Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+4, +9 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk É

4-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a napos időszakok mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, felhőátvonulásokra számíthatunk. Legfeljebb keleten lehet elvétve futó zápor. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este -3, 2 fok lesz. Szombaton nem érvényesül fronthatás, azonban többféle panasz is jelentkezhet. A kezdetben tapasztalható izom- és hasi görcsök, valamint a görcsös fejfájás fokozatosan mérséklődnek, ezzel együtt viszont növekszik a migrénhajlam. Többen keringési problémákat és vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak, a szélre érzékenyeknél ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel. A napos időszakok némileg ellensúlyozhatják a tüneteket, ilyenkor általában javul a hangulat és a közérzet. A szabadtéri programok során változékonyságra kell készülni, a megfázás elkerülése végett réteges öltözet javasolt! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, február 26., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+5, +10 °C

Szél: élénk D

4-7
Napsütéses
órák száma
Eleinte a fátyolfelhőzet mellett szürt napsütésre számíthatunk, majd észak felől megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnapután, február 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+7, +12 °C

Szél: mérsékelt DK

6-8
Napsütéses
órák száma
Jellemzően gyengén felhős lesz az ég, többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Este nyugat felől felhősödés kezdődik. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag