Kérdés: Nyelvemen egy fél centiméteres leucoplacia elváltozást vett észre a fogorvosom. Miután fog szakorvos is megnézte, műtéti eltávolítást javasolt, és azonnali dohányzásról való leszokást. Mivel még csak 40 éves ...

A leukoplakia praecancerosus elváltozás a nyálkahártyán. Azt jelenti, hogy nem rák, de rákmegelőző állapot, amiből előbb-utóbb rák alakulhat ki.

Leukoplakia

Nyelvemen egy fél centiméteres leucoplacia elváltozást vett észre a fogorvosom. Miután fog szakorvos is megnézte, műtéti eltávolítást javasolt, és azonnali dohányzásról való leszokást. Mivel még csak 40 éves vagyok, megfogadtam a tanácsát és lemondtam a dohányzásról. 2 hét múlva lesz a műtét. Mi ez a betegség, és mik a távolabbi kilátásaim?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza leukoplakia témában:

A leukoplakia praecancerosus elváltozás a nyálkahártyán. Azt jelenti, hogy nem rák, de rákmegelőző állapot, amiből előbb-utóbb rák alakulhat ki.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció