Dr. Magony Mónika

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: A kínai orvoslás szerint milyen a helyes étkezés?

Olvasónk kérdésére, miszerint milyen a helyes kínai étkezés, Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus elmondta, hogy a kínai étkezés egy nagyon összetett módszer, de az alapja az 5 íz megjelenése a napi étkezésben, a sok zöldség, kevesebb szénhidrát, minimális hús.

Betegségek

VideóRendelő: A rendszeresen szedett vérnyomáscsökkentő mellett miért megy fel a vérnyomásom?

A rendszeresen szedett vérnyomáscsökkentő mellett miért megy fel a vérnyomásom? A szívritmuszavarom pedig előjön kettős frontkor. Mit tegyek? - olvasónk kérdésére Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: 20 éve erős dohányos vagyok. Hallottam, hogy akupunktúrával is le lehet szokni. Hogyan?

20 éve erős dohányos vagyok. Már többféle rendszerrel próbáltam leszokni, de nem sikerült. Hallottam, hogy akupunktúrával is le lehet szokni. Hogyan? - kérdezi olvasónk. Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus szerint minden fejben dől el. Ha megvan az elhatározás, akkor az akupunktúra hatásos lehet.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen szexuális problémát okoz a bétablokkoló?

2 éve szedek bétablokkolót. Az orvosom szerint, amint lehet, hagyjam abba, nehogy probléma legyen a szexuális életemmel. Milyen szexuális problémára gondolt? - Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus olvasónk kérdésére elmondta, hogy nők esetében nem okoz problémát a bétablokkoló, a férfiak esetében azonban merevedési zavarok léphetnek fel. Amennyiben nincsenek panaszai, nem kell foglalkoznia vele.

Betegségek

VideóRendelő: Gyakran előfordul, hogy 5-10 percig is tartó heves szívdobogásom van. Mitől lehet?

Gyakran előfordul, hogy 5-10 percig is tartó heves szívdobogásom van. Nagyon nyugtalanít, hogy mitől lehet? - olvasónk kérdésére Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Lehet valaminek a tünete a hideg kéz és láb?

Állandóan hideg a kezem és a lábam, ami a páromat zavarja. Szerinte rossz a vérkeringésem és meg kellene nézetnem orvossal. Én nem szeretnék orvoshoz menni, mert nem érzem magam betegnek. - Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus szerint, amíg nem zavarja a kérdezőt ez a helyzet, nem kell vele foglalkozni.

Betegségek

VideóRendelő: Mi az autogén tréning kifejezés pontos jelentése?

Sokszor hallottam az autogén tréning kifejezést, de a pontos jelentését nem tudom. Valamilyen meditációs technika? - olvasónk kérdésére Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Testhőmérsékletem évek óta 34 és 36 fok között van. Utalhat ez valamilyen betegségre?

Testhőmérsékletem évek óta 34 és 36 fok között van. A 36-ot soha nem éri el, néha 34 fok alatt van. Okozhat ez gyengeséget, kardiológiai problémákat? - Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus szerint elsőként a hőmérőt kellene ellenőrizni, hogy valós értéket mutat-e.

Betegségek

VideóRendelő: Az orvosom Holter-vizsgálatra küldött. Mit jelent ez, mire készüljek?

Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus olvasónk kérdésére részletezi a Holter-vizsgálat folyamatát.

Betegségek

VideóRendelő: A koffein valóban káros a szervezetre?

Barátom szerint a koffein nem emeli meg a vérnyomást. Napi 5-8 kávét is megiszik. Szerintem ezzel tönkreteszi magát. - Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus szerint napi 1-2 kávénak nincs káros hatása a szervezetre, azonban óv a túlzott mértékű fogyasztástól.

Betegségek

VideóRendelő: A családban már volt több infarktus. Mit tegyek, hogy elkerüljem a bajt?

44 éves vagyok és a családban már volt több infarktus. Mit tegyek, hogy elkerüljem a bajt? - olvasónk kérdésére Dr. Magony Mónika belgyógyász, kardiológus válaszol.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

Az átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, helyenként erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.