Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
1
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
10-13
Maximum:
+30, +35 °C
Minimum:
+16, +21 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)
Hazánkban kedden délelőtt a sok napsütést felhő sem fogja zavarni. Csapadék nem várható. Délután folytatódik a hőség. Általában derült lesz az ég, keleten, délkeleten gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz. Kedden sem várható fronthatás, de a tartós hőség miatt az egészséges szervezetnél is hőkimerülés jelentkezhet. Az idősek és a szívbetegek vannak kitéve ilyenkor a legnagyobb veszélynek. Sokaknál gyakori panasz lehet a fejfájás és a migrén. Éjszaka továbbra is jelentkező probléma az alvászavar, napközben pedig a fáradékonyság és a dekoncentráltság lehet jellemző. Csökken a munkavégző-képesség. A hőségben a sok folyadék fogyasztása javasolt. Az UV-sugárzás továbbra is erős lesz, lehetőség szerint kerülendő a tűző napon való tartózkodás. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Úgy érzi, hogy állva elalszik? Nem csoda! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
szeptember
2
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
3-11
Maximum:
+23, +33 °C
Minimum:
+15, +21 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szerdán délelőtt északnyugat felől eleinte fátyolfelhők, később a nyugati határhoz már vastagabb felhők is érkeznek, máshol gyengén felhős, derült lesz az ég. Legfeljebb a nyugati hat Délután nyugat, északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a Tiszántúlon azonban helyenként még zavartalan napsütésre van kilátás. A Dunántúlon elszórtan záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, máshol csapadék nem várható. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 15, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 33 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok lesz. Szerdán a Dunától keletre nem érvényesül fronthatás, továbbra is a hőség terheli a szervezetet. Gyakoriak a koncentrálási problémák és az alvászavarok, többeknél vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A nyugati tájakat napközben egy hidegfront éri el, ezért az arra érzékenyeknél görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, növekszik az infarktusveszély. A szívbetegeket extrém terhelés éri! A szél több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, romlik a komfortérzet. Az UV-sugárzás keleten még eléri az erős fokozatot, máshol időben és térben is ingadozni fog. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
szeptember
3
csütörtök
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
1-7
Maximum:
+24, +29 °C
Minimum:
+13, +18 °C
Szél: mérsékelt NY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, keleten várható több napsütés. Sokfelé esőre, záporokra lehet számítani. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag