Biciklizni szeretünk a legjobban

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Második alkalommal lehetett kitölteni az Egészségtesztet. Az eredmények szerint többet mozgunk, mint két éve, a többség biciklizik, fut, vagy úszik legszívesebben, és ha csak teheti, gyalog vagy kerékpárral közlekedik.

2012-ben második alkalommal hirdette meg a HáziPatika.com a Nagy Egészségtesztet azzal a céllal, hogy felmérjük a magyar internetezők testi és lelki egészségének állapotát, szexuális aktivitását, illetve többet tudjunk meg vásárlási és táplálkozási szokásaikról, egészségtudatosságuktól. Kérdéseinkre összesen 17 214-en válaszoltak az interneten 2012 szeptemberében. A kitöltők túlnyomó többsége (81 százalék) nő volt, közel harmaduk (30 százalék) 51-60 év közötti, de valamennyi korosztály képviseltette magát.
Az előző, 2010-es felmérésünk óta a megkérdezettek egészség-önészlelése stabil képet mutat: 84 százalék jónak vagy megfelelőnek értékeli saját egészségügyi állapotát.

Többet mozgunk

A nem reprezentatív adatokból kiderül, hogy valamivel többet mozgunk, mint két éve: míg 2010-ben a válaszadók 13 százaléka mondta azt, hogy napi legfeljebb egy órát mozog, most 20 százalék adta ezt a választ. A 3-4 órát mozgók aránya 5-ről 11 százalékra nőtt 2012-ben, az 5-6 órát aktívaké 5-ről 8-ra, míg a több mint 6 órát mozgóké 7-ről 8 százalékra emelkedett.

Arra a kérdésünkre, hogy általában mit sportolnak, a válaszadók többsége most is a kerékpározást jelölte be. Arányuk azonban valamivel csökkent: két éve még 41 százalék mondta azt, hogy legszívesebben biciklizik, most csak 37 százalék. A második helyen - 2010-hez hasonlóan - a kocogás, futás végzett: a tesztet kitöltők közel negyede (24 százalék) választja ezt a mozgásformát. Ez egyébként szintén csökkenést jelent 2010-hez képest, hiszen akkor a válaszadók több mint harmada mondta azt, hogy szokott futni. A harmadik helyre azonban idén az úszás került 10 százalékkal, leszorítva a dobogóról a fitneszt (két éve utóbbi még 15 százalékkal a harmadik volt). Ezt követi az aerobic, a tánc, a jóga és a futball. Ezen kívül a válaszadók egy-egy százaléka választja a kosárlabdát, vagy valamilyen küzdősportot.

Kerékpárral a munkába

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a tesztet kitöltők mennyire aktívak a mindennapokban: mivel járnak dolgozni, bevásárolni, hogyan intézik a mindennapi teendőiket. A válaszadók közel fele (46 százalék) állítása szerint, ha csak teheti, kerékpárral, vagy gyalog közlekedik.

Ezzel szemben 28 százalék mondta azt, hogy általában autóval jut el célállomására, míg valamivel kevesebben (24 százalék) jelölték meg válaszukban a közösségi közlekedést. Míg a fennmaradó két százalék úgy nyilatkozott, hogy szinte ki sem mozdul lakásából.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+25, +32 °C
Minimum:
+10, +16 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában gyengén felhős lesz az ég, a napsütést inkább csak északkeleten, illetve északnyugaton zavarhatják felhők.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag