Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 19., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+18, +24 °C

Maximum:
+24, +36 °C

UV sugárzás: közepes, erős

4-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt északnyugat felől elkezd növekedni, vastagodni a felhőzet, de a keleti országrészben még gyengén felhős, derült lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a nyugati határnál lehet néhol kisebb eső. Délután a Dunántúlon északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, közben keleten a fülledt időben is egyre több gomolyfelhő képződik. Északon és nyugaton elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 18, 24 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 36 fok között alakul. Késő este 16, 28 fok lesz. Szombaton napközben az ország nagy részén nem érvényesül fronthatás, a Dunától keletre a hőség veszi igénybe a szervezetet. Továbbra is fáradtság, koncentrálási problémák jelentkezhetnek, a tartós hőterhelés már az egészséges szervezetet is megviseli. A Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól hidegfronti hatás miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, növekszik az infarktusveszély. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, augusztus 20., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+14, +20 °C

Maximum:
+18, +26 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a Tiszántúlon a vékonyabb felhőzet mellett némi napsütésre is számíthatunk, másutt erősen felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon és a középső tájakon többfelé, keleten elszórtan várható eső, zápor, közben nyugaton csökken a csapadékhajlam. Délután a Dunántúlon nyugat felől elkezd véknyodni a felhőzet, máshol azonban erősen felhős, borult lesz az ég. Kezdetben keleten többfelé lehet eső, zápor, majd egyre több helyen megszűnik a csapadék. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 14, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 26 fok között alakul. Késő este 12, 20 fok lesz. Vasárnap egy átvonuló hidegfront hatására fokozódik az infarktusveszély, növekszik a koraszülések esélye. A frontérzékenyek fejfájást, illetve izomgörcsöket tapasztalhatnak, az arra hajlamosaknál pedig nehézlégzés, rosszullét léphet fel. A szabadban változó komfortérzetre kell készülni, a szél ronthatja a hőérzetet. Növekszik a megfázásveszély, a szabadtéri programokra, ünnepi rendezvényekre réteges öltözet javasolt, és az esernyőkre is szükség lehet! A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, augusztus 21., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+11, +16 °C

Maximum:
+21, +26 °C

Szél: élénk É

11-13
Napsütéses
órák száma
Jobbára derült lesz az ég, csak helyenként zavarhatja kevés felhő a sok napsütést. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag