Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
július
8
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
4-14
Maximum:
+27, +38 °C
Minimum:
+20, +25 °C
UV sugárzás: erős
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban szerdán délelőtt az ország keleti tájain még szikrázóan napsütéses idő várható. Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon már változóan felhős időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Délután az ország nyugati részén már erősen felhős, borult időre van kilátás. A front mentén záporok, zivatarok várhatóak, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében. Hazánk keleti felében a délután elején még csak néhány gomolyfelhő zavarja a napsütést, késő délutánra már itt is megnövekszik a felhőzet. Ekkor már előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, továbbá zivatar sem kizárt. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 20, 25 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 38 fok között alakul. Késő este 21, 30 fok lesz. Szerdán a nap első részében még hőségre lehet számítani, emiatt sokaknál alvászavarok jelentkezhetnek, fáradékonyságot tapasztalhatnak. Délután északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánk térségét, amely ugyan véget vet a hőségnek, de a fejfájás még megmaradhat, sőt tovább fokozódhat. A hidegfront érkezése miatt az arra érzékenyek körében megnő a szívpanaszok, sőt az infarktus veszélye, az érintettek ne végezzenek megerőltető fizikai munkát. Napközben főként a keleti részeken a derült tájakon az UV sugárzás az extrém erős kategória értékeit is elérheti, ezen területeken akár 5-10 perc alatt is leéghetünk! Tartózkodjunk árnyékban, fogyasszunk sok folyadékot! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás erősen változik.

Kismamák figyelem! A hidegfront könnyen koraszülést okozhat! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
július
9
csütörtök
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
4-11
Maximum:
+24, +29 °C
Minimum:
+15, +20 °C
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Légnyomás emelkedés
A front átvonulását követően a legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet. A nyugati tájakon és délkeleten lesz már csak erősen felhős az idő. Itt elszórtan kisebb záporokra lehet még számítani, de az ország jelentős részén már nem várható csapadék.. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.
Holnapután
július
10
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
11-15
Maximum:
+21, +26 °C
Minimum:
+11, +16 °C
Szél: élénk ÉNY
Túlnyomóan derült, száraz idő lesz. A sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag