Jelölt profilja

Tóth Marianna

  • Település: Pécs
  • Munkahely: Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika
  • Foglalkozás: ápolásszakmai igazgatóhelyettes

Magas szintű ápolásszakmai tapasztalataival és kiemelkedő empátiájával 32 éve aktív szerepet vállal a betegek ápolásában

Tóth Marianna, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika ápolásszakmai igazgató-helyettese. 32 éve a klinika szakdolgozója, szakmai útját háromműszakos nővérként kezdte. Tapasztalatot szerzett a járó-, és fekvőbeteg ellátás széleskörű kihívásaiban, az általános-, mellkas-, és érsebészeti műtéten, transzplantáción átesett páciensek ápolásában, gondozásában, rehabilitációjában.
Mellkas-, érsebészeti osztályon osztályvezető ápolóként ápolásirányítási és szervezési funkcióval bővült tevékenysége.
2002-ben a PTE Egészségtudományi Karán diplomás ápolói végzettséget, 2012-ben egyetemi ápoló fokozatot szerzett. 13 éve a klinika intézetvezető ápolójaként több mint 100 szakdolgozó munkáját irányítja, felügyeli. Szakmai előmenetele során az osztályos ápolói feladatok elvégzésétől, a vezető ápolói beosztásig eljutva minden szinten tapasztalatot szerzett az ápolói hivatásról.
Az ápolóhallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában, vizsgáztatásában vesz részt. Szakdolgozatok elkészítéséhez, kutatások elvégzéséhez támogató segítséget nyújt.
A klinikán a mindennapi feladatain túl, aktívan részt vesz a krónikus, nehezen gyógyuló sebek ellátásában. Sebkezelési tapasztalatait, jártasságát más intézmények is hasznosítják, konzulensi segítségét kérik. Rendszeresen tart továbbképző előadásokat, esetbemutatásokat.
Sztóma terápiás nővérként, a sztomát viselő betegek műtéti felkészítésében, a sztóma gondozásában, a segédeszközök használatában és a páciensek rehabilitációjában kiemelkedő szerepet tölt be.
A Decubitus-mobil team aktív tagja, a csoport feladatait koordinálja.
Szakmai tudása, rátermettsége, emberi tartása, a betegekkel való kapcsolata, empátiája példaértékű. Lelkiismeretes, precíz, emberszerető, kedves és figyelmes. Folyamatosan képezte és képzi magát, hogy általa még hasznosabban tudja szolgálni a betegeket.
Hivatása iránti szeretete, humánus és etikus magatartása, munkatársaival és más intézményekben dolgozó kollégáival való együttműködése kiemelkedő.

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra