Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
március
29
vasárnap
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
0-9
Maximum:
+12, +16 °C
Minimum:
-1, +5 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: élénk NY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban vasárnap délelőtt nyugat felől egyre többfelé beborul az ég, eleinte a középső és északkeleti tájakon, majd a Duna-Tisza-közén derült, napos idő várható. Délkeleten, majd később északkeleten is változóan felhős, napos idő várható. A Dunántúl északnyugati, nyugati részén szórványosan lehet kisebb eső, gyenge zápor, az ország nagy részén azonban számottevő csapadék nem valószínű. Délután az ország nagy részén erősen felhős, a középső tájakon többfelé borult idő várható, eleinte a Tiszántúlon lehet több napsütés, majd később ott is megnövekszik, délnyugaton viszont csökken a felhőzet. Számottevő csapadékra nem kell készülnünk, legfeljebb elvétve lehet kisebb eső. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban -1, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 16 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap eleinte országszerte frontmentes idő várható, átmenetileg jelentősen javul a humánmeteorológiai helyzet és a napos időben jobb lesz a közérzetünk is. Reggelre jelentősen enyhül a szélterhelés, ugyan napközben még többeknél, elsősorban a középső tájakon jelentkezhet fejfájás, ingerlékenység, de összességében az elmúlt napokhoz képest mérséklődnek a tünetek. Megszűnnek a görcsös panaszok is. Az ingadozó hő- és komfortérzet miatt azonban még gyakori lesz a vérnyomás-ingadozás. Napközben nyugat felől egyre többfelé, keleten csak estétől gyenge melegfronti hatás érvényesül. A melegfrontokra, a melegedésre érzékenyeknél fáradékonyság, a borongósabb tájakon tompaság, levertség léphet fel. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Menedzserek figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Ma
március
30
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
1-5
Maximum:
+13, +17 °C
Minimum:
+5, +9 °C
Szél: erős NY
Eleinte országszerte erősen felhős, többnyire borult lesz az ég, majd napközben főként északon felszakadozik a felhőzet, ott helyenként több órás napsütés is lehet. Délen azonban egész nap marad az erősen felhős idő. Többfelé várható eső, záporeső. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 5, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 17 fok között alakul.
Holnap
március
31
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+13, +19 °C
Minimum:
+1, +7 °C
Szél: erős NY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, elsősorban délnyugaton lehet kevés napsütés. Sokfelé várható eső, zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag