Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
május
30
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
4-12
Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+7, +12 °C
UV sugárzás: erős
Szél: mérsékelt DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szombaton délelőtt nyugat, északnyugat felől főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megnövekszik a felhőzet, az ország nagy részén azonban marad a derült, gyengén felhős idő. Csapadék nem várható. Délután eleinte az Alföld nagy részén, majd délkeleten derült marad az ég, másutt a megnövekvő gomolyfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Az Alpokalján elszórtan lehet zápor, néhol zivatar, az ország többi részén azonban számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton sem érkezik front térségünkbe, folytatódik a markáns hatásoktól mentes, alapvetően kedvező idő. A hajnali és reggeli órákban a hideg időben nagy lesz a megfázásveszély, illetve átmenetileg kiújulhatnak az ízületi panaszok. Napközben országszerte kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk, csak a fokozottan érzékenyeknél lehet kisebb fejfájás, illetve fáradékonyság, tompaság. Késő délutántól nyugaton növekszik a változékonyság, este a Dunántúlon gyakrabban jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, romlik a komfortérzet, a szívbetegek számára megterhelővé válik az idő. Az UV-sugárzás a déli órákban sokfelé nagyon erős lesz! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Ízületi panaszok gyötrik? Erre számíthat ma!  Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
május
31
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
6-12
Maximum:
+23, +27 °C
Minimum:
+10, +15 °C
Szél: mérsékelt É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Eleinte északnyugaton, majd az ország északi felén erősen, délen gyengén felhős, derült lesz az ég. Délután országszerte változóan felhős, napos idő várható. A nap első felében elszórtan, délután a Tiszántúlon lehet zápor, néhol zivatar. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 27 fok között alakul.
Holnapután
június
1
hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-14
Maximum:
+24, +29 °C
Minimum:
+10, +16 °C
Szél: mérsékelt D
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Változóan, többfelé gyengén felhős lesz az ég, emellett mindenhol sok napsütésre is számíthatunk. Csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg egy-egy zivatar. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag