Álmában vagdosta magát egy nő

Végre meggyógyult
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

párkapcsolat, alvás, párkapcsolati problémák, alvásterápia

Az emberek többsége csak a horrorfilmekben látja, milyen az, ha valaki vérrel borítva ébred fel reggel. A 22 éves Stephanie Walkernek azonban ez maga volt a borzalmas valóság.

Walker kisasszony álmában sebesítette meg magát, és reggel kisebb nagyobb vágásokkal ébredt, ami néha egész vértócsát hagyott az ágyneműjén. Az alvajárás egy szokatlan és szörnyű típusában szenvedett, de a közelmúltban a gyógyszeres és az alvásterápia kombinációjának köszönhetően végre megtalálta a gyógymódot.

Kezelése előtt Stephanie késsel vagdosta a lábszárát álmában. Az ijesztő éjszakai epizódok akkor kezdődtek, amikor 19 éves korában párkapcsolati válságon esett át. "Már attól féltem, hogy a szüleimet és a bátyámat is bántani fogom álmomban. Ébren eszembe sem jutna ilyen, de álmomban nem volt önkontrollom" - mesélte. "Az orvosok először azt gondolták, hogy ébren sebesítem meg magam. Tanácsadásra küldtek, elemezgettek, és erős altatókat írtak fel, hogy annyira kiüssenek éjszakára, hogy ne tudjak mozogni álmomban. Ez azonban nem vált be, én pedig csak egyre stresszesebb lettem."

A lányt ezután a hipnózis egyik válfajára, alvásterápiára utalták be, ami használni kezdett. Nagy megkönnyebbülést érzett, amikor észrevette, hogy egyre enyhébbek az éjszakai sérülései. "Személyes foglalkozásokon vettem részt egy alvásterapeutával és egy tanácsadóval. A terapeuta a stressz-szintem vizsgálatára, és a fiatalabb koromban ébren elkövetett öncsonkító viselkedésre fókuszált. Megrémített, hogy a testem így reagál, mert nem volt az általam érzett stressznek tudatos kivezetése" - mondta Stephanie.

A kezelések első szakaszában néha enyhébben még megsebesítette magát álmában, de az alvajáró öncsonkítás teljesen megszűnt, miután újra összejött kamaszkori szerelmével. Tizenhat éves korában nagyon szoros viszony fűzte Matthez, de 19 és 21 éves kora között valahogy eltávolodtak egymástól. "Úgy érzem, végre megszabadultam ettől a viselkedéstől, és normálisan folytathatom az életemet" - vallotta Walker kisasszony. Ennek érdekében már meg is tette az első lépést: egy nagy, színes tetoválással elfedte a hegeket a jobb lábán.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Gyetvai Viktória
mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó
Kérdezek tőle

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekA betegek több információt igényelnek a biohasonló készítményekről

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag