Prof. Dr. Tenke Péter

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Melyik korcsoportot érinti a kismedencei fájdalom szindróma?

Melyik korcsoportot érinti a kismedencei fájdalom szindróma? - olvasónk kérdésére Prof. Dr Tenke Péter urológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan lehet diagnosztizálni a kismedencei fájdalom szindrómát?

Hogyan lehet a kismedencei fájdalom szindrómát diagnosztizálni? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Tenke Péter urológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A megnagyobbodott prosztata megnehezítheti-e a székletürítést?

A megnagyobbodott prosztata megnehezítheti a székletürítést? - Prof. Dr. Tenke Péter olvasónk kérdésére elmondja, hogy a prosztata megnagyobbodása valóban okozhat ilyen panaszokat.

Betegségek

VideóRendelő: A herezacskómban szilványi duzzanat van. Gyógyszerrel sem múlnak a panaszaim.

A herezacskómban szilványi duzzanat van. Voltam ultrahangon, kaptam rá gyógyszert, de nem múlnak a panaszaim, sőt a daganat nagyobb lett. Milyen gyógymódot javasol? - Prof. Dr. Tenke Péter urológus válaszol olvasónk kérdésére.

Betegségek

VideóRendelő: Mik a hólyagtumor tünetei?

Mik a hólyagtumor tünetei? Mire kell figyelnünk, hogy időben szakorvoshoz jussunk? - Prof. Dr. Tenke Péter urologógus válaszában elmondja, hogy a fájdalom nélkül jelentkező véres vizelet megjelenésekor, illetve minden olyan esetben, ami a szokásostól eltérő, szakorvos felkeresését indokolja.

Betegségek

VideóRendelő: Létezik-e hatásos gyógymód húgycsőszűkületre?

10 éve kezelnek húgycsőszűkület miatt. Rendszeres tágítás és húgycsőtorna ellenére panaszaim nem múlnak. Létezik-e hatásos gyógymód erre a betegségre? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Tenke Péter urológus szakember válaszol.

Betegségek

Videórendelő: Megismételhető-e a szalagplasztika-műtét?

2001-ben szalagplasztika-műtétem volt. Az elmúlt fél évben, 2 hasi műtét után ismét felerősödtek inkontinenciás panaszaim. Megismételhető a műtét, illetve van más gyógymód? - Prof. Dr. Tenke Péter urológus olvasónk kérdésére elmondja, hogy természetesen megismételhető a szalagplasztika műtét, de fontosnak tartja a medencefenék tornáját, bizonyos kor után pedig a helyi ösztrogénpótlást.

Betegségek

VideóRendelő: 30 éve sclerosis multiplexben szenvedek. Vizelettartási problémáim egyre erősebbek. Mit tegyek?

30 éve sclerosis multiplexben szenvedek. Egyre erősebb vizelettartási problémáim miatt, ha el kell otthonról indulnom, előző nap szinte semmit sem iszom. Jól teszem? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Tenke Péter urológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Fél évvel a szülés után normális a vizelettartási probléma?

Most féléves a második gyermekem. Bizonyos mozdulatoknál problémáim vannak a vizelettartással. Ez normális a szülés után? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Tenke Péter urológus szakorvos válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan védekezhet egy férfi a vizeletcsepegés ellen?

Férfi olvasónk egyre kellemetlenebbül érzi magát vizeletcsepegési problémája miatt. Prof. Dr. Tenke Péter urológus szerint, ha műtét után jelentkező problémáról van szó, akkor egy záróizmot erősítő műtét megoldást jelenthet.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen prosztatamegbetegedések vannak, és melyek a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tünetei?

Olvasónk kérdésére Prof. Dr Tenke Péter elmondja, hogy milyen prosztatamegbetegedések léteznek, és melyek a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tünetei.

Betegségek

VideóRendelő: Mikor van szükség a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelésére?

Mikor van szükség a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelésére? - olvasónk kérdésére Prof Dr. Tenke Péter elmondta, hogy ha a beteg életminőségét befolyásolják a tünetek, akkor mindenképpen kezelni kell a betegséget.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen mellékhatásai lehetnek a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásnál alkalmazott műtéteknek?

Milyen mellékhatásai lehetnek az életminőségre a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásnál alkalmazott műtéteknek? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Tenke Péter válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen tünetei vannak a prosztataráknak?

Milyen tünetei vannak a prosztataráknak? - kérdezi olvasónk. Prof. Dr. Tenke Péter urológus válaszában kifejti, hogy a prosztatarák tünetei között szerepel a véres, gyakori vizelet, csontfájdalmak. Ezek azonban már egy előrehaladott betegség tünetei lehetnek, úgyhogy a cél mindenképpen a korai felismerés.

Betegségek

Videórendelő: Milyen gyógymódjai lehetségesek a rosszindulatú prosztatamegnagyobbodásnak?

Milyen gyógymódjai vannak a rosszindulatú prosztatamegnagyobbodásnak? - olvasónk kérdésére Prof. Dr Tenke Péter urológus elmondja, hogy a korán felismert prosztatarák gyógyítható.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A Nyugat-Dunántúlon döntően borult lesz az ég, másutt a kezdeti közepesen vagy erősen felhős időt követően délutántól borul be dél felől. Délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.