Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: mérsékelt ÉK

4-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt keleten egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, míg az ország más részein alig zavarja majd felhő a kellemesen napos időt. Csapadék nem várható. Délután a Dunántúlon időnként, másutt gyakran és erősen gomolyfelhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre a nyugati megyékben élők számíthatnak. Csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Hétfőn frontmentes idő várható, javul kissé az élettani helyzet, ugyanakkor a hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél eleinte még többféle panasz jelentkezhet. A csípősen hideg reggelen felerősödnek a kopásos ízületi fájdalmak, de a tünetek napközben várhatóan fokozatosan enyhülnek. Mérséklődnek a vérnyomásproblémák, estére többeknél a görcshajlam is jelentősen csökkenhet. Növekszik viszont a pollenterhelés, romlik az allergiások állapota. Az óraátaállítás miatt egyeseknél továbbra is jelentkezhet fáradékonyság, illetve alvászavar. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +4 °C

Maximum:
+15, +21 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: mérsékelt NY

10-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország jelentős részén derült lesz az ég, többórás napsütésre készülhetünk. Csupán keleten és délen fordulhat elő egy-egy kósza felhő az égen. Csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a derült, napos és kellemesen meleg idő, csapadékra továbbra sem kell számítani. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban -3, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 21 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Kedden nem érvényesül fronthatás, de a napközbeni erőteljes melegedés és a nagy hőingás tüneteket válthat ki az arra fokozottan érzékenyeknél. Többeknél enyhe migrén jelentkezhet, sokan pedig fáradékonynak érezhetik magukat. Csökken a koncentráló-képesség. Az arra hajlamosaknál gyakorivá és hirtelen jellegűvé válhat a vérnyomás-ingadozás, egyeseknél múló rosszullét is felléphet. A meleg és napos idő kedvez a kirándulásoknak, kerti munkáknak, ugyanakkor tovább erősödik a pollenterhelés: az allergiások lehetőleg mérsékeljék a szabadtéri sétákat, a sportolást a reggeli vagy az esti órákra időzítsék! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 29., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +8 °C

Maximum:
+16, +22 °C

Szél: élénk ÉNY

9-12
Napsütéses
órák száma
Többórás napsütésre és a nap nagy részében gyengén felhős, derült időre van kilátás. Később a Dunántúlon, illetve északon megnövekszik a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 1, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag