Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
december
19
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-7
Maximum:
+8, +13 °C
Minimum:
+1, +6 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: mérsékelt DNY
Hazánkban pénteken délelőtt a Dunántúlon és az ország középső megyéiben élők napsütéses, nyirkos reggelre ébredhetnek, a keleten élők felett azonban még erősen felhős lesz az ég. A késő délelőtti órákban az északkeleti területek kivételével mindenütt tartósan kisüt a nap. Csapadék elszórtan várható a Tiszántúlon. Délután országszerte szinte mindenhol kisüt a nap, jellemzően derült vagy kissé felhős lesz az ég. Csak északkeleten lehet változóan felhős az ég, csapadék elszórtan csak itt várható futó zápor formájában. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Pénteken fronthatás nem érkezik, azonban a légköri változások melegfront jellegűek. Fokozódik a figyelmetlenség, illetve a fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén jelentkezik. A melegedésre érzékenyek körében továbbá alvászavar jelentkezhet, érdemes testmozgást tervezni a szabadban. Napközben pozitív hangulatú, tavaszias idő várható, kellemes komfortérzetre lehet számítani. A szálló por és a nitrogén-oxidok koncentrációja északkeleten többfelé, valamint Pécsett meghaladja az egészségügyi határértéket. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Álmatlanok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
december
20
szombat
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+5, +11 °C
Minimum:
+2, +7 °C
Szél: élénk ÉNY
A nap első felében egy gyors mozgású hidegfront halad át hazánk felett, éjszaka és hajnalban átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan várható eső, zápor. A front mögött északnyugat felől már a reggeli óráktól gyorsan csökken a felhőzet, délelőtt északon, délután délen lesz derült, napos idő, majd felhőátvonulások várhatóak. Késő este ismét megnövekszik a felhőzet és északon többfelé lehet eső, zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 11 fok között alakul.
Holnapután
december
21
vasárnap
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+3, +8 °C
Minimum:
0, +5 °C
Szél: élénk ÉNY
Felhőátvonulások várhatóak, a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés mindenhol lehet. A nap első felében erősen felhős lesz az ég, majd egyre több helyen előbukkan a nap hosszabb-rövidebb időszakokra. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon várható kisebb eső, futó zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag