony dózis). Soha ne vegyen be az orvos által előírtnál nagyobb adagot.
A Lamolep szokásos hatékony dózisa felnőttek esetében napi 100 és 400 mg között van.
Alkalmazása gyerekeknél és serdülőknél
A Lamolep szokásos hatékony dózisa a 13 évesnél idősebb gyermekek esetében napi 100 és 400 mg között van.
2 és 12 év közötti gyermekeknél a hatékony dózis nagysága testtömegüktől függ. Általában ez a gyermek testtömegének minden kilogrammjaként 1-15 mg, legfeljebb napi 400 mg.
A Lamolep 2 évesnél fiatalabb gyermek számára nem ajánlott.
Hogyan kell bevenni a Lamolep adagját
A Lamolep adagját naponta egyszer vagy kétszer vegye be, ahogyan orvosa tanácsolta. Beveheti étkezés közben vagy attól függetlenül.
Orvosa tanácsolhatja Önnek egyéb gyógyszerek szedését, illetve elhagyását attól függően, hogy milyen betegség miatt kapja a kezelést, és arra hogyan reagál.
- A tablettákat egészben kell lenyelni. Összetörni, elrágni, szétnyomni nem szabad.
- Az orvos által előírt teljes dózist mindig be kell venni. Nemcsak a tabletta egy részét.

A Lamolep 200 mg tabletta egyenlő adagokra osztható az alábbi módon: a bemetszéssel ellentétes, domború oldalán megnyomva a tabletta kettétörik.
Ha az előírtnál több Lamolepet vett be
Ha valaki túl sok Lamolepet vett be:
Azonnal értesítse orvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórházat. Ha lehet, mutassa meg nekik a Lamolep dobozát.
Túl sok Lamolep bevétele esetén a következő tünetek jelentkezhetnek:
- gyors, akarattól független szemmozgás (nisztagmus)
- esetlenség, koordinációs- és egyensúlyzavar (ataxia)
- öntudatlanság vagy kóma.
Ha elfelejtette bevenni a Lamolepet
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Kérje orvosa tanácsát arra vonatkozóan, miként kezdje el a tablettát újra szedni. Fontos, hogy ezt megtegye.
Ne szakítsa meg a Lamolep szedését utasítás nélkül
Mindaddig szedje a Lamolepet, míg azt orvosa javasolja. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, hacsak orvosa nem tanácsolja.
Ha a Lamolepet epilepszia kezelésére kapja
A Lamolep szedésének leállításakor fontos, hogy az adagot lépcsőzetesen csökkentse, körülbelül 2 hét alatt. Ha hirtelen hagyja abba a Lamolep szedését, epilepsziája kiújulhat vagy rosszabbodhat.
Ha a Lamolepet bipoláris betegség kezelésére kapja
A Lamolep hatásának kialakulásához időre van szükség, ezért nem valószínű, hogy rögtön jobban fogja érezni magát. Ha abbahagyja a Lamolep szedését, nem szükséges lépcsőzetesen csökkenteni az adagot. Ám, ha abba akarja hagyni a Lamolep szedését, előbb beszélje ezt meg orvosával.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Allergiás reakció vagy potenciálisan súlyos bőrreakció: azonnal kérjen orvosi segítséget
A betegek kis százalékánál a Lamolep allergiás reakciót válthat ki, amelyből kezelés hiányában még súlyosabb, sőt életveszélyes állapot alakulhat ki.
A Lamolep használatával kapcsolatban potenciálisan életveszélyes bőrkiütéseket (Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis) jelentettek (lásd 2. pont).

Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a Lamolep-kezelés kezdetén, különösen, ha a kezdő dózis túl magas, vagy ha az adagot túl gyorsan emelik, illetve ha a Lamolep-t a valproát nevű gyógyszerrel együtt alkalmazzák. Néhány tünet gyakrabban fordul elő gyermekeknél, ezért a szülőknek különösen gondosan kell figyelni ezekre.
Hagyja abba a Lamolep szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha az alábbi allergiás reakciókat észleli:

Ezeknek a reakcióknak a tünetei:
- bőrkiütés, bőrpír
- száj vagy a szemek fájdalma vagy gyulladása
- magas testhőmérséklet (láz), influenza-szerű tünetek vagy álmosság
- az arc megduzzadása, vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán vagy a
- lágyékhajlatban
- szokatlan vérzések vagy véraláfutások megjelenése, vagy az ujjak elkékülése
- torokfájás, vagy egyes fertőzések szokásosnál gyakoribb megjelenése (például megfázás)
Sok esetben ezek a tünetek kevésbé súlyos mellékhatások tünetei is lehetnek. Tudnia kell azonban arról, hogy ezek potenciálisan súlyosak tehát, ha ezek valamelyikét felismeri:
Forduljon orvoshoz, amilyen hamar csak lehet. Orvosa dönthet úgy, hogy máj,- vese-, vagy vérvizsgálatokra küldi Önt, és kérheti Önt arra, hogy hagyja abba a Lamolep szedését.
Nagyon gyakori mellékhatások
Ezek 10 beteg közül több mint 1-nél jelentkezhetnek:
- fejfájás
- szédülés
- aluszékonyság vagy álmosság
- ügyetlenség, koordinációszavarok (ataxia)
- kettőslátás vagy homályos látás
- hányinger vagy hányás
- bőrkiütés.
Gyakori mellékhatások
Ezek 10 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek:
- agresszió vagy ingerlékenység
- gyors, akaratlan szemmozgások (nisztagmus)
- reszketés vagy remegés
- alvászavar
- hasmenés
- szájszárazság
- kimerültség
- fájdalom a hátban, az ízületekben vagy a test más részén.
Ritka mellékhatások
Ezek 1000 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek:
- szemviszketés, váladékozással és a szemhéjak kisebesedésével (konjunktivitisz)
- egy ritka bőrreakció, súlyos hólyagosodással és az ajkak, a szemek, a száj, az orr és a
- nemiszervek területéről történő vérzéssel (Stevens-Johnson szindróma)
Nagyon ritka mellékhatások
Ezek 10 000 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek:
- hallucinációk (olyan dolgok "látása" vagy "hallása", melyek a valóságban nem léteznek)
- zavartság vagy nyugtalanság
- "ingatagság-érzés" vagy járási, mozgási bizonytalanság
- akaratlan testmozgások ("tik"), akaratlan izomgörcsök, melyek a szemet, a fejet vagy a törzset érintik (koreoatetozis), vagy egyéb szokatlan testmozgások, mint pl. rángatózás, reszketés
- vagy merevség
- súlyos bőrreakció, amelynek során először fájdalmas, vörös terület képződik, ebből nagy hólyagok fejlődnek ki, majd a bőr rétegei lehámlanak (toxikus epidermális nekrolízis)
- epilepsziában szenvedő betegeknél a görcsrohamok gyakoriságának növekedése
- a máj működésének vérvizsgálatokkal kimutatható megváltozása, vagy májelégtelenség
- vérvizsgálati eredmények megváltozása, köztük a vörösvértestek számának csökkenése
- (vérszegénység, anémia), csökkent fehérvérsejt-szám (leukopénia, neutropénia, agranulocitózis), csökkent vérlemezke-szám (trombocitopénia), az összes ilyen sejttípus számának egyidejű csökkenése (pancitopénia), és egy csontvelőrendellenesség, amit aplasztikus anémiának neveznek
- egy súlyos véralvadási zavar, ami szokatlan vérzésekhez vagy véraláfutásokhoz vezethet disszeminált intravaszkuláris koaguláció
- magas testhőmérséklet (láz) arckörüli duzzanat (ödéma), vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán, vagy a lágyékhajlatban (limfadenopátia)
- Parkinson-kórban szenvedő betegeknél a tünetek súlyosbodása.
Egyéb mellékhatások
A betegek kis százalékánál egyéb mellékhatások is előfordultak, de a pontos gyakoriságuk nem ismert:
- Egy tünetcsoport, mely az alábbiakat foglalja magában:
- láz, émelygés, hányás, fejfájás, nyaki merevség és az erős fénnyel szembeni túlzott érzékenység.
- Ezeket okozhatja az agyhártya és a gerincvelőhártya gyulladása (meningitisz).
- A használat során beszámoltak csontrendellenességekről, beleértve a csökkent csontállományt (oszteopénia), a csontok elvékonyodását, azaz csontritkulást (oszteoporózis) és a csonttöréseket. Beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, amennyiben Ön hosszú távú antiepileptikus kezelést kap, kórtörténetében csontritkulás szerepel, vagy szteroidokat szed.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül*.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Lamolepet tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékfólián feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Lamolepet.
A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy háztartási hulladékba Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Lamolep
A készítmény hatóanyaga a lamotrigin.
Lamolep 25 mg tabletta: 25 mg lamotrigin tablettánként
Lamolep 50 mg tabletta: 50 mg lamotrigin tablettánként
Lamolep 100 mg tabletta: 100 mg lamotrigin tablettánként
Lamolep 200 mg tabletta: 200 mg lamotrigin tablettánként
Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, karboximetil-keményítő-nátrium, laktóz-monohidrát (25 mg-os 16,25 mg, az 50 mg-os 32,5 mg, a 100 mg-os 65,00 mg, a 200 mg-os 38,00 mg), mikrokristályos cellulóz.
A Lamolep 200 mg tabletta hidegenduzzadó keményítőt is tartalmaz.

Milyen a Lamolep tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Lamolep 25 mg tabletta:
Fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán "L 25" jelzéssel.
Lamolep 50 mg tabletta:
Fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán "L 50", jelzéssel.
Lamolep 100 mg tabletta:
Fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán "L 100" jelzéssel.
Lamolep 200 mg tabletta:
Fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán "L 200" jelzéssel, másik oldalán bemetszéssel ellátott tabletta, mely nyomásra törik A tabletta egyenlő adagokra osztható.
30 db tabletta található buborékfóliában és dobozban.

Kapcsolódó betegségcsoportok

Hol van a legközelebbi kórház? Keresse meg!

Hol van a legközelebbi patika? Keresse meg!

Az adatbázis utolsó frissítése: 2014. 12. 02.

PHARMINDEX
Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja.
© Vidal Hungary Kft. 2014

Legjobb cikkek és szolgáltatások a témában

Kérdése van? Lehet, hogy itt választ talál!

Tudjon meg többet lexikonunkból!

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag