Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, január 20., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-20, -8 °C

Maximum:
-10, -2 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: gyenge szél, szélcsend

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a hajnali ködfoltok több helyen tartósan megmaradhatnak, jellemzően erősen felhős, borult lesz az ég. Felhőmentesebb körzetekre elsősorban a Dunántúlon lehet számítani, de helyenként északon is előbukkanhat a nap. Jelentős csapadék nem lesz, de néhol hószállingózás, ónos szitálás kialakulhat. Délután átmenetileg csökken a párásság, ritkulnak a ködfoltok, északkeleten pedig fel is oszlanak. Naposabb időre továbra is főleg a nyugati megyékben élők készülhetnek, máshol folytatódik a borongós idő. Csapadék általában nem alakul ki, csupán gyenge ónos szitálás, illetve hószállingózás fordulhat elő néhol. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban -20, -8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -10, -2 fok között alakul. Késő este -15, -5 fok lesz. Pénteken sem várható fronthatás, de a többfelé nyirkos és borongós idő többféle panaszt is okozhat. A párásság kedvez a kórokozók terjedésének, nő a megfázás- és a fertőzésveszély. A nyugalomba jutott levegőben feldúsulnak a szennyezőanyagok, romlik a légúti megbetegedésben szenvedők állapota. A napközben is hideg és nyirkos időben alacsony marad a hőérzet, a fokozottan érzékenyek körében görcsös panaszok, hasi- és izom görcsök jelentkezhetnek. A többfelé borongós napon sokan fáradékonyságot, rosszkedvet tapasztalhatnak, de a naposabb tájakon javul a hangulat. A légszennyezettség közepes, növekszik. A porkoncentráció alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, január 21., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-20, -8 °C

Maximum:
-10, -2 °C

Szél: gyenge szél, szélcsend

0-4
Napsütéses
órák száma
A hajnalban képződött pára- és ködfoltok helyenként tartósan megmaradnak, máshol a megemelkedő ködből rétegfelhőzet képződhet. Napközben többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, kevésbé felhős tájak leginkább északnyugaton, illetve délen fordulhatnak elő. Jelentős csapadék nem várható, csupán hószállingózás, ónos szitálás kialakulására van esély. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban -20, -8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -10, -2 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, január 22., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-18, -7 °C

Maximum:
-8, -1 °C

0-3
Napsütéses
órák száma
A reggeli pára- és ködfoltok többfelé tartósan megmaradhatnak, máshol jellemzően erősen felhős, borult lesz az ég. Napsütésre általában nem számíthatunk, csupán néhol, és csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem lesz, de hószállingózás, gyenge ónos szitálás előfordulhat. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -18, -7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -8, -1 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag

Házipatika

Szeretnék elsőként értesülni az időjárási frontokról!