Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, február 5., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
+2, +7 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉNY

2-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt eleinte országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, majd nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Kezdetben főként nyugaton és az ország középső területein lehet hószállingózásra, havas esőre, esőre számítani, később délen, délkeleten várható csapadék. Délután nyugat felől tovább csökken a felhőzet, a Dunántúlon és az ország középső területein sok napsütésre lehet készülni, csapadék nem valószínű. Keleten még viszonylag sok felhő lesz az égen. A keleti, délkeleti határ környékén még várható kisebb eső, a Tiszántúlon elszórtan záporok is előfordulhatnak. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Pénteken kettősfronti hatásokra lehet számítani, amelyet a fokozottan frontérzékenyek érezhetnek meg leginkább. Erősödhet a fejfájás, vérnyomás panaszok jelnetkezhetnek. A fáradtság, álmosság többeknél előforduló tünet lehet, romlik a teljesítőképesség. A többfelé megélénkülő, megerősödő szél miatt romlik a hő- és komfortérzet, az itt élőknél nyugtalanság, ingerültség jelentkezhet. Éjszaka erősödhetnek az ízületi panaszok. Miután a nap kisüt javul a közérzet, érdemes a friss levegőn sétálni egyet, de ajánlott a télies öltözet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás emelkedik.

Holnap, február 6., szombat

Fronthatás:
Melegfront

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+5, +11 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

5-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a ködfoltok mindenhol feloszlanak. Többnyire gyengén felhős lesz az ég, de északon átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Délután északon változóan, délen többnyire gyengén felhős lesz az ég, emellett nyugat felől átmenetileg fátyolfelhők is érkeznek. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 11 fok között alakul. Késő este 0, 6 fok lesz. Szombaton északon erősebb, máshol gyengébb melegfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyek körében fejfájás, migrén jelentkezhet, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Többen koncentrálási zavarokkal küzdhetnek, és napközben is fáradékonyságot, ok nélküli álmosságérzetet tapasztalhatnak. A napsütés hatására erősödik az immunrendszer, javul a hangulat és a közérzet, de többfelé élénk szél csökkenti a hőérzetet. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Holnapután, február 7., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-1, +6 °C

Maximum:
+5, +13 °C

Szél: erős D

3-5
Napsütéses
órák száma
A napsütés mellett nyugat felől eleinte csak a fátyolfelhőzet növekszik meg, majd vastagabb felhők is érkeznek, de csapadék nem valószínű. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban -1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 13 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag