Dr. Széchey Rita

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Tényleg igaz, hogy a rövidlátók szeme idővel javul?

Tényleg igaz, hogy a rövidlátók szeme idővel javul? Nekem közel 2 évtizede nem változott a látásom. - Dr. Széchey Rita szemész válaszol olvasónk kérdésére.

Betegségek

VideóRendelő: 10 éve viselek kontaktlencsét. Most egy 30 napon át, megszakítás nélkül viselhető lencsét ajánlottak. Érdemes váltanom?

10 éve van kontaktlencsém. Megfelelően ápolom, minden éjszaka kiveszem. Az orvosom most egy új, egy hónapon át, megszakítás nélkül hordható lencsét ajánlott. Kicsit tartok tőle. Érdemes váltanom? - Dr. Széchey Rita szemész válaszában kifejti, hogy az új típusú lencsének vannak előnyei és hátrányai is.

Betegségek

VideóRendelő: 5 évvel ezelőtti autóbalesetben komoly szembevérzésem lett. Okozhat ez még problémákat a későbbiekben?

5 évvel ezelőtt súlyos autóbalesetem volt. A szemem bevérzett és hónapokig tartott, amíg felszívódott. Lehet ebből a későbbiekben problémám? - olvasónk kérdésére Dr. Széchey Rita szemész válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A munkahelyemen állandóan megy a légkondi. A szemem bepirosodik és kiszárad. Mit tegyek ellene?

Jön a nyár és a munkahelyemen állandóan megy a légkondi. A szemem ettől bepirosodik és kiszárad. Mit tegyek ellene? - Dr. Széchey Rita szemész válaszában elárulja azokat a technikákat, amelyek segíthetnek, illetve 3 komponensű szemcseppet ajánl a kérdezőnek.

Betegségek

VideóRendelő: Érzékeny szeműek is használhatnak szemfestéket?

Ha érzékeny a szemem, nem használhatok szemfestéket? Vagy bioterméket igen? - olvasónk kérdésére Dr. Széchey Rita szemész válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Igaz, hogy a lézeres szemműtét után visszaromlik a szem?

Elegem van a szemüvegből és szeretném megműttetni, hogy eldobhassam. Viszont azt hallottam, hogy a lézeres szemműtét után visszaromlik az ember szeme. Igaz ez? - olvasónk kérdésére Dr. Széchey Rita szemész válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Időnként megjelenik egy fénypont a bal szememen és ilyenkor alig látok. Ezt nagyon erős migrén szokta követni. Mi okozza?

Időnként megjelenik egy fénypont a bal szememen, ami egyre jobban kitágul és ilyenkor alig látok. Ha tehetem lepihenek. A probléma elmúlik, de nagyon erős migrén követi. - Dr. Széchey Rita mindenképpen azt javasolja, hogy keressen fel egy fejfájás-ambulanciát a kérdező.

Betegségek

VideóRendelő: A szemtengely-ferdülést lehet lézeres műtéttel javítani?

46 éves vagyok. Gyermekkoromban szemtengely-ferdülésem volt, amit akkor nem kezeltek. Azt mondta a szemorvosom, hogy tompalátó vagyok. Ez attól alakulhatott ki? - Dr. Széchey Rita szemész válaszol olvasónk kérdésére.

Betegségek

VideóRendelő: Hosszú évek óta vörös szemmel, szemhéjjal élek. Mit tegyek?

Olvasónk hosszú évek óta vörös, égő szemekkel él. Több orvosnál is járt, de semmi sem segített. Dr. Széchey Rita szemész egy olyan átfogó szemészeti vizsgálatot javasol, ami kideríti, hogy nincs-e olyan dioptriaeltérése, amely krónikus szemfáradságot, illetve a szemhéjak gyulladását okozhatja.

Betegségek

VideóRendelő: Hány éves kortól javasolt a lézeres műtét a kancsalságra?

Van egy 11 éves kislányom, aki mindkét szemére kancsal. Ragasztottuk, takartuk felváltva, illetve szemüvege is van. Keveset javult ugyan, de szeretnénk lézeres műtéttel javítani rajta. Olvasónk kérdésére Dr. Széchey Rita szemész válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A rendszeres szemtorna valóban javítja a látásunkat?

Olvasónk tavaly nyár óta végez napi 2-3 perces szemtornát. Jelentős látásjavulást tapasztalt. Arra a kérdésre, hogy valóban okozhat-e ilyen eredményeket a szemtorna, Dr. Széchey Rita szemész válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A lézeres műtét segít-e zöld hályog, illetve látóideg-sérülés esetén?

Olvasónk férjénél egy munkahelyi baleset következtében zöld hályog és kettőslátás alakult ki. Az orvosok szerint a nagy nyomás miatt idővel el kell majd távolítani a szemét. Segíthet a lézeres műtét? Dr. Széchey Rita szemész válaszol erre a kérdésre.

Betegségek

VideóRendelő: Az öregedés a szemünkben is okoz problémákat. Tudjuk ezeket enyhíteni?

Olvasónk számára az öregedés számos szemproblémát okoz. Szemszárazság, húzó fájdalom, esténként fénycsík megjelenése a szemsarokban. Dr. Széchey Rita szemész a pontos diagnózis felállítása miatt mindenképpen javasol egy pupillatágításban végzett szemvizsgálatot.

Betegségek

VideóRendelő: Nem tudom a közeli távolságokat felmérni, és arany színű csillagokat látok. Mi okozhatja?

34 évvel ezelőtti terhességem alatt kezdődött, hogy nem tudtam a közeli távolságokat felmérni. A problémám azóta is fennáll. Illetve mostanában a látás perifériáján arany színű csillagokat látok. Olvasónk kérdésére Dr. Széchey Rita szemész válaszol.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.