Hírlevelek
Regisztráció
Csontritkulás felmérés
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
augusztus
20
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
0-8
Maximum:
+22, +30 °C
Minimum:
+13, +18 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szerdán délelőtt északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, az ország nagy részén erősen felhős, északon és nyugaton helyenként borult lesz az ég, csak délen és keleten lehetnek még eleinte rövidebb napos időszakok. A Dunántúl északnyugati felén és északon többfelé várható eső, zápor, keleten és délen számottevő csapadék nem valószínű. Délután változóan, többnyire erősen felhős, eleinte északon és nyugaton helyenként borult lesz az ég, de keleten és délen az átmenetileg felszakadozó felhőzet mellett rövidebb napos időszakok is lehetnek. Kezdetben északon és nyugaton, később a középső országrészben is többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl keleti felé, a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegység területén zivatarok, helyenként felhőszakadás is lehet. Az Alföld déli felén számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 15, 22 fok lesz. Szerdán eleinte az északi, északnyugati tájakon, majd délutántól egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül. Többfelé jelentősen romlik a hő- és komfortérzet, zivatarok idején felerősödnek az asztmás panaszok. A délkeleti tájak kivételével erősödik a változékonyság, gyakoribbá válnak a vérnyomáspanaszok. Az idősebbek és a szívbetegek számára különösen az ország északi, északnyugati felén nagyon megterhelő, veszélyes időszak kezdődik: ők mindenképpen kerüljék a fizikai megterhelést a következő napokban. A déli és keleti tájakon viszont napközben alapvetően kellemes, frontmentes, csak kissé változékony időre számíthatunk. Az UV-sugárzás már csak délen és keleten lehet helyenként erős, másutt megszűnik a leégésveszély. A parlagfű pollenkoncentrációja sokfelé eléri a nagyon magas szintet, a levegőminőség viszont ismét javulni fog. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
augusztus
21
csütörtök
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
1-10
Maximum:
+20, +26 °C
Minimum:
+11, +16 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban csütörtökön délelőtt a hidegfront tovább halad keleti, délkeleti irányba. Mögötte az északnyugati tájakon már kisüt a nap, a középső és keleti megyékben azonban továbbra is erősen felhős, borult idő várható. Itt további esőre, futó záporokra kell számítani. Délután lassan mozog délkeleti irányba a front. Nyugaton tovább csökken a felhőzet, a Dunántúl nagyobb területein, másutt elszórtan süt ki a nap. A keleti megyékben az Északi-középhegységtől egészen a Dél-Alföldig továbbra is erősen felhős, borult lesz az ég, gyakori záporok alakulnak ki. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Országszerte hidegfronti hatás érvényesül, délutántól azonban a nyugati megyékben már jelentősen javul a komfortérzet. A frontra érzékenyek körében gyakori fejfájás, görcsös izomfájdalom jelentkezik. Érdemes növelni a magnézium és kalcium tartalmú ételek fogyasztását, valamint az ásványvíz bevitelt. A levegőminőség a nap végére országszerte jelentősen javul, a pollenkoncentráció is csökken. Az UV sugárzás csak a délutáni órákban éri el az erős fokozatot a nyugati, illetve a középső megyékben. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.
Holnapután
augusztus
22
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-14
Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+8, +13 °C
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Északkeleten egész nap derült lesz az ég, másutt jellemzően kissé felhős idő várható. Délnyugaton a nap második felében megnövekszik a felhőzet, csapadékra csak esti órákban lehet itt számítani futó zápor formájában. Másutt száraz marad az idő. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag