+13° - +31°
Nincs front
Kérdések és válaszok

20 kg-os súlyfeleslegem miatt három hete rendelem a 900 kcal-ás villám fogyi egésznapos menüt, melyet tisztességesen betartok. Tornázom is minden nap fél órát a rendszeres napi házimunka mellett. Az első héten azonnal lement 3 kiló, de két hete semmit sem változik a súlyom. Mi lehet az oka?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

Sajnos "elrontotta a szervezetét". Nem szabad ilyen drasztikus fogyókúrába kezdeni, az Ön által leírtak miatt. A szervezet erős koplalás hatására rendkívül gazdaságosan végzi működését. Azaz lelassul az alapanyagcsere.
Hosszútávra tervezzük a fogyást, hiszen az elhízás sem villámszerű volt. 1500 Kcal esetleg 1200 Kcal tervezünk fogyókúrába, emellé a heti legalább 3*1 órás megfelelő minőségű és intenzítású edzést. Az Ön esetében sajnos két megoldás van:vagy az edzést emeli meg a már leírtak alapján, vagy az étrendjét kell kontrollálnom, hogy valóban 900 Kcal-e és emellett nagyon fontos a tápanyagok megfelelő aránya (fehérje, zsír, szénhidrát). Ha szerencséje van a diétáján minőségileg lehet még változtatni, mert a 900 Kcal alá semmiképpen nem szabad menni.
Farkasdi Edina

Cikkek