Kozmetológus

Kapcsolódó videók

Testünk

VideóRendelő: Van-e hatásos módszer a vitiligo kezelésére?

A vitiligo hátterében nagyon sokszor belgyógyászati probléma áll. Pajzsmirigy rendellenesség, bőrgomba, ekcéma mind okozhatják a pigmenttermelés problémáját. Ezek kezelése mindenképpen segíthet a javulásban - mondja el válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Betegségek

VideóRendelő: Kiújulhat a Bartholin-tályog?

Olvasónkat közel egy éve műtötték Bartholin mirigy tályoggal. Mostanában közösüléskor fájdalmat érez az adott területen. Előfordulhat egy újabb tályog kialakulása? - Dr. Szilágyi Melinda bőr-nemigyógyász, kozmetológus válaszol a VideóRendelő adásában.

Betegségek

VideóRendelő: Házi szappanok a pattanásos bőrre?

Alkalmazhatóak-e pattanásos bőrre a házi szappanok? - olvasónk kérdésére Dr. Szilágyi Melinda bőr-nemigyógyász, kozmetológus válaszol a VideóRendelőben.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan kezelhető a keratózis?

Olvasónk arcán 7 mm átmérőjű keratózist diagnosztizáltak. Milyen lézeres eljárással kezelhető? - a kezelési lehetőségekről, illetve a keratózis típusairól beszél a VideóRendelőben Dr. Szilágyi Melinda bőr-nemigyógyász, kozmetológus.

VideóRendelő

VideóRendelő: Csak a gyógyszer segít a pattanásokon?

Valóban csak a gyógyszeres kezelés segíthet a makacs pattanásokon? Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus szerint más tényezők fontosabbak.

Testünk

VideóRendelő: Atópiás a kisgyerekem!

Az atópiás dermatitisz kellemetlen probléma, különösen a kisgyerekeknél. Milyen készítményeket érdemes választani? Videóban válaszol Dr. Sinka-Pálinkás Rita, bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Zavaró pigmentfoltok

Olvasónk arcán zavaró pigmentfoltok jelentek meg. Dr. Sinka-Pálinkás Rita szerint a jól megválasztott ápoló krémek segíthetnek megszüntetni, csökkenteni a problémát.

Testünk

VideóRendelő: Kipirosodó arcbőr - mit lehet tenni?

Az egyre terjedő piros foltok az arcon rosaceára utalhatnak. Milyen ápoló krémeket ajánl a bőrgyógyász-kozmetológus, Dr. Sinka-Pálinkás Rita?

Testünk

VideóRendelő: Télen száraz a bőröm, mit csináljak?

A téli hónapokban sokaknál jellemző a száraz, gyakran viszkető bőr. Milyen terméket válasszunk? Ebben segít Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Injekció helyett krém?

Ránctalanító, feltöltő injekció helyett érdemes hialuronsav tartalmú arcápolókat használni? Erre az olvasói kérdésre válaszolt Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Napallergia - hogyan kezeljük?

Egyre gyakoribb a napallergia, hiszen a bőrünk ki van téve a káros sugárzásnak. Milyen terméket javasol az allergia ellen Dr. Sinka-Pálinkás Rita, bőrgyógyász-kozmetológus.

Betegségek

VideóRendelő: Visszeres ekcéma?

Mit jelent a sztázis ekcéma és hogyan lehet harcolni ellene? Erre válaszol szakértőnk, dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász.

Betegségek

VideóRendelő: Lupus - hogyan enyhíthetőek a tünetek?

Olvasónk lányánál szisztémás lupust diagnosztizáltak. Egyelőre tünetmentes - van esély arra, hogy így is marad? Válaszol a bőrgyógyász.

Testünk

VideóRendelő: Hogyan borotválkozzon az érzékeny bőrű?

Videórendelőnk adásában egy olvasónk azzal a kérdéssel fordult Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológushoz, hogyan tudná elkerülni, hogy borotválkozás után kipattogjon az arca.

Testünk

VideóRendelő: Hogyan távolíthatjuk el a lógó szemölcsöket?

A zavaró és egyáltalán nem szép fibrómák, vagyis apró bőrdaganatok eltávolítása több módszerrel is történhet. Videóban válaszol Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus.

Betegségek

VideóRendelő: Rózsahámlás - mit kell tudni róla?

A pirosas, hámló foltok nem egyértelmű jelei a rózsahámlás nevű betegségnek, más kór is okozhatja. Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus beszél a betegségről.

Testünk

VideóRendelő: Segítség, nem nőttem ki a pattanásokat!

Olvasónk 28 éves és még mindig nagyon pattanásos az arca. Bár sokan azt mondják, ez a probléma tinikor után elmúlik, mégis sok felnőtt szenved tőle. Szakértőnk, Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus videóban ad tanácsot.

Betegségek

VideóRendelő: Mi segít a rosaceán?

A rosacea kezelése összetett feladat. Gyakran nem segítenek a gyógykozmetikumok sem. Dr. Sinka-Pálinkás Rita bőrgyógyász-kozmetológus ad tanácsot.

VideóRendelő

VideóRendelő: A menopauzával megjelentek rajtam a pattanások!

Kevesen tudják, de a nőknél a menopauza alatt a kamaszokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. Mit lehet kezdeni az ekkor előjövő pattanásokkal? Dr. Apostol Éva bőrgyógyász-kozmetológus adott tanácsot VideóRendelőnkben.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -2 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.