+6° - +19°
Kettős front

Tovább emelik az egészségügyi béreket

"Az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak" - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában. Mint mondta, a megbecsülés jeleként tovább folytatódik a béremelés az ágazatban.

Ahogy már korábban is megírtuk, januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is.

egészségügy, egészségügyi dolgozók, egészségügyi bérfejlesztés, béremelés,
Januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek. Fotó: iStock

További emelések jönnek

"1 milliós fizetés kell az orvosoknak" - kattintson a részletekért!

Az átfogó ápolói béremelési program még 2016-ban kezdődött. A folyamatos emeléseknek köszönhetően 2022 januárjáig egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének. A mostani 14 százalékos béremelés után még egy 20 százalékos béremelésre számíthatnak a szakdolgozók ebben az évben, 2022 januárjától pedig egy 30 százalékos alapbéremelés jön.

Emellett a lakhatási körülmények is javulnak: csaknem 60 milliárd forintból épülnek vagy újulnak meg nővérszállók. Továbbá több száz milliárd forint jutott az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére és eszközbeszerzésre.


A fentieken kívül épp kidolgozás alatt van egy intézkedéscsomag is, amelynek révén megújítanak majd minden olyan kórházi várót, kórtermet, mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évben nem történt ilyen fejlesztés.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső