Orvos nővért és orvoslátógatt ábrázóló kép

Orvos jelölt leírás:

Az orvosi hivatás velejárója a betegek edukációja is, de most olyan doktorok nevezését várjuk, akik a hivatásuk mellett más jó ügy mellé is odaálltak, vagy az életvitelükkel mutatnak jó példát. Ismerünk olyan orvost, aki rendszeresen részt vesz például civil futóversenyeken? Már ez is elég lehet, hogy valakit jelöljünk, vagy mi magunk jelentkezzünk.

Egészségügyi szakember jelölt leírás:

Megesett már velünk, hogy az egészségügy különböző területein megfordulva olyan emberekkel találkoztunk, akiket legszívesebben vállon veregettünk volna azért az odaadó munkáért, amit naponta megtesznek a betegekért? Most lehetőségünk van rá, hogy megtegyük: jelentkezzünk, vagy jelöljük azokat a betegekkel foglalkozó embertársainkat, akiknek hálával tartozunk. Legyen szó egészségügyi asszisztensről, ápolóról, védőnőről, szülésznőről, mentősről, masszőrről, gyógytornászról vagy dietetikusról, valamennyi terület dolgozóit jelölhetjük, ha úgy érezzük, méltó arra, hogy elismerjük munkáját, tevékenységét, mert többet tett értünk, mint ami elvárható lett volna.

Influencer jelölt leírás:

Egyre több embernek sikerül jelentős követőbázist építenie maga köré – és jó látni, hogy az így megszerzett "befolyásukat" jó célokra használják, olyan üzeneteket közvetítve, amelyek értéket képviselnek. Számunkra már az is figyelemreméltó, ha valaki például a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. Olyan ismert és nagy követőtáborral bíró influencerek jelölését és jelentkezését várjuk, akik az egészséges életmódot népszerűsítik valamilyen formában.

Híresség jelölt leírás:

Ha egy híresség úgy dönt, hogy felvállalja és nyíltan beszél betegségéről, az nagyon sok embernek jelenthet bátorítást. Ahogy az is előfordulhat, hogy egy alapítvány vagy segélyszervezet kampányfilmjében tűnik fel egy ismert ember – ebben az esetben is garantáltan sokakhoz érhet el az üzenet. Mivel gyakran találkozhatunk olyan ismert emberekkel, akik odaállnak egy társadalmilag fontos ügy mellé, őket is szeretnénk díjazni. Olyan ismert emberek jelölését várjuk ebben a kategóriában, akik munkájuk mellett sokat tesznek az egészséges életmód népszerűsítéséért, a betegek felkarolásáért, tudásuk bővítéséért.

Projekt jelölt leírás:

Szervezett vagy részt vett olyan rendezvényen, amely az egészségtudatosság javítását tűzte ki céljául? Ha elégedett volt, és úgy érzi másoknak is tudnuik kell erről, akkor jelölje a kezdeményezést az Egészséghősök-díjra. Ebben a kategóriában olyan online és offline programok jelölését várjuk, amelyek szorosan kapcsolódnak az egészségügyhöz, az egészséges életmódot népszerűsítik, innovatív megoldásokra hívják fel a figyelmet és a társadalom szélesebb rétegét elérték, vagy nagyobb tömegeket aktivizáltak.

 • Placeholder

  Dr. Király Balázs

  • Budapest
  • Zsókavár utcai gyermekorvosi rendelő
  • Gyermekorvos

  A gyereket gyereknek, a szülőt szülőnek tekinti, akár az általános trenddel is szembefordulva.

 • Placeholder

  Dr Geréby Krisztina

  • Budapest
  • Uzsoki Utcai Kórház
  • Neonatológus

  Az Uzsoki Utcai Kórház szülészetéhez tartozó újszülött osztály szemléletváltása