Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 23., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+18, +23 °C

Maximum:
+30, +36 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős ÉNY

3-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon élők készülhetnek. Főként északkeleten fordulhatnak elő záporok, sőt néhol zivatar sem kizárt. Délután átmenetileg mindenhol erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar, amiket esetenként felhőszakadás, jégeső is kísérhet! A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 18, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 36 fok között alakul. Késő este 25, 32 fok lesz. Pénteken folytatódik a kánikula, majd napközben hidegfront is érkezik. A tartós forróság a szívbetegekre különösen nagy megterhelést ró, de a rendkívüli meleg az egészséges szervezetet is egyre jobban igénybe veszi. A hőségben fennáll a napszúrás- és hőguta veszélye is, majd a fokozódó infarktusveszély jelenti a legnagyobb kockázatot. A hidegfrontra érzékenyeknél fokozódnak a görcsös panaszok, a rendkívül szeles időben pedig ingerlékenyebbek, agresszívebbek lehetünk a szokásosnál. Zivatarok környezetében felerősödnek az asztmatikus panaszok, a csapadékos napon viszont csökken a pollenterhelés. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, június 24., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +20 °C

Maximum:
+28, +33 °C

Szél: élénk ÉNY

9-12
Napsütéses
órák száma
A változó felhőzet mellett országszerte többórás napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 14, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Holnapután, június 25., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+30, +35 °C

5-8
Napsütéses
órák száma
Változóan, több helyen erősen felhős lesz az ég. Elszórtan záporok, néhol zivatar is előfordulhat. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag