Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, május 29., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+26, +31 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk DK

5-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a sok napsütés mellett kevés fátyol-és gomolyfelhő lehet az égen, csapadékra nem kell számítani. Délután a változóan felhős időben sokat fog sütni a nap, csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Vasárnap nem várható fronthatás, a melegedésre érzékenyek körében azonban fejfájás, migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek. A viszonylag nagy hőingás sokakat megviselhet, vérnyomás panaszok, múló rosszullét többeknél előfordulhat, az alvás is nehezebben mehet. A szabatéri és vízparti programoknak kedvező idő várható, érdemes a jó levegőn tartózkodni. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, május 30., hétfő

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk NY

4-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt átmenetileg keleten is megnövekszik, közben máshol nyugat felől csökken a felhőzet. Elsősorban a Dunától keletre számíthatunk szórványosan esőre, záporra, zivatarra. Délután változóan felhős lesz az ég, nyugaton számíthatunk több napsütésre. A Dunától keltre többfelé, a Dunántúlon csak néhol lehet zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok lesz. Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül, napközben keleten lehetnek intenzívebbek a tünetek. Az érzékenyek körében sokaknál jelentkezhet fejfájás, a változás pedig az egészséges szervezetet is megviseli. A fokozottan érzékeny szívbetegek különösen veszélyeztettek, növekszik az infarktusveszély, fokozódik a görcshajlam. A szabadban csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 31., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+20, +25 °C

Szél: élénk NY

6-9
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős lesz az ég. A nap második felében több helyen záporokra, zivatarokra is készülni kell. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag