A rágó és a fagyi is lehet hamis

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Összesen több mint 57 tonna hamisítványt, köztük élelmiszereket, kozmetikumokat és gyógyszereket semmisítettek meg idén a jemeni hatóságok. Az államban több száz eljárás indult hamisítók ellen.

A Yemen Times beszámolója szerint az év eleje óta több mint 57 tonna hamis és lejárt szavatosságú terméket semmisítettek meg az illetékes hatóságok. Az államban több mint 580 dokumentált visszaélést regisztráltak és több mint 520 esetben indítottak eljárást hamisítási ügyben - áll a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hírlevelében.
A vizsgált esetek között szerepelt az élelmiszerbiztonsági előírások be nem tartása miatt indult eljárás, amelynek során például nyolc fagylaltgyártó üzemet zártak be. A hatóságok lefoglaltak lejárt szavatosságú gyümölcslevet, illetve olyan italt is, amelyben a fogyasztó köröm maradványokat talált. A bizonyítottan hamis termékek között előkerült 50 ezer darab hamisított rágógumi is, amelynek tulajdonosát pénzbüntetésre ítélték, illetve 600 karton hamis jégkrém, amelyet fogyasztásra alkalmatlannak ítéltek.A hatóságok arra kérték a fogyasztókat, működjenek együtt a hamis és potenciálisan veszélyes termékek kiszűrésében, és ha visszaélést tapasztalnak vagy panaszuk van, forduljanak az illetékes hivatalokhoz.

Jemenben tavaly az év egésze során 80 tonna hamis és lejárt szavatosságú termék megsemmisítésére került sor. Az év során 1200 visszaélést vizsgáltak, amelyből több mint 700 végződött vádemeléssel.

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag