Klima Anita

Kapcsolódó videók

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Bármikor elkezdhetem a böjtölést, vagy tavasszal van itt az ideje?

Bármikor elkezdhetem a böjtölést, vagy nem véletlenül mondják, hogy tavasszal van itt az ideje? - Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő szerint minden diétát, böjtöt egy alapos belgyógyászati vizsgálatnak kell megelőznie. Az évszaknak nincs jelentősége.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Léböjtkúrába szeretnék kezdeni. Hány napos az ideális?

Léböjtkúrába szeretnék kezdeni. Hány naposat javasol? Csak folyadékot, vagy szilárd ételt is fogyaszthatok? - kérdezi olvasónk. Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol erre az összetett kérdésre, hiszen a kúra függ a böjt típusától és az egészségügyi állapottól is.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Hogyan és mikor érdemes belevágni a méregtelenítésbe?

Hogyan és mikor érdemes belevágni egy méregtelenítő kúrába? Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő szerint a méregtelenítő szervek ellenőrzésére van szükségünk, nem méregtelenítésre.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Milyen hatással van a szervezetre, ha hosszabb ideig nem eszünk húst?

Milyen hatása van a szervezetünkre a húsmentes táplálkozásnak? - kérdezi olvasónk. Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő nem tartja károsnak a húsmentes táplálkozást, viszont fontosnak tartja a nélkülözhetetlen ásványi anyagok, fehérjék bevitelét, pótlását.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Éhezni fogok a böjt alatt?

Éhezni fogok, ha böjtölök? Nagyon tartok ettől, éppen ezért nem fogtam még bele soha. Erre a kérdésre ad választ Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő, aki szerint mindenképpen kell számolnunk éhségérzettel. Ezért is fontos, hogy 5 napnál tovább soha tartson a böjt.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Rendszeresen sportolok, mégsem tudok fogyni. Milyen lékúrát érdemes elkezdeni?

45 éves nő vagyok, hetente háromszor-négyszer sportolok, mégsem tudok fogyni. Milyen lékúrába, vagy tisztító kúrába kezdjek, hogy elinduljon a fogyás? - olvasónk kérdésére Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Milyen diéta javasolt egy 35 kg túlsúllyal rendelkező, súlyos betegségeken átesett betegnek?

Milyen diéta ideális egy agyi infarktuson, rákon és szívműtéteken átesett, 35 kg túlsúllyal rendelkező betegnek?

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Hogyan állítsuk össze egy cukorbeteg napi menüjét?

Olvasónk 69 éves, cukorbeteg férjének szeretné a napi menüjét beállítani. Hol talál ehhez segítséget? Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol erre a kérdésre.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: A cukorbetegek milyen gyümölcsöket ehetnek és mekkora mennyiségben?

Olvasónk cukorbetegséggel él, de nagyon szereti a gyümölcsöket. Vajon melyeket eheti és mekkora mennyiség az ideális? - kérdésére Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: A csontritkulást milyen étrenddel lehet megállítani?

Meg lehet-e állítani a csontritkulást valamilyen étrenddel? - kérdezi olvasónk. Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszában kifejti, hogy sajnos a kialakult betegségnél mindenképpen a gyógyszeres segítséget kell alkalmazni. Emellett fontos a D-vitamin és a kalciumtartalmú ételek bevitele.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Babavárás alatt szabad méregteleníteni?

A babavárás ideje alatt szabad méregteleníteni? Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő szerint kifejezetten tilos bármilyen méregtelenítő kúrába kezdeni ezen időszak alatt. A legfontosabb a megfelelő tápanyagbevitel.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Hogyan szoktassuk gyermekeinket a helyes étkezésre?

Hogyan szoktassam gyermekemet a helyes étkezésre a menza mellett? - olvasónk kérdésére Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: A szoptatás ideje alatt szabad-e fogyókúrázni?

5 hete született meg a kisfiam. A háziorvosom szerint a szoptatás ideje alatt nem szabad fogyókúráznom. Valóban így van? - kérdezi olvasónk. Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol a feltett kérdésre.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Mennyire veszélyesek a ciklamát- és szacharintartalmú édesítőszerek? Rákot okoznak?

Mennyire kell félnünk az édesítőszerektől? Vajon a ciklamát vagy szacharin alapú édesítőszerek valóban rákot okozhatnak? - olvasónk kérdésére Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő válaszol.

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Otthon is belevághatunk a léböjtkúrába, vagy csak ellenőrzött körülmények között tegyük?

Csak ellenőrzött körülmények között tanácsos belevágni a léböjtkúrába? Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő a kezelőorvossal való egyeztetés nélkül senkinek nem ajánlja ezt a kúrát.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.