Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+27, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk ÉNY

13-16
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a gyengén felhős, napos időben gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. Délután szinte alig lesz felhő az égen, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 33 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok lesz. Hétfőn nem érkezik front, azonban az ismét fokozódó kánikula többeknél okozhat panaszokat. Fejfájás, migrén jelentkezhet, csökken a fizikai és a szellemi munkavégző-képesség. Többen fáradékonyak, tompák lehetnek, emellett ingerlékenység is jelentkezhet. Fokozódik a szervezetet érő hőterhelés, a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek. A tűző napon fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. A nagyvárosok levegője tovább romlik, a pollenterhelés viszont nem fokozódik számottevően. A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 27., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+29, +34 °C

Szél: gyenge szél, szélcsend

11-14
Napsütéses
órák száma
Napos, gomolyfelhős időre és rendkívüli hőségre kell készülni. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, június 28., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+30, +35 °C

Szél: mérsékelt D

4-11
Napsütéses
órák száma
Többórás napsütésre és rekkenő hőségre van kilátás, északon várható több felhő. Ott elvétve futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, máshol azonban nem valószínű csapadék. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag