Gyógyszerkereső

SILDEGRA 100 mg filmtabletta

SILDEGRA 100 mg filmtabletta

Hatóanyag:
sildenafil

ATC:
Sildenafil

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
4x


Kedvezményes árak:

-

-

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22163/03
Gyártó: Goodwill Pharma

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

SILDEGRA 100 mg filmtabletta

Hatóanyag:
sildenafil

ATC:
Sildenafil

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
8x


Kedvezményes árak:

11437 Ft *

11437 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22163/04
Gyártó: Goodwill Pharma

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A SILDEGRA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN
ALKALMAZHATÓ?
A Sildegra az úgynevezett 5-ös típusú foszfodiészteráz (PDE5)-gátlók gyógyszercsaládjának tagja.. Nemi izgalom során segíti a hímvessző ereinek ellazulását, ezáltal lehetővé teszi a vér beáramlását a péniszbe. A Sildegra kizárólag szexuális ingerlés esetén segíti elő a hímvessző merevedését.
Ne szedjen Sildegra-t, ha Önnek nincs merevedési zavara. Ne szedjen Sildegra-t, ha Ön nő.
A Sildegra a férfiak hímvessző-merevedési zavarainak - a köznyelvben gyakran impotenciaként említett állapot - kezelésére szolgáló készítmény. A hímvessző-merevedési zavarban szenvedő férfiak nem képesek a hímvesszőnek a nemi aktushoz szükséges mértékű merevedését elérni, illetve fenntartani.
2. TUDNIVALÓK A SILDEGRA SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Sildegra-t
- Ha Ön úgynevezett nitrátkészítményeket szed, mivel egyidejű alkalmazásuk potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat. Mondja el orvosának, ha ezen gyógyszerek bármelyikét szedi, melyeket gyakran alkalmaznak az angina pektorisz (mellkasi fájdalom) enyhítésére. Ha nem biztos benne, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Ha Ön bármilyen nitrogén-monoxid-donor gyógyszert, mint például amil-nitritet szed, mivel kombinációjuk potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat.
- Ha allergiás (túlérzékeny) a szildenafilra vagy a Sildegra egyéb összetevőjére.
- Ha Önnek súlyos szív- vagy májbetegsége van.
- Ha Önnek nemrégiben volt szélütése (sztrók), szívrohama, vagy ha alacsony a vérnyomása.
- Ha Önnek bizonyos, ritkán előforduló örökletes szembetegsége van (pl. retinitisz pigmentóza).
- ha valaha előfordult Önnél nem-arteritiszes elülső iszkémiás optikus neuropátia miatt fellépő látásvesztés.
A Sildegra fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Közölje kezelőorvosával
- Ha Ön sarlósejtes vérszegénységben (vörösvérsejt-rendellenesség), leukémiában (a fehérvérsejtek rosszindulatú daganata), mielóma multiplexben (csontvelőrák) szenved.
- Ha a hímvesszője rendellenes alakú, vagy ha ún. Peyronie-betegségben szenved.
- Ha szívproblémái vannak. Ebben az esetben orvosának kell alaposan megvizsgálnia, hogy szíve alkalmas-e a szexuális tevékenységgel járó többletterhelés elviselésére.
- Ha Önnek aktív gyomorfekélye vagy vérzészavara (pl. hemofíliája) van.
- Ha látása hirtelen romlik vagy látásvesztést tapasztal, hagyja abba a Sildegra szedését és azonnal forduljon orvosához.
A Sildegra nem alkalmazható együtt más, a merevedési zavarok kezelésére szolgáló, szájon át történő vagy helyi kezeléssel.
Különleges figyelmeztetések a gyermekek és serdülők számára
A Sildegra nem adható 18 éves kor alatti egyéneknek.
Különleges figyelmeztetések a vese- vagy májproblémában szenvedő betegek számára
Közölje orvosával, ha Ön vese- vagy májbeteg. Előfordulhat, hogy az orvosa alacsonyabb adagot ír elő Önnek. A Sildegra csak 50 mg-os és 100 mg-os hatáserősségekben érhető el.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
A Sildegra módosíthatja egyes gyógyszerek hatásait, főképpen a mellkasi fájdalom kezelésére alkalmazott készítményekét. Sürgősségi ellátás esetében feltétlenül tájékoztasson valakit az Önt ellátó egészségügyi szakszemélyzet közül, hogy Ön Sildegra-t vett be, és azt is, hogy mikor vette be. Kizárólag abban az esetben szedhet más gyógyszereket a Sildegra alkalmazásának ideje alatt, ha ezt kezelőorvosa engedélyezte.
Ne vegyen be Sildegra-t, ha ún. nitrátkészítményeket szed, mivel ezen készítmények kombinációja potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat. Mindig mondja el kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha ezen gyógyszerek bármelyikét szedi, melyeket gyakran alkalmazzák az angina pektorisz (vagy \"mellkasi fájdalom\") kezelésére.
Ne vegyen be Sildegra-t, ha olyan gyógyszert szed, mint az ún. nitrogén-monoxid-donorok, például az amil-nitrit, mivel kombinációjuk potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat.
Amennyiben ún. proteáz-gátló gyógyszert szed, pl. a HIV okozta fertőzés kezelésére, úgy előfordulhat, hogy az orvos a szildenafil legkisebb adagjával (25 mg) kezdi el Önnél a kezelést. A Sildegra nem érhető el 25 mg-os hatáserősségben.
Néhány, magas vérnyomás vagy prosztata megnagyobbodás kezelésére alfa-blokkolót szedő betegnél szédülés és ájulásérzés jelentkezhet, amit a gyors felüléskor vagy felálláskor jelentkező alacsony vérnyomás okozhat. Ezek a tünetek, melyek néhány olyan betegnél jelentkeztek, akik Sildegra-t és alfa-blokkolót szedtek egyidejűleg, legnagyobb valószínűséggel a szildenafil alkalmazását követő 4 órán belül fordulnak elő. Annak érdekében, hogy a tünetek jelentkezésének valószínűsége csökkenjen, az alfa-blokkoló gyógyszerét Önnek rendszeres napi adagban kell bevennie, mielőtt elkezdené szedni a Sildegra-t. Kezelőorvosa ebben az esetben lehet, hogy alacsonyabb (25 mg-os) adaggal kezdi el a szildenafil kezelést. A Sildegra nem érhető el 25 mg-os hatáserősségben.
A Sildegra egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
A Sildegra bevehető étkezés közben vagy attól függetlenül is, azonban azt tapasztalhatja, hogy a Sildegra hatása később jelentkezik, ha azt bőséges étkezés közben veszi be.
Az egyidejűleg fogyasztott alkohol átmenetileg megakadályozhatja a hímvessző merevedését. A gyógyszer hatásának maximális kihasználása érdekében lehetőleg ne fogyasszon nagy mennyiségű alkoholt a Sildegra filmtabletta bevétele előtt.
Terhesség és szoptatás
A Sildegra alkalmazása nőknek nem javallt.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Sildegra szédülést okozhat és befolyásolja a látást. Tisztában kell lennie azzal, hogy milyen hatással van Önre a Sildegra filmtabletta, mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépet kezelne.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A SILDEGRA-T?
A Sildegra-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A szokásos kezdő adag 50 mg.
Ne vegyen be Sildegra-t naponta egynél több alkalommal!
A Sildegra-t kb. 1 órával a tervezett nemi aktus előtt vegye be. A tablettát egészben, egy pohár vízzel nyelje le.
Ha a Sildegra alkalmazása során annak hatását túl erősnek vagy csekélynek érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
A Sildegra kizárólag szexuális ingerlés esetén segíti elő a hímvessző merevedését. A Sildegra hatásának kialakulásához szükséges idő egyénenként változó, de általában fél-egy óra.
Előfordulhat, hogy a bőséges étkezés alkalmával bevett Sildegra hatása ennél hosszabb idő elteltével jelentkezik.
Abban az esetben, ha a Sildegra szedése ellenére sem sikerül megfelelő merevedést elérnie, vagy annak időtartama nem elegendő a nemi aktus befejezéséhez, forduljon kezelőorvosához.
Ha az előírtnál több Sildegra-t vett be
A mellékhatások számának növekedését és súlyosbodását tapasztalhatja. 100 mg-nál nagyobb adag bevétele nem fokozza a gyógyszer hatását.
Ne vegyen be több tablettát annál, mint amennyit az orvos előírt Önnek!
Amennyiben az előírtnál többet vett be, forduljon orvosához.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Sildegra is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A szildenafil alkalmazásával kapcsolatban jelentett mellékhatások általában enyhe vagy közepes súlyosságúak és rövid ideig tartanak.
Ha mellkasi fájdalma van közösülés közben vagy azt követően:
- Helyezkedjen félig ülő helyzetbe és próbáljon meg lazítani.
- Ne alkalmazzon nitrát készítményeket a mellkasi fájdalom enyhítésére!
- Azonnal hívja fel kezelőorvosát.
Minden gyógyszer, köztük a Sildegra is okozhat allergiás reakciókat. Azonnal hívja fel kezelőorvosát, ha a Sildegra bevételét követően a következő tünetek közül bármelyiket észleli: hirtelen fellépő sípoló légzés, nehézlégzés vagy szédülés, a szemhéj, az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata.
A Sildegra bevételét követően beszámoltak tartós, néha fájdalmas merevedésről. Ha merevedése 4 óránál tovább tart, azonnal keressen fel egy orvost!
Ha hirtelen látáscsökkenést vagy látásvesztést tapasztal, hagyja abba a Sildegra szedését és azonnal hívja fel kezelőorvosát.
Nagyon gyakori mellékhatás (10 betegből valószínűleg több mint egynél kialakul): fejfájás.
Gyakori mellékhatások (100 betegből valószínűleg 1 - 10 betegnél kialakul): arckipirulás, emésztési zavar, látászavarok (a színlátás zavara, fényérzékenység, homályos látás vagy a látásélesség csökkenése), orrdugulás és szédülés.
Nem gyakori mellékhatások (1000 betegből valószínűleg 1 - 10 betegnél kialakul): hányás, bőrkiütés, szemfenéki vérzés, a szem irritációja, kötőhártya bevérzés/piros szem, szemfájdalom, kettős látás, szokatlan érzés a szemben, szabálytalan vagy gyors szívverés, izomfájdalom, álmosság, a tapintási érzékelés csökkenése, forgó jellegű szédülés, fülcsengés, hányinger, szájszárazság, mellkasi fájdalom és fáradtság.
Ritka mellékhatások (10 000 betegből valószínűleg 1 - 10 betegnél kialakul): magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, ájulás, szélütés, orrvérzés és a hallás hirtelen romlása vagy elvesztése.
A forgalomba hozatalt követő tapasztalatok során jelentett további mellékhatások: erős szívdobogásérzés, mellkasi fájdalom, hirtelen halál, szívroham, vagy az agyi vérellátás részleges, átmeneti csökkenése. Ezeknek a férfiaknak többnyire, de nem mindegyik esetben szívproblémái voltak a gyógyszer szedését megelőzően. Nem lehet megállapítani, hogy ezek az esetek közvetlenül a szildenafil hatásának tulajdoníthatók-e. Görcsrohamok eseteiről és azonnali orvosi ellátást igénylő, kiütéssel, hólyagokkal, hámló bőrrel és fájdalommal járó bőrreakciókról szintén beszámoltak.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL A SILDEGRA-T TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Sildegra-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Sildegra
- A készítmény hatóanyaga a szildenafil.
Sildegra 50 mg filmtabletta: 50 mg szildenafilt tartalmaz (70,24 mg szildenafil-citrát formájában) filmtablettánként.
Sildegra 100 mg filmtabletta: 100 mg szildenafilt tartalmaz (140,48 mg szildenafil-citrát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: mannit, kroszpovidon (A típusú), povidon (K30), kukoricakeményítő, nátrium-laurilszulfát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
Filmbevonat: hipromellóz, makrogol 6000, titán-dioxid (E 171), talkum, indigókármin lakk
(E 132).
Milyen a Sildegra készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
4 db vagy 8 db kék színű, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( vese és húgyutak betegségei, férfi egészségügyi problémák )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár


Hasonló gyógyszerek (hatóanyag és ár +/- 25%)

Új gyógyszer keresése

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+14, +19 °C
Minimum:
+6, +11 °C

Hazánkban pénteken délelőtt észak felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de sokfelé mindig erősen felhős lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!