Jelölt profilja

Dr. Rokszin Richárd

  • Település: Szeged
  • Munkahely: SZTE Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztály
  • Foglalkozás: Sebész

Szervátültető sebészként futó nagykövetként segíti a szervátültetett és szervátültetésre váró betegeket.

4 éve dolgozik szervátültető sebészként Szegeden, előtte 10 évig volt általános sebész. 6 éve kezdett el futni, 4 éve triatlonozik, a sport a mindennapjai része.
Vesetranszplantáló sebészként számára minden sikeres szervátültetés megszokhatatlanul megható érzés, hiszen a beültetett vese a kezei között kel új életre, ezzel hozzásegíti a beteget egy új, teljesebb élethez.
Ez az érzés hatványozottan igaz a gyermekeknél, akik a szervátültetés előtt korlátok között, gyakran kórházban élték az életüket. A sikeres veseátültetés után kinyílik a világ számukra és végre minden olyasmit csinálhatnak, amit a kortársaik. Fantasztikusnak tartja, hogy elkezdenek sportolni, majd a varázslat folytatódik és nemzetközi versenyeken is lehetőségük van részt venni,
A Nemzeti Vese Program jótékony futó nagyköveteként több alkalommal is segítette a szervátültetésre váró betegeket, emellett a Trappancs Egyesület jótékony futójaként is futócipőt húzott, ekkor a szervátültetett gyermekek Szervátültetettek Világjátékán történő részvételét támogatta futásával.
Elkötelezett mind a szakmája, mind a betegei, mind a sport felé, minden futóversenyen az a személyes üzenete, hogy
A SZERVÁTÜLTETÉS ÉLETET MENT!

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra