Angelina Jolie után egyre többen szabadulnak a tetkóiktól

440 százalékkal többet költenek rá az emberek
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

tetoválás, tetoválás eltávolítása

Tetoválásuk eltávolítására 440 százalékkal többet költenek az emberek, miután olyan sztárok, mint Angelina Jolie, Megan Fox és Eva Longoria is megtették ezt.

Szakértők szerint az elmúlt 10 évben a tetoválások eltávolításával foglalkozók bevétele 440 százalékkal emelkedett. A plasztikai sebészettel foglalkozó Michael Kulick szerint a kapcsolatok felbomlása és a munkakeresés játszik leginkább szerepet ezekben a döntésekben.

Mindehhez azonban hozzájárulhatott az is, hogy olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie, Megan Fox és Eva Longoria is eltüntették tetoválásaikat, vagy legalábbis azok egy részét.

A hatgyermekes Jolie például a gyerekei születési helyét tetováltatta volt férje nevének a helyére. Így Billy Bob Thornton nevét ma már főleg a bulvársajtó őrzi, nem a színésznő bőre. Megan Fox pedig Marilyn Monroe-t "radíroztatta le" magáról. De Eva Longoria, Britney Spears és Pamela Anderson is megszabadult hasonló testdíszítésétől.

Mindennek nyomán, vagy ezzel párhuzamosan az átlagemberek is egyre többet költenek a tetoválások eltávolítására. A MarketWatch nevű üzleti portál szerint - amelyet a brit Daily Mail idéz - az iparág forgalma tíz év alatt 75,5 millió dollárra nőtt. A trend töretlen: az IBIS World szakértői szerint a következő négy évben a kiadások 83,2 millió dolláron fognak tetőzni.

A tetoválások eltávolítása azonban nem egyszerű "leradírozás". Korábban fájdalmas orvosi, sebészeti, bőrgyógyászati eljárásokat igényelt ez. A bőrrétegeket lehántó vagy savval lemaró kezelésekre volt szükség. Vagy egyszerűen a kép "kivágására", amikor a bőrt orvosilag pótolták, átültetéssel. Ezek a módszerek akár szörnyű hegeket is hagyhattak maguk után.

Tetoválásuk eltávolítására 440 százalékkal többet költenek az emberek (Fotó: Europress)

Tetoválásuk eltávolítására 440 százalékkal többet költenek az emberek (Fotó: Europress)


Ám ma már e metódusok nem feltétlenül szükségesek. A lézertechnológia körülbelül két évtizeddel ezelőtt forradalmasította a tetoválások eltüntetését. A tetoválásokat tintával készítik, ezt a bőr középső rétegébe, körülbelül egy milliméter mélyen injekciózzák be. Minthogy e réteg nem hámlik le, a tinta tartósan megmarad. A tinta alkotóelemei túl nagyok az immunrendszer számára, így az sem bontja le ezeket.

Az új eltávolítási eljárások viszont lézert használnak. Így a sugárral a tintát kisebb darabokra hasítják, e darabkák pedig már lebomlanak a szervezetben, vagyis természetes módon tűnnek el. A különböző színeket, festékeket különböző fényű lézerek képesek eltávolítani. A piros fényű például a kék, a fekete és a vörös tintát távolítja el hatékonyan. A zöld a vörösre és a narancsra hat.

A San Franciscó-i plasztikai sebész, Michael Kulick a Marketwatchnak most elmondta, hogy az emberek többnyire 30-40 éves korukban döntenek úgy, hogy eltávolíttatják a tetoválásaikat. Ami huszonévesen attraktív, az már nem annyira az a harmincas években - magyarázta az orvos.

Foglalj orvost!

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag