A macsó alfahímek már senkinek sem kellenek

A válság alatt a szelídebb férfiakhoz vonzódnak a nők
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

párválasztás, kutatás, alfahím

Amikor a pénzügyek döcögve haladnak, a nők a legújabb kutatás szerint a finomabb férfiakhoz vonzódnak.

A kutatás szerint a gazdag alfahímek, akik máskor minden nő szívét megdobogtatnák, a jelentéktelenség homályába merülnek a gazdasági válság idején az érzékenyebb típusú férfiak mellett. Ráadásul a nők úgy gondolják, hogy a finomabb férfiak kisebb valószínűséggel csalják meg őket, ezért velük könnyebben át tudják vészelni a gazdaság viharos időszakát.

A Southampton Solent Egyetem kutatói több mint 150 nőnek mutattak online társkereső profilokat, és megkérdezték tőlük, melyik férfival randevúznának szívesen, és melyik tűnik számukra potenciális férjnek. A fiktív profilokban a férfiak keresetéről és dominanciájáról olvashattak adatokat. A nők fele olyan szavakat is látott, amelyek a nehéz gazdasági helyzetre utaltak. A Brit Pszichológus Társaság éves konferenciáján közzétett kutatás azt mutatta, hogy azok, akiket a recesszió jelenlétére figyelmeztettek, megbízhatóbb, érzékenyebb típusú férfiakat választottak. Amikor azonban a férfiakat potenciális férjként kellett értékelniük, a pénz vált a legfontosabbá.

Általános szabályként úgy vélik, hogy a nők általában a macsó férfiakat választják flörtölésre, de a családalapításhoz olyanokat választanak szívesebben, akik jobbak apának. A mostani kutatás összefüggésében ez azt jelentené, hogy a feltűnő, sokat kereső férfiakat kellene randihoz választaniuk. Valójában azonban azok a nők, akiknek gazdasági nehézségeket említettek, a megbízhatóbb férfiakat részesítették előnyben, akik nem dominánsak, nem szeretnek kockázatot vállalni, és általában azt teszik, amit mondanak nekik.

Dr. Fay Julal kutató úgy véli, az eredmények is alátámasztják, hogy minden férfi vonzó lehet bizonyos időszakban, a különböző gazdasági környezettől függően.

A korábbi kutatások egyébként azt is kimutatták, hogy a férfiak is más-más nőtípusokat tartanak vonzónak a különböző gazdasági környezetekben. Jólétben a férfiak többsége a fiatalabb, lányosabb kinézetű nőket részesítik előnyben, nagy szemekkel és finomabb vonásokkal. Amikor azonban a gazdaság hanyatlik, és a társadalmi feltételek fenyegetővé válnak, a férfiak a gömbölydedebb, vigasztalóbb anyafigurának látszó nőkhöz vonzódnak inkább.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag