Kérdés: Régebben figyelem a fogaimat. Nem volt sosem hófehér, de a fogfelszínben egyre nagyobb mélyedések keletkeztek, mintha elporladna vagy elsorvadna belőle. Nem tapasztaltam, hogy darabok esnének ki belőle, bár néhol ...

Elmondása alapján ön vélhetően éjjel szorítja a fogait, és ennek hatására gyengül a fog anyaga, főleg az íny szélénél. Valóban ki lehet egészíteni a fogakat direkt-héj technikával, de először az alap okot kell tisztázni, amiért a folyamat elindult.

Fogfehérítés

Régebben figyelem a fogaimat. Nem volt sosem hófehér, de a fogfelszínben egyre nagyobb mélyedések keletkeztek, mintha elporladna vagy elsorvadna belőle. Nem tapasztaltam, hogy darabok esnének ki belőle, bár néhol már úgy látszik, hiszen akkora a hiány. Ezeknél a mélyedéseknél a fog is hol világosabb drapp, hol barnás színű. Sajnos fogfehérítős fogkrémmel sem tudom fehérré varázsolni. Mosolygáskor már szégyellem, hogy ilyen csúnyák. Nem tudom, lehet-e fehér tömést húzni a fog felületére, és hogy ez mennyire tartós. Attól félek, hogy ha tényleg van ilyen és megcsináltatom, mi lesz, ha a porcelán felület alatt tovább folyik ez a folyamat. Az utóbbi 6 hónap alatt mintha ez az egész felgyorsult volna, főként azon az oldalon, ahol rágok. Ez mitől alakult ki, és hogyan lehetne ezt a folyamatot megállítani és végleges megoldást találni rá?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza fogfehérítés témában:

Elmondása alapján ön vélhetően éjjel szorítja a fogait, és ennek hatására gyengül a fog anyaga, főleg az íny szélénél. Valóban ki lehet egészíteni a fogakat direkt-héj technikával, de először az alap okot kell tisztázni, amiért a folyamat elindult.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: