Kardiológus

Ismét magyar kardiológus nyert
"Igazi sikerszakma a magyar kardiológia"

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: A kínai orvoslás szerint milyen a helyes étkezés?

Olvasónk kérdésére, miszerint milyen a helyes kínai étkezés, Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus elmondta, hogy a kínai étkezés egy nagyon összetett módszer, de az alapja az 5 íz megjelenése a napi étkezésben, a sok zöldség, kevesebb szénhidrát, minimális hús.

Betegségek

VideóRendelő: 20 éve erős dohányos vagyok. Hallottam, hogy akupunktúrával is le lehet szokni. Hogyan?

20 éve erős dohányos vagyok. Már többféle rendszerrel próbáltam leszokni, de nem sikerült. Hallottam, hogy akupunktúrával is le lehet szokni. Hogyan? - kérdezi olvasónk. Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus szerint minden fejben dől el. Ha megvan az elhatározás, akkor az akupunktúra hatásos lehet.

Betegségek

VideóRendelő: Mi az autogén tréning kifejezés pontos jelentése?

Sokszor hallottam az autogén tréning kifejezést, de a pontos jelentését nem tudom. Valamilyen meditációs technika? - olvasónk kérdésére Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A hirtelen szívmegállás mennyire gyakori és kiket érinthet?

Mennyire gyakori a hirtelen szívmegállás és kik veszélyeztetettek? A korábbi szívroham növeli a kockázatát? - Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol olvasónk kérdésére.

Betegségek

VideóRendelő: Az orvosom Holter-vizsgálatra küldött. Mit jelent ez, mire készüljek?

Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus olvasónk kérdésére részletezi a Holter-vizsgálat folyamatát.

Betegségek

VideóRendelő: A családban már volt több infarktus. Mit tegyek, hogy elkerüljem a bajt?

44 éves vagyok és a családban már volt több infarktus. Mit tegyek, hogy elkerüljem a bajt? - olvasónk kérdésére Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Szívkoszorúér-műtét után mennyit kell várni egy újabb operációig?

Szívkoszorúér-műtétet követően mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a betegen biztonságosan végre lehessen hajtani egy köldöksérv műtétet? Mennyi ideig tart a felépülés? Olvasónk kérdésére dr. Kökény Zoltán válaszol.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.