Hogyan őrizheti meg minél tovább ragyogóan fehér fogsorát?

Sikeres fogfehérítés után van? Szeretné, ha minél tovább plakktól mentesek, simák, fehérek maradnának a fogai, ragyogó a mosolya? Néhány jó tanács betartása, és egy speciálisan erre a célra kifejlesztett fogkrém segíthet!

Szép, de meddig?

Fogorvosával elvégeztetett egy alapos fogtisztítást, fogfehérítést, és a professzionális eljárásokkal sikerült visszaállítani a fogai természetes fehérségét, sőt a fogsora "szinte szebb, mint új korában"? Nyilván arra vágyik, hogy ez az állapot minél tartósabb legyen. Nézzük, mire számíthat!

A szakszerűen, megfelelően végzett fogfehérítés eredménye akár évekig is megmaradhat. Van olyan rendelő, amely három évre szóló hatást "ígér", de az egy-másfél évig tartó fehérségre mindenképpen jó esély van. Természetesen ez nemcsak az elvégzett kezelés hatékonyságán múlik, hanem legalább annyira függ a páciens életvitelétől, hogy mennyire teszi ki a fogát a különböző, károsító, az elszíneződést okozó hatásoknak. Jó tudni azt is, hogy a kezelés utáni állapot, a tényleges, tartós fogszín mintegy két hét után mérhető csak fel, mivel ennyi ideig tart az ún. rehidratációs szakasz, vagyis az, amíg a fogszövet normális víztartalma helyreáll. A kezelés során dehidrálódott fogzománc ugyanis fehérebbnek látszik, mint amilyen a ténylegesen elért szín.

Károsító hatások, szokások

Ön tudta? Íme 11 dolog, amely problémát okozhat a fogak fehéren tartásában!

A fogfehérítés tartóssága erősen függ az életviteltől, hiszen a legtöbb elszíneződést a fogakon a különböző élvezeti szerek, a rendszeres kávé-, tea-, vörösbor fogyasztás illetve a dohányzás okozza. A magas színezőanyag-tartalmú ételek, például a fűszerpaprika bőséges használata is nyomot hagyhat a fogakon. A nem megfelelő szájápolás is lerövidíti a fogak ragyogó fehérségének idejét. Érdekes módon nemcsak azzal lehet hibát elkövetni, ha valaki elhanyagolja a fogait, hanem azzal is, ha túlzásba viszi azok ápolását.

Az közismert, hogy a rendszeres fogmosás elmulasztásával felgyorsul a lepedék, a plakk képződése a fogak felszínén, amibe az elszíneződést okozó anyagok, festékek is könnyen megtapadnak. Kevésbé tudott, hogy a magas klórhexidin tartalmú szájápoló szerek tartós, eltúlzott használata is okozhatja az újbóli elszíneződést. Érdemes tanácsot kérni fogorvosától, aki a fogainak és ínyének állapota, érzékenysége, az elvégzett kezelések ismeretében az önnek legmegfelelőbb fogápolási módszert fogja javasolni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció