8 tipp a tavaszi újjászületésre

Szépség, egészség, fittség a teljes megújulás jegyében!
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

bőrápolás, tavasz, tisztítókúra, szépségápolás

Az első tavaszi napsugarakkal úgy érezzük, ideje valami újnak, valami másnak. Íme, 8 tipp hogy garantáltan jól érezzük magunkat és testünket is felébresszük a hosszú téli álomból.

 • 1. Kezdjük tisztítókúrával, ami megszabadít a hosszú téli hónapok alatt lerakódott méreganyagoktól, és akár néhány kilótól is. Így testünk fellélegezhet. A jelszó: ma kezdem! Ha halogatjuk, nem fogjuk megcsinálni, ez biztos. Fontos: a tisztítókúra nem egyenlő a szervezet koplaltatásával és mindennemű tápanyag megvonásával, mert azzal csak rosszat teszünk! A szervezet ugyanis lassú üzemmódba kapcsol, és mindent el fog raktározni, amit ezután beviszünk! Kérjünk segítséget szakembertől.

 • 2. A tisztítókúrával ledobhatjuk a "télikabátot" a has, a csípő és a fenék környékéről. Ami marad, azt viszont feszesíteni kell. Erre kiváló a rendszeres mozgás közbeiktatása és az alkalmankénti szauna. Kipróbálhatjuk a radiofrekvenciás zsírbontást és feszesítést is. Feltétlenül olyan szalont válasszunk, ahol a kezelés után nyirokmasszázst is kapunk. Ez rendkívül fontos, hogy eredményes legyen a beavatkozás.

 • 3. A méregtelenítés, tisztítás akkor hatékony, ha a méreganyagok valóban távozni tudnak a szervezetből. Ehhez sok-sok folyadékot - vizet és nem üdítőt - kell inni. Emellett erre is kiváló a nyirokmasszázs. Ráadásul enyhíthetjük vele még az ödémás, feszülő lábak tüneteit is.

 • A tisztítókúra a fogyást is magával hozhatja

  A tisztítókúra a fogyást is magával hozhatja • 4. Szintén a megújulás része a vitaminok, ásványi anyagok pótlása. Ez valljuk be, télen nem igazán kerül előtérbe. Most már lassan eljön a primőr zöldségek, gyümölcsök ideje, igyekezzünk minél többet fogyasztani belőlük. A nem szezonális gyümölcsök hiába kaphatók egész évben, nincs bennük annyi jótékony hatású összetevő, mint a napérlelte társaikban.

 • 5. Eddig is fontos volt a fényvédelem, hiszen az UV-sugárzásnak télen is ki vagyunk téve. Most viszont egyre inkább oda kell figyelni a fényvédők használatára! Sokan nem tudják, de az első tavaszi, jóleső, melengető napsugarak veszélyesebbek lehetnek, mint a nyári hőségben. Ugyanis ilyenkor még nem érezzük az erejét, nem menekülünk a hőség elől, sőt, a langyos szellő és hőmérséklet miatt hajlamosak vagyunk akár délben, a legerősebb UV-sugárzás idején órákat a napon tölteni.

 • 6. Az egyre jobban láthatóvá váló lábról, karról, hónaljról se feledkezzünk meg! Még egy rövid ideig elvégezhető a lézeres szőrtelenítés, nyáron viszont nem tanácsos ilyen kezeléseket igénybe venni. Bár egy kezelés nem elegendő, de 2-3 alkalom még az idei nyári szezon előtt belefér, és már az is nagyon látványos változást hoz!

 • 7. Ha testünket megtisztítottuk, jöhet az arcunk! Ahogy a testünknek és a lelkünknek is jólesik végre fellélegezni a friss levegőn, ugyanúgy az arcunknak is szüksége van a tavaszi újjászületésre. Ha a természetes szépségápolást választjuk, otthon is végezhetünk tisztítást, hámlasztást. Ha szakemberre bíznánk a téli hideg, száraz, piszkos levegő okozta károk eltüntetését, kérjünk kozmetikusunktól tisztító kezelést és hámlasztást.

 • 8. Ne feledkezzünk meg a hajunkról sem! A téli fénytelen, hideg időszak hajszálainkat is megviseli. Vágassuk le a töredezett hajvégeket, ettől az egész haj felfrissül, megkönnyebbül. Alkalmazzunk természetes hatóanyagokból készült hajpakolást, így a tavaszi napfény csillogni fog rajta.

A tanácsokat Jenőfi Réka, a Beauty Lab Szépség és Egészség szalon tulajdonosa osztotta meg velünk.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Dr. Nagy Éva
bőrgyógyász-kozmetológus
Kérdezek tőle

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag