Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 25., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +7 °C

Maximum:
+15, +22 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős DNY

2-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt változóan felhős, jellemzően napos idő várható, több felhő keleten, illetve délen fordulhat elő. Csapadék nem valószínű. Délután egyre többfelé számíthatunk gomolyfelhő-képződésre, melyekből több helyen záporok is kialakulhatnak. A változékony időben hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 8, 15 fok lesz. Kedden sem kell frontoktól tartani, ugyanakkor a további melegedés és az erős szél többféle tünetet is kiválthat. A fokozottan melegfront-érzékenyeknél a fáradékonyság és a koncentrálási problémák mellett enyhe emésztési panaszok is felléphetnek. Erősödnek a vérnyomáspanaszok, egyeseknél múló rosszullét is jelentkezhet. A szélre érzékenyek napközben indokolatlan ingerültséget, ingerlékenységet tapasztalhatnak, este többen álmatlansággal küzdhetnek. A szeles idő rontja a hő- és komfortérzetünket, a sok napsütés azonban kedvezően befolyásolja a hangulatot. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, április 26., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+5, +11 °C

Maximum:
+16, +23 °C

Szél: erős D

0-9
Napsütéses
órák száma
Keleten a változóan felhős időben többórás napsütésre lehet készülni, míg az ország nyugati és középső tájain erősen megnövekszik a felhőzet. Ott többfelé várható eső, zápor, máshol estig nem valószínű csapadék. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 5, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 23 fok között alakul.

Holnapután, április 27., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+4, +11 °C

Maximum:
+11, +23 °C

0-3
Napsütéses
órák száma
Általában erősen felhős lesz az ég, csupán helyenként bukkanhat elő a nap rövid időre. Többfelé alakul ki eső, zápor, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 4, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 23 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag