bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

15 furcsa tény a szexről

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Mi történik testünkben, agyunkban, ha szexuális életet élünk, vagy ha egyszerűen csak szerelmesek vagyunk? Tudományosan is alátámasztott tények következnek.

Mi zajlik a testünkben, ha szerelmesek vagyunk, vagy, ha éppen szexuális életet élünk? A health.com 15 furcsa tényt gyűjtött össze arról, mi történik akkor, ha beborít minket a rózsaszín köd.
1. Hasonló a hasonlót keresi. Tudósok már bebizonyították, hogy hajlamosak vagyunk a hozzánk hasonló karaktereket párunknak választani. Egy a Proceedings of the National Academy of Science szaklapban megjelent tanulmány szerint egyre inkább olyan párt választunk, akivel nagyon hasonló a DNS állományunk. 825 amerikai párt vizsgáltak meg, akiknél nagyobb egyezést találtak, mint a véletlenszerűen kiválasztott emberek között.

Megcsalás: a férfiaknak a szex fáj

A féltékenység a szerelem velejárója, amiről a tudósok eddig azt feltételezték, hogy ugyanúgy érinti a nőket és a férfiakat is. Az eddigi legátfogóbb tanulmány viszont eloszlatja a ködöt. A folytatásért kattintson!

2. Nézzünk együtt filmet! A romantikus vígjátékok nézése lehet a kulcs a boldogsághoz - mondja Dr. Matthew Johnson a Binghamton Egyetem igazgatója. Egy tanulmányuk során romantikus filmek elé ültettek le párokat, majd arra kérték őket, hogy beszéljék meg a látottakat. Ezeknek a pároknak a körében, három év elteltével felére csökkent a válások aránya. A legfontosabb, hogy beszélgessünk partnerünkkel a kapcsolatunkról.

3. Agyunk határozza meg partnereink számát. Egy, a Kaliforniai Egyetemen végzett kutatás szerint agyunk befolyásolja, hogy hány szexuális partnerünk volt, van és lesz. Önkéntesek agyán képalkotó vizsgálatokat végeztek, miközben szexuális tartalmú képeket mutattak nekik. Akiknek a legnagyobb volt az agyi aktivitása, azoknak volt a legtöbb szexuális partnere.

4. Csökkentsük a magas koleszterinszintet. A magas koleszterinszint hozzájárulhat a férfiak merevedési zavarához. Emellett szív- és érrendszeri betegségek okozója is lehet. Egy, a Rutgers Egyetemen végzett, 2014-es tanulmány szerint a koleszterinszint csökkentésével javítható a szexuális élet.

5. Az alacsony vércukorszint agresszívé tesz. A házaspárok közötti agresszió, feszültség oka az alacsony vércukorszint lehet, ezt állítják az ohioi egyetem kutatói. Ettől ugyanis éhesek leszünk, ami ingerlékennyé tesz. Kutatásuk alkalmával 107 házaspárt kértek meg, hogy mérjék vércukor-szintjüket minden reggel és este, majd szúrjanak tűket voodoo babákba az alapján mennyire érzik magukat dühösek. A 21 napos periódus alatt az alacsony vércukorszintű házaspárok több tűt használtak fel.

A romantikus vígjátékok közös megtekintése a kulcs a boldog párkapcsolathoz?

A romantikus vígjátékok közös megtekintése a kulcs a boldog párkapcsolathoz?6. Legyünk szerények! Ha szerényen viselkedünk, az növelheti az irántunk táplált vonzalmat. A Journal of Positive Psychology szaklapban megjelent tanulmány szerint azok a tesztalanyok, akik a fiktív társkereső hirdetéseket olvasták, azokat tartották szimpatikusabbnak, akiknek a leírása szerényebb volt, kevésbé hivalkodó. Ez arra utalhat, hogy az alázat egy kapcsolatban arra ösztönzi a párokat, hogy javítsanak kapcsolatukon - magyarázza Daryl Van Tongeren pszichológus.

7. A nők szexivé tudják varázsolni a hangjukat, a férfiak nem. Egy 201-es tanulmányban, az Albright Egyetem kutatói megállapították, hogy a nők képesek tudatosan manipulálni a hangjukat. Amikor a férfiak ugyan ezt próbálták, a hangjuk fülsértő volt. Amikor egy nő szándékosan halkabban, kedvesebben beszélnek, vonzóbbnak tűnnek. Ezt egyébként azért csinálják, hogy felkeltsék a férfiak érdeklődését.

8. A fogamzásgátló hat az ízlésre. Kutatások azt bizonyítják, hogy a fogamzásgátlók szedése miatt a nőket kevésbé érdeklik a maszkulin, magasabb tesztoszteronszinttel bíró férfiak. Egy 2012-es skót kutatás szerint, azok a nők, akik fogamzásgátló szedésekor találkoztak párjukkal kevésbé vonzódtak szexuálisan párjukhoz.

9. A ciklus is befolyásolja a nőket. A nők a saját ciklusuk legtermékenyebb időszakában hajlamosak arra, hogy a maszkulin férfiakhoz vonzódjanak. Egy német kutatásban arra kérték a nőket, hogy értékeljék a háborúból hazatérő katonákat, akik közül néhány traumás élményeket is szereztek. A termékeny szakaszban lévő nők a traumát átélt férfiakba látták a potenciális társat, de nem hosszú távra terveztek velük.

10. Szex után össze kell bújni. Az összebújás, a csókolózás és a szeretetteljes beszélgetés a szex után is ugyanolyan fontos, mint a mindennapokban. A torontói egyetem 2014-es kutatásában arra kértek párokat, hogy töltsenek több időt egymás szeretgetésével az együttlétek után. Akik így tettek, arról számoltak be, hogy elégedettebbek voltak párkapcsolatukkal. A jelenség oka az lehet, hogy a szex közben felszabadult oxitocin továbbra is kipárolog testünkből, a simogatás, csókolózás hatására.

11. Furcsa szagok, amik szex közben nem zavarnak. A holland University of Groningen kutatása szerint a szex közben keletkező furcsa szagok, folyadékok a mámoros pillanatok miatt egyáltalán nem zavarják a feleket. Ennek oka, hogy a szexuális izgalom felülírja a szervezet természetes reakcióját, esetleges undorát. Kutatók arra kértek nőket, hogy nézzenek meg szexuális tartalmú filmeket, sporteseményt és semleges cselekményű filmeket. Akik a szexuális tartalmú filmet nézték kevésbé undorodtak például egy csészényi bogártól.

12. A szerelem megszállottá tesz. MRI vizsgálatok azt mutatják, hogy agyunk szerelemért felelős központja ugyanott van, mint a rögeszmés viselkedésért felelős része. A szerelem csökkenti az agy szerotoninszintjét, ami gyakran a rögeszmés viselkedés okozója is - magyarázza a chicagói Loyola University társigazgatója, Mary Lynn. Ez magyarázza azt is, hogy a párkapcsolatunk korai szakaszában miért koncentrálunk annyira partnerünkre, és miért idealizáljuk őt annyira.

13. A szerelem jót tesz a csontoknak. A University of California vizsgálata szerint a házasság erősíti a férfiak csontozatát, különösen, ha 25 éves koruk után kötnek szorosabb kapcsolatot. Az okokat semmilyen kutatás nem tárta fel, de hasonló a jelenség ahhoz, miszerint a házas férfiak tovább élnek és kisebb a rák kialakulásának kockázata.

14. Tudom, hogy a kapcsolatunk halálra van ítélve. Egy 2013-ban végzett kutatás alkalmával arra kérték a friss házasok egyik tagját, hogy nézze meg a párjuk képét, majd társítson hozzájuk negatív vagy pozitív szavakat. A kutatók a reakcióidőkből arra következtettek, hogy akik gyorsabban társították a negatív szavakat, azok kapcsolata néhány évvel később sokkal kiegyensúlyozatlanabb volt.

Igen, a szex kalóriákat éget el! Egy 2013-as kutatás, amit a quebeci egyetemen végeztek, azt állítja, hogy szex közben is kalóriát égetünk el. 21 18-35 év közötti párt kértek meg arra, hogy mérjék az elégetett kalóriák számát szex és futópados kocogás közben. A férfiak átlagosan 4,2 kalóriát a nők, 3,1 kalóriát égettek el egy perc alatt szex közben.
Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Dr. Elek Csaba
nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos
Kérdezek tőle

Szakértőink által már megválaszolt kérdések:Kérdezzen Ön is!

30061

További nőgyógyász magánrendelésekért kattintson!

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag