Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 19., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+17, +24 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: mérsékelt DNY

6-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a reggeli párásság megszűnik, a köd, illetve a belőle képződött rétegfelhőzet is fokozatosan ritkul, zsugorodik. Csapadék nem lesz. Délután a köd és a rétegfelhőzet mindenhol feloszlik, ezt követően sok napsütésre, kellemes időre készülhetünk. Csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 24 fok között alakul. Késő este 13, 18 fok lesz. Csütörtökön sem érkezik front térségünkbe, azonban a reggeli megfázásveszély mellett ismét számolni kell a kopásos eredetű ízületi bántalmak fokozódására. Az arra hajlamosak átmenetileg keringési panaszokat is tapasztalhatnak. A tünetek délelőtt megszűnnek, délután már a napsütés hatására kellemesen alakul a hőérzet, javul a komfortérzet és a teljesítőképesség is. A szabadtéri programoknak kedveznek a feltételek, érdemes lehetőség szerint minél többet sétálni, és a friss levegőn lenni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, október 20., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: mérsékelt DNY

6-10
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a reggeli párásság megszűnik, a köd, illetve a belőle képződött rétegfelhőzet is fokozatosan ritkul, zsugorodik, de egy-két helyen tartósabban is megmaradhat. Csapadék nem lesz. Délután már a legtöbb helyen sok napsütésre, kellemes időre készülhetünk. Csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, október 21., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: élénk DNY

4-8
Napsütéses
órák száma
A párás, foltokban ködös reggelt követően a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag