Székely Krisztina

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Honnan ismerhető fel a hamis gyógyszer?

Székely Krisztina a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoport vezetője válaszában elmondja azokat a legfontosabb jeleket, amelyek felhívhatják a figyelmünket arra, hogy hamis gyógyszerrel van dolgunk.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyire megbízhatóak a Kínából származó étrendkiegészítők?

A Kínából származó étrendkiegészítőkkel szemben ugyanolyan körültekintőnek kell lennünk, mint más esetben. Vannak természetesen ellenőrzött, egészségre nem ártalmas készítmények és olyanok is, amelyek több tiltott anyagot is tartalmazhatnak - mondja el válaszában Székely Krisztina.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyire bánunk pazarlóan a gyógyszerekkel?

Számos olyan intézkedés történt már, amely a gyógyszerek pazarlását, felesleges, otthoni felhalmozását próbálta visszaszorítani - mondja el válaszában Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület képviseletében.

Betegségek

VideóRendelő: Készülnek-e Magyarországon is hamis gyógyszerek?

Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Gyógyszerhamisítás Elleni munkacsoport vezetője válaszában elmondja, hogy Magyarország mennyire érintett a hamis gyógyszerek gyártásában.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Mennyire legális az online patikák jelenléte?

Az online patikák kizárólag nem vényköteles gyógyszereket árusíthatnak. Ezeknek a patikáknak a működését pedig szigorúan szabályozzák, így bárki leellenőrizheti, hogy legálisan árusítanak-e. Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Gyógyszerhamísítás elleni munkacsoport vezetője részletesen beszél ezekről a szabályozásokról a VideóRendelő adásában.

Betegségek

VideóRendelő: Továbbadhatjuk-e megmaradt gyógyszereinket?

Jól tesszük ha megmaradt, bontatlan gyógyszereinket elajándékozzuk? - Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület képviseletében a VideóRendelő adásában mondja el, hogyan kell helyesen eljárni ilyen esetekben.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan ismerhetjük fel a hamis gyógyszert?

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület képviseletében Székely Krisztina beszél arról, hogy milyen gyanús jelek hívhatják fel a figyelmünket arra, hogy hamis gyógyszer jutott a birtokunkba.

Betegségek

VideóRendelő: Biztonságos kék tablettát interneten vásárolni?

Székely Krisztina a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoport vezetője válaszában elmondja, hogy a kék tablettát kizárólag patikákban lehet megvásárolni. Minden interneten vásárolt tabletta hamis termék.

Betegségek

VideóRendelő: Patikákban csak ellenőrzött gyógyszert kaphatunk?

Székely Krisztina válaszában elmondja, hogy Magyarországon eddig még nem volt arra példa, hogy hamis készítmény kerüljön gyógyszertárba. Ezzel szemben Nyugat-Európában és az USA-ban már több ízben is keveredett hamis gyógyszer legális patikákba. Mindig körültekintőnek kell lennünk, hiszen az egészségünkről van szó.

Betegségek

VideóRendelő: Legális-e külföldről érkezett Magyarországon vényköteles gyógyszert online vásárolni?

Érdemes olyan vényköteles gyógyszert vásárolni interneten, amely olyan országból érkezik, ahol vény nélkül is kapható? - erre a kérdésre válaszol Székely Krisztina a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület képviseletében.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyire kell óvatosnak lennünk a különböző fogyasztószerekkel?

A fogyasztószerek nagy részében a feltüntetett összetevők ellenére több olyan anyag is előfordulhat, amelyeknek egészségkárosító hatásuk van. Éppen ezért a fogyasztószerek helyett érdemes inkább a dietetikus tanácsait betartani - mondja el válaszában Székely Krisztina.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.