Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 23., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +11 °C

Maximum:
+18, +23 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DNY

4-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt változóan felhős, alapvetően napos időre készülhetünk, ugyanakkor a Dunától keletre elszórtan záporok is előfordulhatnak. Délután az ország középső és keleti részén többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, a Dunántúlon számíthatunk több napsütésre. Délen helyenként, másutt szórványosan várható zápor, néhol zivatar sem kizárt. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 5, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem befolyásolják frontok a humánmeteorológiai helyzetet. Ugyanakkor az erőteljes melegedés és a viszonylag nagy hőingás megviselheti az arra érzékenyeket. Az előző napokban tapasztalt fáradékonyság és koncentrálási problémák mellett sokan enyhe emésztési és puffadásos panaszokkal küzdhetnek. Az arra hajlamosaknál gyakorivá válhat a vérnyomás-ingadozás, a legintenzívebb tünetek a délelőtti órákban léphetnek fel. Jó hír viszont, hogy a záporos időnek köszönhetően némileg csökken a pollenterhelés, javul az allergiások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 24., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +11 °C

Maximum:
+19, +24 °C

7-12
Napsütéses
órák száma
A reggeli pára- és ködfoltok megszűnését követően az ország jelentős részén gyengén, közepesen felhős idő és többórás napsütés várható. Csapadék általában nem alakul ki, legfeljebb helyenként fordulhat elő egy-egy futó zápor. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 5, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+13, +19 °C

Szél: élénk ÉK

7-12
Napsütéses
órák száma
A Tiszántúlon több órára kisüt a nap, máshol gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék kialakulása nem várható. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag