szivderitok A Magyar Kardiológusok Társaságának szakmai felügyeletével

"Igazi sikerszakma a magyar kardiológia"

Idén is megrendezik Európa pacemaker-versenyét, ahol két fiatal magyar fiatal kardiológus is képviseli hazánkat. A tavalyi óriási siker sokakat inspirált, még többen pályáztak a megmérettetésre. A jelölteket a XXVI. Ifjúsági Kardiológus Napokon választotta ki a zsűri, ahol megint igazoldódott: nagyon sok ambiciózus orvosjelölt, illetve pályakezdő van hazánkban, akik nagyon is itthon képzelik el a jövőjüket.

Egyenlő esélyeket!

"A magyar kardiológia igazi sikerszakma, abszolút a nemzetközi élvonalban érezhetjük magunkat mi, fiatalok is, de mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy kollégáink hozzájussanak olyan lehetőségekhez, amivel valóban a legjobbak lehetnek" - mondta dr. Szegedi Nándor, a Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának elnöke annak apropóján, hogy ismét fiatal magyar orvosok mutatkozhatnak be a nemzetközi szakmai világban.

"Idén volt a XXVI. Ifjúsági Kardiológus Napok, amit elsősorban 35 évnél fiatalabb szakorvosjelölteknek, illetve kollégáknak szerveztünk azért, hogy első kézből ismerjék meg ők is azokat a szakmai innovációkat, amelyek a világban megjelentek, illetve olyan tapasztalatokat hallhassanak a kardiológiai hazai elismert szakembereinek előadásában, amit beépíthetnek saját praxisukba. Mint mindig, most is az ország valamennyi pontjáról vártuk a jelentkezőket a Lillafüredi Ifjúsági Kardiológus Napokra, hiszen fontos, hogy ne csak az egyetemi, vezető klinikák kardiológusai legyenek ott a nemzetközi véráramban, hanem akár egy kis kórházban dolgozóknak is legyen esélye erre.

Két magyar fiatal kardiológus is képviseli hazánkat a World Pacing Series pacemaker versenyen.

Két magyar fiatal kardiológus is képviseli hazánkat a World Pacing Series pacemaker versenyen.  

Fotó: 123rf

Fiatalok a világ élvonalában

Itt alapvetően elméleti képzés folyik, de most már lehetőségük volt szimulációs eszközökkel gyakorlati ismereteket is szerezni, ami talán a legfontosabb. Ilyen eszközök ugyanis az intézményekben nincsenek, elsőként a Városmajori Klinika rendelkezhet egy szívultrahang készülék szimulátorral. A mostani napokon is több tudományos szekcióban kapott kiemelt szerepet a pacemaker terápiával kapcsolatos szakmai ismeretanyag bemutatása. Illetve idén is kiválasztotta a szakmai zsűri azt a két pályázót, akik majd képviselhetik hazánkat a második alkalommal meghirdetett World PacingSeries szimpóziumon, ahonnan tavaly két díjat is elhoztunk! Ez pedig hatalmas szakmai siker, hiszen láthatjuk, hogy nemcsak a tapasztalt orvosaink, de már a fiatalok is ott vannak a világ élvonalában. Ráadásul ebben az évben már többen is pályáztak, hogy képviselhessék hazánkat" - számolt be dr. Szegedi Nándor.

Tavaly Athénban az első európai pacemaker versenyen a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika két fiatal orvosának előadását találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri. Dr. Tarjányi Zoltán az összességében a legjobb esetismertetésért járó, Dr. Papp Roland pedig a legérdekesebb esetért járó díjat hozta el a Vitatron/Medtronic által szervezett World PacingSeries szimpóziumán.

Becsüljük meg a jövő kardiológusait!

Dr. Gellér László professzor a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika osztályvezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja, a bíráló bizottság egyik tagja különösen fontosnak tartja, hogy a fiatalok is kapjanak elismerést, érezzék, hogy szükség van a tudásukra és a munkájukra. "Teret kell engedni nekik is, hogy tudást és gyakorlatot szerezzenek, ők lesznek a jövő orvosai. Ezért fontos, hogy itthon tartsuk a fiatalokat és legyen utánpótlás. Szerencsére a kardiológia egy népszerű szakma, itt tényleg robbanásszerű a fejlődés, aminek mi, magyar szakemberek, és így a magyar betegek is a részesei. Nálunk jelenleg nincs orvoshiány, de ezért tennünk is kell! Például azzal, hogy több mint két és fél évtizede kitüntetett figyelmet szentelünk a fiataloknak, és nagyon jó látni, hogy ennek eredménye van" - fűzte hozzá Gellér professzor.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+13, +18 °C
Minimum:
+5, +10 °C

Délelőtt sokfelé felszakadozik a felhőzet, a déli területeken lehetnek felhősebb tájak.

Egészséget befolyásoló hatások:
N/A

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag