6 fantasztikus ember, aki segített a rákban szenvedőknek

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

rák, segítségnyújtás, daganat, daganatos megbetegedések, rákos betegség

Hat olyan személyt ismerhetünk meg, aki sokat tett a rákban szenvedőkért.

Nemrégiben egy nyolcéves amerikai kisfiú, Christian McPhilamy vált híressé, mert két éven át növesztette a haját azért, hogy utána levágatva azt rákbetegeknek adományozza. Szerencsére nincs egyedül: a The Telegraph nemrégiben egy olyan összeállítást közölt amelyben hat olyan személyt ismerhetünk meg, aki sokat tett a rákban szenvedőkért.

Tudta?

Rengeteg pénzt hozott a jeges vödrös leöntés. Nem tudta hirtelen, mit kezdjen a rengeteg adománnyal az alapítvány. Kattintson!

Christian McPhilamy Floridában él, és mindössze nyolcéves. Két éven át nem ment fodrászhoz
azért, hogy a hosszúra megnövesztett haját levágatva rákbetegeknek adományozza. A rák ellen alkalmazott kemoterápiás kezelések következtében ugyanis nagyon gyakori, hogy a betegnek kihullik a haja.

Christiant sokan próbálták rávenni arra, hogy vágassa le a haját; sokan csúfolták, hogy kisfiú létére hosszú szőke haja van. Ő azonban kitartott célja mellett, és nem engedett a nyomásnak. Most ő az egyik legnagylelkűbb gyerek, aki közismertté vált.

De nem ő volt a legfiatalabb, aki a haját adta azért, hogy abból rákbetegeknek parókát készíthessenek. Egy hároméves kislány életében először vágatta le a haját, amit aztán egy rákbetegekkel foglalkozó jótékonysági szervezetnek adományozott.

Emily James azt mondta, azért ajánlja fel a haját a daganatos gyerekeknek, hogy "ne legyenek olyan szomorúak".

De nem csak hajjal lehet segíteni. A 28 éves Claire Naismith-nek el kellett távolítani petefészkeit, illetve petevezetékeit, így nem lehetett gyereke. Az unokatestvére, Donna Riddell azonban a segítségére sietett, és saját petesejtjeit adta rokonának, hogy az megtapasztalhassa az anyaság örömeit.

Rákos betegeknek segítettek a gyerekek

Rákos betegeknek segítettek a gyerekek


Van olyan is, hogy valaki a saját esetén keresztül hívja fel a figyelmet bizonyos daganatokra, illetve az azok kialakulását segítő életmódbeli tényezőkre. A 27 éves ápolónő, Tawny Willoughby akár heti öt napon is szoláriumozott. Valószínűleg ennek köszönhetően bőrrák alakult ki nála.

A kezelések miatt pedig fájdalmas és csúnya égési sérülésekkel lett tele az arca. Ő azonban nem bújt el ezzel a világ elől: lefényképezte egészséges arcát, és a kezelések utáni sebekkel borítottat, és eljuttatta azokhoz, akik rendszeresen szoláriumoznak. Mindezt azért tette, hogy figyelmeztesse őket a szoláriumozás veszélyeire.

Felemelő az a történet is, amelyben egy osztály gyűjtött össze és ajánlott föl 8000 dollárt osztályfőnökének, akiről megtudták, hogy rákos lett. A pénzt eredetileg osztálykirándulásra gyűjtötték, de miután a gyerekek megtudták, hogy osztályfőnökük milyen beteg, és milyen kezelésre lenne szüksége, egyhangúlag megszavazták, hogy a pénzt az osztálykirándulás helyett a tanár kezelésére ajánlják fel.

A pénzgyűjtő kampányok közül talán a leghíresebb Stephen Suttoné, aki miután gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizálták, annak szentelte életét, hogy minél több helyen keltse fel az emberek adakozási kedvét. Sutton mindössze 15 éves volt, amikor rákkal diagnosztizálták, és 2014 májusában 19 évesen halt meg. Kampányaival több mint 5 millió fontot gyűjtött össze a daganatos betegek megsegítésére.

Forrás: The Telegraph

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag