Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, június 26., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+17, +23 °C

Maximum:
+25, +32 °C

UV sugárzás: erős

4-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a napsütés mellett egyre több és vastagabb fátyolfelhők érkeznek, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Helyi zápor, zivatar többfelé is kialakulhat. Délután erősen megnövekszik a felhőzet, közben fülledt lesz a levegő. Nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amiket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 17, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 32 fok között alakul. Késő este 21, 26 fok lesz. Vasárnap eleinte keleten még a hőség veszi igénybe a szervezetet, napközben azonban már egy érkező hidegfront okozhat panaszokat. Fokozódik a görcshajlam, erős fejfájás jelentkethet. A szívbetegek rendkívül veszélyezetettek, növekszik az infarktusveszély! A fülledt időben többen nehézlégzést, rosszullétet tapasztalhatnak, romlik a komfortérzet. A szabadtéri programok során változékonyságra kell készülni, ajánlott magunknál tartani az esernyőt! A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+21, +28 °C

UV sugárzás: erős

Szél: erős ÉNY

3-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt gyengén és erősen felhős területek egyaránt előfordulhatnak, nagyobb eséllyel keleten várhatóak záporok, zivatarok. Délután a változóan, olykor erősen felhős időben főként a középső és keleti országrészben számíthatunk záporokra, zivatarokra. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 28 fok között alakul. Késő este 17, 22 fok lesz. Hétfőn nem várható fronthatás, de az erősen változékony időben többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, a fülledtség miatt nehézlégzés, múló rosszullét is előfordulhat. Többen különböző eredetű fejfájásos panaszokra is számíthatnak, a fokozottan érzékenyek körében a görcsök erősödhetnek. Ingadozó hőérzetre számíthatunk. Az időjárás nem fog kedvezni a szabadtéri tevékenységeknek, az esernyőkre több helyen szükség lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+22, +27 °C

Szél: élénk É

8-11
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte elszórtan, később már csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag