5 dolog, amit semmiképpen ne tegyünk a hüvellyel!

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A legújabb trend, amitől a hollywoodi sztárok az egészségük megőrzését remélik, a vaginagőzölés. Azonban a hüvely igen érzékeny szerv - cikkünkből elolvashatja, mi az, amit semmiképpen ne tegyünk vele!

Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő a honlapján egy meglepő módszert ajánl a nők egészségének megőrzéséhez: a hüvely gőzölését. Bár a gőznek számos pozitív hatása lehet a szervezetünkre, de az, hogy a nők a legérzékenyebb testrészüket is kitegyék a gőznek, a nőgyógyászok szerint nemcsak felesleges, de káros is.

Milyen hasonló hóbortok okozhatnak több kárt, mint hasznot? Összeszedtünk néhányat.

Gőzölés

Számít-e, mennyire szűk a hüvely?

A nők esetében is lényeges a méret? Elkerülhetetlen, hogy szülés után visszafordíthatatlanul megváltozik a hüvely, így esély sincs többet a kielégítő szexuális életre? Megpróbáltuk kideríteni. A részletekért kattintson a cikk folytatásáért!

A színésznő szerint a fekete üröm és a gőz együttes hatása "kitisztítja a méhet, energetizálja a szervezetet és kiegyensúlyozza a nők hormonrendszerét". Azonban a nőgyógyászok szerint ennek közel sincsenek annyira pozitív hatásai. "Igaz, a meleg kellemes érzésekkel töltheti el a nőket, mert fokozza a véráramlást a hüvely területén, így ez egyes nőkre kifejezetten izgatóan hathat, de akár égési sérüléseket is szerezhetünk" - állítja Hilda Hutcherson nőgyógyász.

A gőz és a meleg emellett fogékonyabbá teheti a nőket a gombás és bakteriális fertőzésekre is. Az is elég valószínűtlen, hogy a gőz elérné a méhet, ráadásul ezek a testrészeink "öntisztítóak".

Napoztatás

Egy másik tanács szerint ha plusz energiára van szükségünk, depressziósak vagy enerváltak vagyunk, akkor napoztassuk a hüvelyt, hogy plusz D-vitaminhoz juthassunk. Ez azonban felesleges, hiszen a szervezetünkbe jutó D-vitamin egyenletesen jut el a sejtekhez, nem lehet célzottan irányítani. Ráadásul a hüvely területe ugyanúgy hajlamos lehet a leégésre, mint bármely más bőrfelület.

"Édesítés"

Egyes erotikusnak szánt tanácsok szerint a vaginába kent cukor, méz vagy tejszínhab fokozhatja a szexuális együttlét élményét, ám a nőgyógyászok szerint ez kifejezetten veszélyes. "Alapszabály, hogy semmi olyasmit nem szabad a hüvelybe dugni, amit azután nem tudunk könnyen eltávolítani" - mondja dr. Hutcherson. Szigorúan tilos olyan dolgot a hüvelybe tenni, ami felboríthatja annak érzékeny baktériumflóráját, esetleg túl savas. Ez ugyanis jelentősen megnöveli a fertőzések kialakulásának esélyét.

Vannak káros hóbortok, amik veszélyeztetik a vagina épségét

Vannak káros hóbortok, amik veszélyeztetik a vagina épségét


Hüvelyöblítés

A hüvelyöblítés, irrigálás meglehetősen népszerű, ugyanis sokan úgy tartják, hogy ennek segítségével tisztábban tarthatjuk az intim részeket. Azonban a hüvely öntisztító, és az öblítés felboríthatja annak baktériumflóráját. Több kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres hüvelyöblítés növeli a bakteriális és gombás fertőzések, valamint a kismedencei gyulladások kialakulásának esélyét.

Piercingek

A testékszereket egyesek esztétikusnak, sőt kifejezetten erotikusnak tartanak, és néhány szakember szerint a nemi szerveknél elhelyezett piercingeknek semmilyen káros hatása nincs. Azonban a rosszul felhelyezett ékszerek könnyen sérülést okozhatnak, és ha nem gondozzák, kezelik ezeket megfelelően, nagyon könnyen elfertőződhetnek a sebek. A piercingek szexuális együttlét során irritációt vagy sérüléseket is okozhatnak.
Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Dr. Elek Csaba
nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos
Kérdezek tőle

Szakértőink által már megválaszolt kérdések:Kérdezzen Ön is!

30061

További nőgyógyász magánrendelésekért kattintson!

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag