Kérdés: Mi segíthet annak a kamaszlánynak, aki elégedetlen az alakjával és ezért rászokott az önhánytatásra?

Az önhánytatás soha nem az alakról szól, azok is csinálják, akik már csontsoványra fogytak. Sokkal inkább egy lázadást, dacot jelez valamivel szemben, azt, hogy valamit "nem vesz be a gyomra". Az önhánytatás csak egy eszköz, amivel megszabadul a felgyülemlett feszültségtől.<br/> Mivel az önhánytatás komoly fizikai károkat okoz a testében (a fogak gyorsan romlanak a gyomorsavtól, fekélyek keletkeznek a nyelőcsövön, stb.), javaslom, forduljon pszichológushoz, és kezdjen el egy önismereti kurzust akár egyéni, akár csoportos formában. Ennek segítségével megtudhatja, hogy mi az, amit alaposan elfojtott magában, de így tör felszínre. Amennyiben nem ezt választja - vagy e mellett is - tanácsolom, hogy kezdjen el sportolni, jógázni, mozogni. Így egy másmilyen úton vezeti le a feszültségeit, és már ez önmagában gyógyító hatású - főleg a jóga!

Kérdés

Mi segíthet annak a kamaszlánynak, aki elégedetlen az alakjával és ezért rászokott az önhánytatásra?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

Az önhánytatás soha nem az alakról szól, azok is csinálják, akik már csontsoványra fogytak. Sokkal inkább egy lázadást, dacot jelez valamivel szemben, azt, hogy valamit "nem vesz be a gyomra". Az önhánytatás csak egy eszköz, amivel megszabadul a felgyülemlett feszültségtől.
Mivel az önhánytatás komoly fizikai károkat okoz a testében (a fogak gyorsan romlanak a gyomorsavtól, fekélyek keletkeznek a nyelőcsövön, stb.), javaslom, forduljon pszichológushoz, és kezdjen el egy önismereti kurzust akár egyéni, akár csoportos formában. Ennek segítségével megtudhatja, hogy mi az, amit alaposan elfojtott magában, de így tör felszínre. Amennyiben nem ezt választja - vagy e mellett is - tanácsolom, hogy kezdjen el sportolni, jógázni, mozogni. Így egy másmilyen úton vezeti le a feszültségeit, és már ez önmagában gyógyító hatású - főleg a jóga!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: