Jelölt profilja

Adamecz László

  • Település: Tatabánya
  • Munkahely: nyugdíjas (önkéntes segítő KEM Léleksegítő Alapítvány Tatabánya)
  • Foglalkozás: nyugalmazott vájár

Aki másokon segít, önmagán segít, mert a másoknak adott szeretet önmagunk gyógyítója.

1980 őszén baleseti műtét miatt teljesen megváltozott életem. Majd az erős bányász önmagamat vesztve reménytelenül éltem a sokízületi gyulladás kínzó fájdalmával, minden ujjam és több ízületem merevedése miatt.
Mégis, ma is üzenem, élj a szeretet szándékával! Elsőre nem érthetik bátorításomat a fájdalmakkal, félelmekkel élők, akik elvesztették önmagukhoz, az élethez való bizalmat állapotuk miatt. Nincs tapasztalatuk változtatni helyzetükön. Én is így éltem hat évig, kilátástalanul, számtalan próbálkozás ellenére. Magamon nem tudtam, majd sorstársaimnak kezdtem segíteni. Nekem örömtelivé, értékessé vált életem ezen cselekedetek által. Így kaptam az élni akarás örömét, az egészségem nagymértékű javulását, önmagam és mások megbecsülését. Azóta annyi lehetőségben van részem, mint egészségesen soha.
1986 őszén megalapítottuk a tatabányai mozgáskorlátozottak Humanitás Klubját, melynek vezetője vagyok, majd a Humanitás Sportegyesületet, a KEM -Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány támogatásával, a sorstársak alkotókörét, amely a lelki egészséget és szellemi fejlődés lehetőségét szolgálják a művészetek által. Alapítója lettem 1992-ben az első előadói országos kulturális fesztiválnak, melyet Százszorszép Fesztiválként idén is megrendezünk nov. 4.-én Tatabányán. Az idei 32. Országos Esélyek Napja 4 sportágban nagysikerű esemény volt valamennyi résztvevőnek. Számos művészeti és sporteredményekkel büszkélkedhetnek tagjaink.
2018. szeptember 5.-én múltam 71 éves. Kiadás alatt: a „Szeretem az embert” vallomások és bátorító üzenetek c. könyvem. Benne verseim, esszéim közül 3 külföldön és 3 Reumatológia mindenkinek c. szaklapban, a Readers Digest-ben 2. alkalommal, (a negyed évszázad legsikeresebb riportjai közt), Singer Magdolna „Veszteségek ajándékai” c. könyvében önvallomásom jelent meg. (Bővebben a Google-ban nevem és a Lélekmuzsikusok c. alatt.)

Könyvem az önsegítés fontosságát és lehetőségét is ajánlja. Írásaimban, előadásaimban a sorstársak segítése is benne van.

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra