A celebek és a vekker miatt stresszelünk?

Meglepő stresszforrások
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

munkahelyi stressz, Facebook

Olykor ön sem tudja, mitől húzta fel magát annyira? Gondolta volna, hogy a vekker, a rendezetlen hálószoba, de még a celebhírek is stresszt okozhatnak? Bemutatjuk a legmeglepőbb összefüggéseket és kezelési módjaikat!

Sokan úgy gondolják, hogy a munkahelyen csak a főnök miatt kell aggódnunk, ám ez nem így van. Munkaidőben ugyanis a legtöbb időt nem vele, hanem a kollégákkal töltjük, így a stressz miatt is őket okolhatjuk. Kutatók szerint azonban különleges praktikákkal kezelhető a munkahelyi feszültség. Például, amikor csak lehetséges, kezdeményezzen beszélgetést a kollégákkal, mosolyogjon rájuk, vagy dicsérje meg valamelyiküket, ez után pedig konkrétabb témákra is rá lehet térni. Amikor pedig a munkáról beszél kollégáival, legyen világos és közvetlen, és mindig adjon visszajelzést.

Nem csak a munkahelyen húzhatja fel magát az ember, hanem saját otthonában is. Aki valaha is átélte már, hogy kutyája egész éjszaka ugatott és nem hagyta aludni, nem kell magyarázni, mennyire felmegy a pumpa, akkor is, ha tudjuk, a kutya az ember legjobb barátja. Ilyenkor gondoljon arra, hogy, bár néha kis kellemetlenséget okoz, összességében sokkal boldogabbá és nyugodtabbá teszi az ember életét egy házi kedvenc. Így ha legközelebb hajnali háromkor szeretne játszani önnel, azonnal bocsásson meg neki!

Rendezett hálószoba, nyugodt ébredés

Nyugalmunk érdekében egyébként fontos odafigyelni otthonunkra, különösen a hálószobára. Kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a rendetlen hálószoba szorongást és enyhe depressziót is okozhat. Így, ha minden reggel beágyazunk, az idegeinkre is megnyugtatóan hat.Emellett tanácsos ébresztőóránkat is felülvizsgálni. Tudományos tanulmányok szerint, ha túl hangos, idegesítő hangra ébredünk, az sok energiát kivesz belőlünk és egész nap ingerlékenyebbek lehetünk. Ezért tanácsos olyan ébresztőhangra váltani, amely diszkrét és megnyugtató, ez ugyanis már reggel oldja a stresszt. A hálószoba mellett a fürdőszobában is felidegesíthetjük magunkat. Előfordult már önnel, hogy a tükör előtt állva teljesen elkeseredett, amikor hatalmas ráncokat, csíkokat fedezett fel magán? Erről bizonyítottan a fürdőszobai világítás tehet, így stresszmentesebben indulhat a reggel, ha lecseréli az izzókat.

Facebook és a celebek

Manapság divat mindenért a közösségi oldalakat hibáztatni. Az azonban tény, hogy az ottani üzenetek, posztok jelentősen befolyásolhatják érzelmeinket, hangulatunkat. Az pedig, ha hiába várunk egy új üzenetet, kommentet, kifejezetten nyomottá tehet minket. Ilyenkor érdemes más tevékenységre váltani: olvasni, filmet nézni, vagy sétálni egyet.

Kutatók azt is kimutatták, hogy a celebekről, illetve gyilkosságokról, bűntényekről szóló hírek olvasása is stresszt okoz, főleg azokban, akiknek nem mennek a legjobban a dolgaik. Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne lenne szórakoztató átlapozni egy magazint, de a szabadidő aktív eltöltése jobbat tesz lelkünknek.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag