Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 28., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +23 °C

Maximum:
+30, +36 °C

UV sugárzás: erős

Szél: erős D

5-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt változóan felhős időre van kilátás, keleten helyenként felhő is alig lesz az égen. Csapadék nem valószínű. Délután a sok napsütés hatására egyre több gomolyfelhő képződik, amelyekből északon több helyen várható zápor, néhol zivatar kialakulása, illetve helyenként délnyugaton is eleredhet a záporeső. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 17, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 36 fok között alakul. Késő este 26, 31 fok lesz. Szerdán tovább fokozódik a hőség. Különösen a szívbetegek számára jelent ez nagy megterhelést, de a tartós forróság már az egészséges szervezetet is megviselheti. A rendkívül szeles időben fokozódnak a szélre érzékenyek panaszai, a gyerekek is elevenebbek lehetnek. Nagy a kiszáradás kockázata, a napos tájakon fokozott napszúrásveszéllyel és a déli órákban extrém erős UV-sugárzással is számolni kell! A csapadékos területeken némileg enyhül a pollenterhelés, máshol azonban további romlás várható az allergiahelyzetben. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 29., csütörtök

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+18, +23 °C

Maximum:
+26, +34 °C

UV sugárzás: erős

Szél: erős DNY

5-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre a délnyugaton, illetve a középső országrészben élők készülhetnek. A felhősebb északi, északkeleti tájakon több helyen záporokkal is számolni kell. Délután északon, illetve keleten megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből főleg az északi megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, de helyenként is délkeleten előfordulhat egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 18, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 34 fok között alakul. Késő este 22, 28 fok lesz. Csütörtökön bár némileg enyhül a hőség, az arra érzékenyeknél továbbra is jelentkezhetnek melegfront jellegű tünetek.Többen még mindig migrénnel küszködhetnek, egyeseknél a gyulladásos panaszok is csak alig mérséklődnek. A tartós szélterhelés is egyre több embert visel meg, állandósulni látszik a fejfájás. Az északi megyékben zivatarok idején felerősödnek az asztmatikus panaszok, emellett a szívbetegek állapota is romolhat. A csapadékos tájakon jelentősen javul a pollenhelyzet, míg a napsütötte vidékeken helyenként ismét extrém erős lehet az UV-sugárzás! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, június 30., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +21 °C

Maximum:
+27, +33 °C

Szél: erős DNY

7-13
Napsütéses
órák száma
A nyári melegben egyre több gomolyfelhő képződik, de számottevő csapadéktól nem kell tartani. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 15, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 33 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag