Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, december 9., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-5, +2 °C

Maximum:
+2, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉNY

0-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, már csak keleten maradnak erősen felhős, borult területek. A hajnali ködfoltok a legtöb helyen feloszlanak, de nyugaton néhol csak lassan szűnik meg a párásság. Csapadék általában nem várható, de északkeleten elvétve még előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, egy-két helyen ónos eső kialakulására is van esély. Délután eleinte többfelé derült időben lesz részünk, csak az északkeleti megyékben maradhat borult az ég. Később északnyugat felől felhősödés kezdődik, de délen és az ország középső harmadán továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban -5, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 8 fok között alakul. Késő este -2, 5 fok lesz. Pénteken kettősfronti hatásra számíthatunk, mind a meleg, mind a hidegre érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Sokaknál enyhe migrén, fejfájás jelentkezhet, amit a megélénkülő szél tovább fokozhat. A viszonylag nagy napi hőingás megviselheti az arra érzékenyeket, többeknél ismét keringési- és vérnyomás problémák léphetnek fel. Északkeleten a felhős, szürke idő sokak hangulatára rányomhatja a bélyegét: álmosság és rosszkedv uralhatja a napjukat, így többeknél a koncentráló- és a teljesítőképesség is csökkenhet. Máshol a sok napsütés hatására javul a hangulat. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Holnap, december 10., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +7 °C

Maximum:
+2, +12 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DNY

1-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt változóan felhős lesz az ég, általában hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Északkeleten, illetve délnyugaton foltokban tartósan párás maradhat a levegő, máshol megszűnik a köd. Csapadék nem várható. Délután északkeleten még mindig lehetnek párás, borongós tájak, máshol viszont a változó felhőzet mellett napsütésre is készülhetünk. Csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -3, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 12 fok között alakul. Késő este 1, 8 fok lesz. Szombaton nem érvényesül fronthatás, átmenetileg javul a frontérzékenyek helyzete. Reggel még mindig jelentkezhetnek ízületi bántalmak, de napközben ezek várhatóan mérséklődnek. A változékony időben enyhébb vérnyomás-ingadozás léphet fel, illetve a melegedésre fokozottan érzékenyek kisebb fejfájást tapasztalhatnak. Javul a hőérzet, a szabadtéri programoknak is kedveznek a feltételek. A romló levegőminőség miatt romolhat a légzőszervi megbetegedésekkel küzdők állapota, ajánlott elkerülni a forgalmasabb közlekedési csomópontokat. A légszennyezettség közepes, növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnapután, december 11., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+5, +10 °C

Szél: erős NY

5-7
Napsütéses
órák száma
Eleinte derült, gyengén felhős idő várható, majd észak felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul.
Házipatika

Szeretne további cikkeket olvasni az egészségről?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatóak a böngésző beállításainál.