Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, január 16., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-17, -5 °C

Maximum:
-7, -1 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉK

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a hajnalban képződőtt ködfoltok többségében feloszlanak, illetve megemelkedve rétegfelhőzet képződhet belőlük. Északon, a középső és délnyugati megyékben borult lesz az ég, máshol erősen felhős idő várható, miközben dél felől egyre többfelé megvastagszik a felhőzet. Csapadékra azonban nem kell készülni. Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég, napsütésre csupán az északkeleten élők számíthatnak, ott is csak helyenként és csak rövid időre bukkanhat elő a nap. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -17, -5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -7, -1 fok között alakul. Késő este -11, -3 fok lesz. Hétfőn sem érvényesül fronthatás, azonban a rendkívül hideg és sokfelé nyirkosan induló nap sokakat megviselhet. Reggel a párás levegő, nappal a megélénkülő szél ronthatja a hő-és komfortérzetünket, illetve kedvező helyzetet teremt a légúti betegségek kialakulásának is. Napközben az arra hajlamosak körében gyakorivá válhat a vérnyomás-ingadozás, amely legintenzívebben az ország keleti és északi részén jelentkezhet. A szinte egész nap borongós, fényszegény időben a fáradékonyság mellett egyre többen érezhetik magukat kedvetlennek, csökken a koncentrálási- és a teljesítőképesség is. A légszennyezettség alacsony, erősen növekszik. A porkoncentráció alacsony, erősen növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, január 17., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-12, -4 °C

Maximum:
-6, 0 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉK

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország jelentős részén változóan felhős időben lesz részünk, csupán délnyugaton maradhat borult az ég. Itt néhol futó hózápor, hószállingózás előfordulhat, máshol nem várható csapadék. Délután folytatódik a változóan felhős idő, a déli, délnyugati tájak kivételével mindenütt számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Csapadék jellemzően nem alakul ki, délnyugaton azonban futó hózápor, kisebb havazás is lehet. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -12, -4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -6, 0 fok között alakul. Késő este -10, -3 fok lesz. Kedden nem várható fronthatás, ugyanakkor a továbbra is hideg idő megterhelő lehet a hidegre fokozottan érzékenyek számára. Az ízületi bántalmakkal élők panaszai továbbra sem enyhülnek jelentősen, emellett a görcshajlam is növekszik. A görcsös fejfájás mellett sokan hasi- és izomgörcsöket is tapasztalhatnak, a legintenzívebb tünetek északon jelentkezhetnek. A több helyen erős szél rontja a hő- és komfortérzetet, az arra érzékenyeknél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat. Nagy a megfázásveszély. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnapután, január 18., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-14, -6 °C

Maximum:
-7, 0 °C

Szél: erős ÉK

2-7
Napsütéses
órák száma
Északkelet felől elvékonyodik, csökken a felhőzet, az ország északi felén alig zavarják majd felhők a napsütést. Máshol változóan, többfelé erősen felhős idő valószínű. Számottevő csapadékra nem kell készülni. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -14, -6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -7, 0 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag

Házipatika

Szeretnék elsőként értesülni az időjárási frontokról!