Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 29., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +9 °C

Maximum:
+11, +17 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

1-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a Dunántúlon a napsütés mellett változóan gomolyfelhős lesz az ég, keleten azonban még mindig sok felhőre kell számítani. Errefelé néhol kialakulhat kisebb eső, máshol nem várható számottevő csapadék. Délután a Dunántúlon sok napsütésre készülhetünk, kelet felé haladva azonban egyre több lesz a felhő. A Tiszántúlon gyenge eső sem zárható ki, máshol említést érdemlő csapadék nem valószínű. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 2, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 17 fok között alakul. Késő este 6, 11 fok lesz. Szombaton már nem érvényesül fronthatás, javulni kezd az élettani helyzet. A fejfájás fokozatosan mérséklődik, de a nap első felében még jelentkezhetnek erősebb tünetek. A vérnyomáspanaszokkal élők állapota lassabban javul, náluk kisebb rosszullét is jelentkezhet. A szélre érzékenyek ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek, a szél pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. Fennáll a megfázás veszélye, fontos az immunrendszer erősítése! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, április 30., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +7 °C

Maximum:
+11, +17 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk ÉK

0-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a Dunántúlon sok napsütésre van kilátás, és a középső tájakon is előbukkan hosszabb-rövidebb időre a nap. Északkeleten, keleten azonban erősen felhős lesz az ég, errefelé helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délután északkeleten, keleten továbbra is sok felhő lesz az égen, máshol a változóan gomolyfelhős időben több órára kisüt a nap. Eső, zápor az északkeleti határ közelében fordulhat elő. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 17 fok között alakul. Késő este 8, 13 fok lesz. Vasárnap frontmentes napra számíthatunk, de az átlagosnál hidegebb időben a kopásos eredetű ízületi bántalmak erősödésével kell számolni. Reggel nagy a megfázásveszély, réteges öltözet javasolt. A szélre érzékenyek keleten tapasztalhatnak fejfájást, náluk ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A szabadtéri programokra egyre kedvezőbb idő nyílik, érdemes kirándulni, kerti munkát végezni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, május 1., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +8 °C

Maximum:
+19, +24 °C

Szél: mérsékelt DK

6-10
Napsütéses
órák száma
A változóan felhős időben hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás. Csapadék álatlában nem alakul ki, legfeljebb helyenként fordulhat elő egy-egy futó zápor. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 2, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag