Kérdés: Nyelvemen egy fél centiméteres leucoplacia elváltozást vett észre a fogorvosom. Miután fog szakorvos is megnézte, műtéti eltávolítást javasolt, és azonnali dohányzásról való leszokást. Mivel még csak 40 éves ...

A leukoplakia praecancerosus elváltozás a nyálkahártyán. Azt jelenti, hogy nem rák, de rákmegelőző állapot, amiből előbb-utóbb rák alakulhat ki.

Leukoplakia

Nyelvemen egy fél centiméteres leucoplacia elváltozást vett észre a fogorvosom. Miután fog szakorvos is megnézte, műtéti eltávolítást javasolt, és azonnali dohányzásról való leszokást. Mivel még csak 40 éves vagyok, megfogadtam a tanácsát és lemondtam a dohányzásról. 2 hét múlva lesz a műtét. Mi ez a betegség, és mik a távolabbi kilátásaim?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza leukoplakia témában:

A leukoplakia praecancerosus elváltozás a nyálkahártyán. Azt jelenti, hogy nem rák, de rákmegelőző állapot, amiből előbb-utóbb rák alakulhat ki.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)