+7° - +23°
Kettős front

A magnéziumhiány tünetei

HáziPatika

A magnézium kell az idegek és az izmok egészségéhez, a normál vércukorszint fenntartásához, a csontok szilárdságához, illetve ahhoz, hogy megfelelő legyen az anyagcserénk. Ha nem viszünk be belőle eleget, az alábbi tünetei lehetnek.

Ujjaink és a lábujjaink bizsergése

Mivel a magnézium fontos szerepet játszik az idegek működésében, hiánya zsibbadáshoz, bizsergéshez vezethet. Ez általában a végtagokban történik, és kicsit ahhoz az érzéshez hasonlít, mikor elalusszuk valamelyik végtagunkat.

Ezek lehetnek a magnéziumhiány tünetei
A végtagok bizsergése, zsibbadása is utalhat magnéziumhiányra

Influenzára utaló tüneteink vannak

Étvágytalanság, hányinger, hányás, kimerültség, gyengeség - ha úgy érezzük, mintha kerülgetnek minket az influenza, annak az is lehet az oka, hogy szervezetünkben nincsen elegendő magnézium. Természetesen ez ügyben biztosat csak az orvos mondhat. A székrekedés és egyéb emésztési problémák is jelezhetnek magnéziumhiányt.

A magnézium megfelelő szintjének fenntartásában fontos szerepet játszanak étkezési szokásaink. Számos étel van, amely gazdag ebben a fontos ásványi anyagban. Miben található sok magnézium? Kattintson!

Nagyon gyakran görcsölnek az izmaink

A szakértők szerint ha a szervezetben a magnézium szintje túl alacsony, akkor több kalcium jut az idegsejtekhez, és ez túlstimulálhatja az izmokban található idegeket. A végtagok görcse nagyon gyakori kismamák esetében, és kutatások szerint némi extra magnézium enyhítheti a problémájukat.

Hangulatingadozás

Az alacsony magnéziumszint a hangulatunkra is hatással lehet, és tartós hiánya megnövelheti a depresszió kialakulásának esélyét is. Egyeseknél érdektelenség, szorongás, érzelemmentesség is jelentkezhet ilyenkor.


Szívverésünk gyorsabb a szokásosnál

A magnéziumhiány hatására visszaeshet a szervezetünk káliumszintje, ami hatással lehet a szívizomra, és befolyásolhatja a normál szívritmust. Általában a szívverés felgyorsulását okozza, de bizonyos esetekben lassulás tapasztalható - bármelyiket vesszük is észre, jelezzünk róla az orvosunknak.

Forrás: womenshealthmag.com

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

VitaminABC tudásteszt

Mely vitaminnak nincs provitaminja?

Tippek

Ha az ajkak és a szájzug berepedezik, pikkelyesedik, B2-vitamin-hiány lépett fel. Legjobb forrása a tej és tejtermékek, a zöldség- és főzelékfélék, a húsok, a máj és a tojás.