bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

Annyi a szexnek, ha a szülőkkel él a felnőtt gyerek

Együttélés kényszerből
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

szexualitás, gyereknevelés, gyerekvállalás, gazdasági válság

Azok a felnőttek, akik szüleik háztartásában élnek, jelentősen rontják az esélyét annak, hogy szüleik szexuális életet éljenek.

A Pew Kutatóintézet (Pew Research Center) az amerikai népszámlálási adatok elemzése nyomán meglepő következtetésre jutott. 2012-ben 21,6 millió felnőtt élt szülei háztartásában. Ez a 18-31 éves korosztály 36 százalékának felel meg. Ez a legnagyobb arány, amit valaha mértek e mutató tekintetében. (Adatok egyébként erről 1969 óta érhetők el.)

Az amerikai időmérleg-kutatások (American Time Use Survey) szerint mindez azt jelenti, hogy a "szállásadó szülők" szexuális élete tönkremegy - erről a nerve.com internetes oldal számol be.

Az ok nyilvánvaló: a 2007-ben kezdődött gazdasági válság miatt egyre több fiatal kényszerül arra, hogy szüleivel éljen együtt. Vagy esetleg visszatérjen hozzájuk. Erről már egy másik amerikai internetes oldal, a Fivethirtyeight.com számolt be.

A nerve.com szerint az időmérleg azt mutatja, hogy az összes felnőtt közül a gyermektelen férfiak és a 18 év alatti gyermeküket nevelő nők töltik a legtöbb időt szexszel. Ugyanakkor a felnőtt gyereknek szállást és ellátást adó szülőknél ez az idő már nagyon lecsökken.

A 18 évesnél idősebb gyermekével együtt élő nők átlagosan 10,4 percet töltöttek ágyban (mással), míg az apák 10,1 percet. A 18 év alatti gyermeket nevelő nők ezzel szemben 14,8 percet töltöttek szexszel, a gyermektelenek pedig 13,9-et. A férfiaknál a gyermektelenek 30,7 perccel az összes többi kategóriát megelőzik, míg a 18 évesnél fiatalabb gyereket nevelők 16,8 percet töltenek együtt - szintén a Fivethirtyeight.com szerint.

Annyi a szexnek, ha a szülőkkel él a felnőtt gyerek (Fotó: Europress)

Annyi a szexnek, ha a szülőkkel él a felnőtt gyerek (Fotó: Europress)


Egy komolyabb kutatási eredmény

A Pew Research egy másik kutatásából viszont az is kiderült, hogy Amerikában megfordult egy fontos trend a gyermeket nevelő nők körében.

A Pew kutatásából kiderült: emelkedett azoknak a nőknek a száma, akik gyermeket nevelnek, és a háztartást vezetik, tehát máshol nem dolgoznak. Ezek a nők kevésbé iskolázottak, szegényebbek és nagy valószínűséggel bevándorlók. A többségük házasságban él, de növekvő az aránya közülük azoknak, akik nem kötelezték el ily módon magukat. Az amerikai közvélemény egyébként megosztott ebben a tekintetben: 60 százalékuk úgy véli, a gyereknek jobb, ha az anya otthon marad.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag