Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
október
21
kedd
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
2-5
Maximum:
+15, +20 °C
Minimum:
+10, +16 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban kedden délelőtt a hidegfront dél, délkelet felé vonul, mögötte lassan szakadozni kezd a felhőzet. Szórványosan további záporok kialakulására számíthatunk, keleten várható a több csapadék. Délután észak, északnyugat felől átmenetileg tovább szakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. Estefelé nyugat felől újabb, erős felhősödés kezdődik, ekkor a nyugati határnál már lehet néhol zápor, zivatar. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Kedden délelőtt az előző este érkezett hidegfront elhagyja hazánkat, napközben országszerte hidegfronti hatás évényesül. A frontérzékenyek közül többen tapasztalhatnak fejfájást, vérnyomás-ingadozást, emellett fokozódik a görcshajlam, növekszik az infarktusveszély. Csökken a munkavégző-képesség, egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A szabadban alacsony lesz a hő- és komfortérzet, nagy lesz a megfázásveszély. A panaszok délután csak átmenetileg mérséklődnek, estétől nyugat felől ismét erős hidegfront érkezik, extrém hatások érvényesülnek. A légszennyezettség közepes, csökken. A porkoncentráció közepes, csökken. A légnyomás süllyed.
Fejfájósok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
október
22
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+5, +12 °C
Minimum:
+5, +10 °C
Szél: viharos ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Éjszaka egy nagyon markáns és gyors mozgású hidegfront érkezik, ennek köszönhetően reggelre beborul az ég, és eleinte sokfelé várható intenzív eső, zápor, melyet néhol dörgés, villámlás is kísérhet. A déli órákra a front el is hagyja térségünket, mögötte a késő délelőtti óráktól északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék és gyorsan csökken a felhőzet. Délután már csak a Tiszántúlon és északkeleten várható többfelé eső, zápor, a Dunántúlon felhőátvonulásokra és futó záporokra számíthatunk. Késő este ismét erősen befelhősödik az ég. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 12 fok között alakul.
Holnapután
október
23
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+8, +10 °C
Minimum:
+2, +7 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Kellemetlen, hűvös idő lesz. Változóan felhős időre számíthatunk, a több napsütés a Dunántúlon valószínű. A többször megnövekvő felhőzetből elszórtan futó záporok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 10 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag