Hogyan őrizheti meg minél tovább ragyogóan fehér fogsorát?

Sikeres fogfehérítés után van? Szeretné, ha minél tovább plakktól mentesek, simák, fehérek maradnának a fogai, ragyogó a mosolya? Néhány jó tanács betartása, és egy speciálisan erre a célra kifejlesztett fogkrém segíthet!

Szép, de meddig?

Fogorvosával elvégeztetett egy alapos fogtisztítást, fogfehérítést, és a professzionális eljárásokkal sikerült visszaállítani a fogai természetes fehérségét, sőt a fogsora "szinte szebb, mint új korában"? Nyilván arra vágyik, hogy ez az állapot minél tartósabb legyen. Nézzük, mire számíthat!

Őrizzük fogaink egészségét!

Őrizzük fogaink egészségét!

A szakszerűen, megfelelően végzett fogfehérítés eredménye akár évekig is megmaradhat. Van olyan rendelő, amely három évre szóló hatást "ígér", de az egy-másfél évig tartó fehérségre mindenképpen jó esély van. Természetesen ez nemcsak az elvégzett kezelés hatékonyságán múlik, hanem legalább annyira függ a páciens életvitelétől, hogy mennyire teszi ki a fogát a különböző, károsító, az elszíneződést okozó hatásoknak. Jó tudni azt is, hogy a kezelés utáni állapot, a tényleges, tartós fogszín mintegy két hét után mérhető csak fel, mivel ennyi ideig tart az ún. rehidratációs szakasz, vagyis az, amíg a fogszövet normális víztartalma helyreáll. A kezelés során dehidrálódott fogzománc ugyanis fehérebbnek látszik, mint amilyen a ténylegesen elért szín.

Károsító hatások, szokások

Ön tudta? Íme 11 dolog , amely problémát okozhat a fogak fehéren tartásában!

A fogfehérítés tartóssága erősen függ az életviteltől, hiszen a legtöbb elszíneződést a fogakon a különböző élvezeti szerek, a rendszeres kávé -, tea-, vörösbor fogyasztás illetve a dohányzás okozza. A magas színezőanyag-tartalmú ételek, például a fűszerpaprika bőséges használata is nyomot hagyhat a fogakon. A nem megfelelő szájápolás is lerövidíti a fogak ragyogó fehérségének idejét. Érdekes módon nemcsak azzal lehet hibát elkövetni, ha valaki elhanyagolja a fogait, hanem azzal is, ha túlzásba viszi azok ápolását.

Az közismert, hogy a rendszeres fogmosás elmulasztásával felgyorsul a lepedék, a plakk képződése a fogak felszínén, amibe az elszíneződést okozó anyagok, festékek is könnyen megtapadnak. Kevésbé tudott, hogy a magas klórhexidin tartalmú szájápoló szerek tartós, eltúlzott használata is okozhatja az újbóli elszíneződést. Érdemes tanácsot kérni fogorvosától , aki a fogainak és ínyének állapota, érzékenysége, az elvégzett kezelések ismeretében az önnek legmegfelelőbb fogápolási módszert fogja javasolni.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25 °C
Minimum: +14 °C

Délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten, illetve a keleti határ mentén számíthatunk a legtöbb napsütésre. A vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső várható, majd kora estétől dél, délnyugat felől már egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatar környékén átmeneti szélerősödés tapasztalható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet. Fronthatásra hétfőn nem kell számítani, a levegő azonban néhány fokot melegszik majd, így az arra érzékenyeknél melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra