Jelölt profilja

Kőszegvári Ágnes

  • Település: Budapest II.kerület
  • Munkahely: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet
  • Foglalkozás: gyógytornász

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben gyógytornászként dolgozom, mellette a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán az angol nyalvű gyógytornász képzésben oktatok, szabadidőmben, pedig amerikai football és korfball utánpótlás válogatottaknak segítek a sérülések prevenciójában és rehabilitációjában.

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Magamat ugyan hősnek nem tartom, viszont már tanulmányaim kezdete óta teszem meg a tőlem telhetőt, azért hogy kiváló szakemberré váljak, akinek lehetősége van érdemi változást hozni a páciensek életébe.
Éppen ezért vállaltam, hogy teljes munkaidő mellett képezzem magamat tovább az élethosszig tartó tanulás jegyében, mester diplomáim megszerzése érdekben.
Az új technikák elsajátítása lehetővé teszi számomra, hogy a beteg gyógyulását leginkább elősegítő módszert alkalmazhassam. Ezen felül a továbbképzéseken való részvétel biztosítja, hogy szakmai tudásom mindig naprakész, így kollégáim számára is szakmai támogatást nyújthatok.
Intézményünkben az a megtisztelés ért, hogy 2015 óta a Központi Fizioterápiás Egység vezető gyógytornász helyettese lehetek, ezzel segítve a vezetőség és a kollégák munkáját.
“A tudás megosztása nem lehetőség; kötelesség.” Ennek a kötelességérzetnek eleget téve kezdtem először külföldi hallgatókat korrepetálni, akiknek nehézséget okozott a szakma és az angol nyelv együttese, majd alapdiplomám megszerzését követően lehetőségem nyílt egyetemi oktatói tevékenységre. Ennek keretében oktatok külföldi diákokat angol nyelven elméleti és gyakorlati órák keretében a reumatológiai fizioterápia rejtelmeire.
Ahogy az általam csatolt önéletrajzban is olvashatják számos kutatást folytattam különböző terápiák, illetve diagnosztikai módszerek hatékonyságáról, melyekkel a hétköznapi gyógytornász munka eredményességének növelése volt a célom. Lehetőségem nyílt ezek közül egyet nemzetközi kongresszuson poszter formájában prezentálni is.
Továbbá hiszek abban, hogy a társadalmi felelősségünk a kórházak falain túl nyúlik, ezért vállalok ingyenes, önkéntes gyógytornászi feladatokat különböző, alacsony támogatottsággal rendelkező sportágakban, mint például korfball és amerikai futball. Fontosnak találom, hogy tudásommal segítsem a mérkőzések biztonságos lezajlását és a játékosok esetleges sérülésekből való felépülését.

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra