Dr. Ágoston Péter

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Melyek a leggyakoribb daganattípusok Magyarországon?

A dohányzás következtében kialakuló tüdőrák messze a leggyakrabban előforduló daganattípus. A lista élén található még a vastagbél, a prosztata és az emlőrák is - fejti ki válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen ma Magyarországon a daganatos betegségek okozta halálozás?

32-33 ezer ember hal meg évente Magyarországon daganatos megbetegedések következtében. Ez az arány az 1990-es évek óta nem sokat változott, pedig a szűrőprogramok segítségével sokat lehetne ezen javítani - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Melyek a daganatterápia alappilérei?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus beszél a Videórendelő adásában az elmúlt 20 évben történt változásokról a daganatterápiában.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen módon hat a sugárkezelés?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus beszél a VideóRendelőben arról, hogyan is hat pontosan a sugárterápia.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen formái vannak a sugárkezelésnek?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben részletezi a külső sugárforrásból végzett sugárkezelések és a brachyterápia közötti különbségeket.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a lineáris gyorsító?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél a lineáris gyorsítóról.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a kobaltágyú?

A kobaltágyú külső besugárzásra használt terápiás készülék, de eltér a lineáris gyorsítótól - részletezi Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelő adásában.

Betegségek

VideóRendelő: Mit jelent a besugárzástervezés?

A besugárzástervezés azt a célt szolgálja, hogy a céltérfogat körüli szerveket a lehető legjobban tudják védeni - részletezi válaszában Dr. Ágodton Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mire következtethet a beteg abból, hogy milyen rákkezelést kap?

A betegség típusától, stádiumától függ, hogy a beteg pontosan milyen kezeléseket kap. Mindig beszéljük át kezelőorvosunkkal, hogy miért kapjuk az adott kezelést - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen kezelésekben használják a brachyterápiát?

A brachyterápia a sugárkezelés egy formája, amelyben a sugárforrást egészen közel juttatjuk a daganatos szervhez, vagy a daganat eltávolítása után a tumor ágyához. A kezelés egyik nagy előnye a környező szervek fokozottabb védelme - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mik a brachyterápia előnyei és mellékhatásai?

A brachyterápia legnagyobb előnye a környező szervek védelme. Mellékhatások tekintetében az általános sugárterápiás mellékhatásokkal kell számolni - részletezi a VideóRendelő adásában D. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mikor alkalmaznak prosztata-implantációs brachyterápiát?

Dr. Ágoston Péter a VideóRendelőben beszél a műtéti beavatkozást helyettesítő prosztata-implantációs brachyterápiáról.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen előnyei vannak a célzott terápiáknak?

Dr. Ágoston Péter a VideóRendelőben fejti ki a célzott terápia előnyeit a hagyományos kemoterápiás kezelésekkel szemben.

Betegségek

VideóRendelő: Mik a feltételei az egyénre szabott célzott terápiák alkalmazhatóságának?

Nem mindenkinél lehet hatásos a célzott terápia. Éppen ezért nemzetközi és magyar irányelvek szerint határozzák meg, hogy kiknél lehet alkalmazni ezt a módszert. Dr Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben részletezi ezeket az irányelveket.

Betegségek

VideóRendelő: Mely daganattípusoknál jelentett nagy előrelépést a célzott terápia?

Több daganattípusnál jelentett komoly lépést a célzott terápia, de az emlő, a tüdő, a vese és a vastagbélrák mindenképpen kiemelendő. Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél az elmúlt években történt pozitív változásokról.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen új típusú sugárkezelések vannak?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél a legkorszerűbb sugárterápiás módszerekről, amelyeknél már milliméteres pontossággal tudják célozni az adott területet.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyit javult az elmúlt évtizedekben a daganatos betegek prognózisa?

Az elmúlt 20-30 évben jelentősen javult a daganatos betegek prognózisa. A statisztikák szerint a férfiak esetében 5, a nők esetében 7-8 évvel lett hosszabb a várható élettartam. Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél a daganatos betegségekkel kapcsolatos a pozitív fejleményekről.

Betegségek

VideóRendelő: Speciális markerek vizsgálatával prognosztizálható-e egy kezelés hatékonysága?

Dr. Ágoston Péter onkológus, sugárterapeuta a VideóRendelőben beszél azokról a speciális markervizsgálatokról, amelyek bizonyos esetekben képesek kimutatni egy-egy kezelés hatékonyságát.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen a sugárterápia jövője?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél azokról irányokról, amelyben még jelentős fejlődés várható a sugárterápia területén.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan járul hozzá a képvezérelt sugárkezelés a sugárterápia sikerességéhez?

A képvezérelt sugárkezelésnek a biztonsági zóna meghatározásában van jelentős szerepe. Ennek köszönhetően a kezelés megkíméli a környező szerveket, csökkentve ezzel a mellékhatásokat - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter onkológus, sugárterapeuta.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +4 °C

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt délelőtt még csak kisebb körzetekben lehet felhős idő, csak délutántól várható felhőzet-növekedés. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű. Az előrejelzések alapján hétfőn frontmentes időnk lesz, így a frontérzékenyek tünetei várhatóan nem erősödnek fel.