A szélesebb arcú férfiak többet keresnek

Kísérleti szituáció
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

karrier, siker, fizetésemelés, bónuszok, széles arc, negatív tulajdonságok

Egy tanulmány szerint a széles arcú férfiak 1300 fonttal többet keresnek, mint a keskenyebb arcú társaik. Így az olyan széles arcú emberek, mint a focista Wayne Rooney, nagyobb valószínűséggel kapnak bónuszokat, mint mások.

A Kaliforniai Egyetem Riverside's School of Business Administration kutatóinak tanulmánya szerint a szélesebb arcú férfiak könnyebben tárgyaltak fizetésemelésről, pontosabban "bónuszokról", jutalmakról, mint keskenyebb arcú társaik. A kutatók négyféle kísérleti helyzetben vizsgálták a különböző típusú férfiak üzleti tárgyalásait.

Az elsőben a fizetési tárgyalásokról volt szó, itt már említettük a szélesebb arcúak számára kedvezőbb kimenetelt. Ők összesen 1300 dollárral voltak "jobbak" társaiknál. Egy másik helyzetben drágábban tudtak eladni egy vegyipari gyárat, mint a keskenyebb arcúak. Amikor viszont vevőként léptek fel, akkor sikerült a széles arcúaknak alacsonyabb - tehát számukra kedvezőbb - árat kialkudniuk.

A harmadik kísérletben ugyanakkor alulmaradtak a szélesebb arcberendezésűek: amikor kreatív megoldásra volt szükség egy ingatlanügyletbeli fennakadás áthidalására, akkor kevésbé voltak sikeresek a tárgyalások során.

A szélesebb arcú férfiak sikeresebbek

A szélesebb arcú férfiak sikeresebbek


Végül egy negyedik a helyzetben a kutatók azt mutatták ki, hogy az attraktívabb férfiak sikeresebbek voltak egy ingatlanügyletben. Minderről The Leadership Quarterly című vezetéselméleti szaklapban jelentettek meg tudományos közleményt a kaliforniai kutatók, Michael Haselhuhn professzor irányításával. A brit lap, a brit Daily Mail ehhez még hozzátette: korábbi kutatások szerint az attraktívabb férfiak jobb munkatársak, mint a kevésbé vonzóak.

Korábbi kutatások a szélesebb arcú férfiakhoz negatív tulajdonságokat kapcsoltak. Így ők hajlamosabbak voltak a csalásra egy számítógépes kísérletben. Kanadai pszichológusok 150 férfinak adtak "virtuális dobókockákat". Egy képernyőn kellett "gurítaniuk", és kézzel leírniuk az eredményeket. Azt mondták nekik, annyi lottószelvényt kapnak, ahány pontot gyűjtenek a kockadobással. A kutatók ezután elhagyták a termet, ahol a férfiak ezután a feladatukra koncentrálhattak.

Ám a szoftver titokban regisztrálta a dobókockákon lévő pontokat. Így végül a kutatók összevethették a reális eredményeket és a férfiak által lejegyzett pontszámokat. Csaknem minden ötödik résztvevő csalt, ám ezeknek a csalóknak mindegyike széles arcú volt - idézi a kutatást a Daily Mail.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag