Hova fordulhatok felvilágosításért, támogatásért?

A rovatot lektorálta: Mályvavirág Alapítvány

A méhnyakrákos betegek közül sokan úgy érzik, nem kapnak választ minden felmerülő kérdésükre kezelőorvosuktól, ami gyakran az időhiány számlájára írható. Ilyen esetekben is akad azonban segítség.

Mire figyeljünk oda, ha az internetről próbálunk tájékozódni betegségünkkel, tüneteinkkel kapcsolatban? Részletek itt.

A kórképpel kapcsolatban számos hasznos tudnivalót találhatunk a rendelőkben elhelyezett betegtájékoztató füzetekben, így érdemes ezeket összegyűjteni. Az interneten böngészve ugyancsak rengeteg információhoz juthatunk, érdemes azonban hangsúlyozni, hogy az egyes honlapok között nagy különbségek lehetnek hitelesség és szakmaiság tekintetében. Fontos tehát, hogy mindig kizárólag megbízható forrásból tájékozódjunk!

Az internetet böngészve mindig ügyeljünk arra, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk!
Az internetet böngészve mindig ügyeljünk arra, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk!

Rengeteg segítséget kaphatunk továbbá egy betegklubban, ráadásul a felvilágosítás mellett ezek a közösségek komoly lelki támogatást is jelentenek a tagok számára. Magyarországon a Mályvavirág Alapítvány többféle programmal igyekszik segíteni a méhnyakrákkal diagnosztizált nők életét, megkönnyítve ezáltal a betegséggel folytatott harcot. A betegek számára megnyugtató érzést jelent, ha nem egyedül kell szembenézniük a rák kapcsán fellépő kihívásokkal, hanem egy sorstársközösség tagjaként meríthetnek erőt a kezelésekhez és a gyógyuláshoz.