Akkora divat a szakáll, hogy sokan beültetést kérnek

Hipszterszakáll-láz
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

szakáll, hipszterszakáll, szakállbeültetés

Új őrület terjed New Yorkban: a hipszterek által viselt sűrű, hosszú szakáll miatt egyre több városlakó rohan a plasztikai sebészhez, mert hajbeültetés helyett dúsabb szakállra vágyik.

Az arcszőrzet pótlása titokban hatalmas üzletté kezd válni New Yorkban: a plasztikai sebészek 3-7 ezer dollárt is elkérnek ezért, miközben akár hetente három ilyen műtétet is elvégez egy-egy keresettebb doktor. A megrendelők között nemcsak brooklyni hipszterek vannak. Vagyis nemcsak a sűrű, hosszú, lengő szakáll a divat - gyakori még a "George Clooney szakáll" vagy a "Brad Pitt-fazon", de még a "Tom Selleck-bajusz" is szokványos igénynek számít.

Dr. Jeffrey Epstein szerint, aki arcplasztikai sebész, 12 éve foglalkozik ilyen beavatkozásokkal, csak az utóbbi időben vált divathullámmá az arcszőrzet dúsítása. Egy évtizeddel ezelőtt még csak évente néhány szakállbeültetést kellett végeznie, manapság viszont már heti hármat.

Akkora divat a szakáll, hogy sokan beültetést kérnek (Fotó: Europress)

Akkora divat a szakáll, hogy sokan beültetést kérnek
(Fotó: Europress)

Dr. Yael Halaas szerint - aki szintén a DNAinfo nevű internetes újságnak nyilatkozott -, a hipszterek és a divat iránt érdeklődő fiatalok keresik leginkább az arcszőr-beültetési lehetőségeket. Mint mondja, elsősorban a 20-as vagy 30-as éveikben járók fordulnak plasztikai sebészhez. Érdekes módon a New York-i városnegyedek közül három emelkedik ki, ha a szakállpótlásról van szó: Williamsburg, Bushwick és Park Slope jelenti döntően Halaas piacát: öt kliense közül négy ezekből a negyedekből kerül ki.

A szakáll nélküli hipsztereken kívül plasztikai sebészt keres sok olyan férfi is, akinek ifjú kora óta gondjai vannak a szakállnövesztéssel. Ám a nőből férfivá átoperáltak is gyakran kérnek ilyen beavatkozást.

Az orvosok általában hajat ültetnek be a szakáll dúsításához, de előfordul, hogy a kopaszodó klienseknél nem ritkítják a hajat, hanem a mellkas szőrzetéből pótolják a szakállat vagy a bajuszt.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag