Miért fontos a megfelelő B12-vitamin bevitel? (x)

A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer és a pszichológiai funkciók normál működésének fenntartásához. A kognitív pszichológiai funkciók szerepet játszanak a memóriában, a koncentrációban, a tanulásban és a problémamegoldásban.

A B12-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik vörösvérsejtek termelésében, ezért a hosszú távú vitaminhiány vérszegénységet okozhat. Számos tényező okozhat B12-vitaminhiányt, ezért fontos odafigyelni a megfelelő B12-vitamin bevitelre.

fORRÁS: https://www.freepik.com/
fORRÁS: https://www.freepik.com/

A B-vitaminok családjába tartozó B12-vitamint csak állati eredetű élelmiszerekből, például húsból, halból, tojásból vagy tejből lehet megfelelő mennyiségben bevinni a szervezetbe. A B12-vitamin szükséglet magasabb az idősek, a vegánok és bizonyos gyógyszeres kezelések alatt állók körében.

A B12-vitamin hiány sok éven át tünetmentesen fennállhat. A vitaminhiány tünetei például a vérszegénység és az ehhez kapcsolódó problémák, mint például a fáradtság. Különös figyelmet kell fordítani a B12-vitamin bevitelére többek között a következő esetekben: 

  1. 50 év felettieknél: A B12-vitamin felszívódása a szervezetben az életkor előrehaladtával romlik.
  2. Vegánoknak vagy szigorú vegetáriánus étrendet követőknek. A zöldségek nem tartalmaznak B12-vitamint, ezért külön étrend-kiegészítőre van szükség.
  3. Cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvedőknek, és gyógyszeres kezelés alatt állóknak: bizonyos gyógyszerek B12-vitamin hiányt okozhatnak.
  4. Gyomorégés elleni gyógyszereket használata esetén: ezek a gyógyszerek megakadályozhatják a B12-vitamin felszívódását.

A B12-vitamin szükségletet megfelelően fedezi a változatos étrend, amely állati eredetű ételeket is tartalmaz. A B12-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők, mint például a Vita B12, szükség szerint használhatók. A B12-vitamin jól felszívódik a száj nyálkahártyáján keresztül, és a szopogató tabletta különösen alkalmas azok számára, akiknél a B12-vitamin felszívódása nem megfelelő a bélrendszerben.

A VITA B12 egy kellemes ízű szopogató tabletta mindennapos használatra, mindössze napi 1 tablettával.


FORRÁS: HTTPS://WWW.FREEPIK.COM/
FORRÁS: HTTPS://WWW.FREEPIK.COM/

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: