Hírlevelek
Regisztráció


Hogyan fogytam 3 hét alatt 8 kg-ot?


Néha még a szakember is úgy gondolja, hogy lazíthat egy kicsit. De az élet nem hagyja megtorlatlanul, ha valaki elhanyagolja magát. Így eshetett meg, hogy felszaladt rám 10 kg felesleg, és kisebb egészségügyi problémát okozott.

Elménk különbözőképpen értékeli a magunknak teremtett helyzeteket. Lehet, hogy valaki megijed, ha szembesül valamilyen problémával. Az ő elméje ezt mondja: "Te jó isten! Valami baj van! Most mi lesz velem?" Fejében kavarognak a betegséghez kapcsolódó gondolatok, és a kór elhatalmasodik rajta.

Emil Coué - a pozitív gondolkodás atyja - első törvénye a gondolaterőkről: "Amilyen gondolat betölt, áthat és ural, az megvalósulni igyekszik, amennyiben ez emberileg lehetséges."
Ha elménk a bajra fókuszál, az ezzel kapcsolatos gondolat fogja betölteni, és ezt fogja megvalósítani.

Míg a másik ember lehet, hogy ugyanezt a helyzetet kihívásként értékeli, és azt mondja: "Van egy helyzet, amit kezelnem kell! Nézzük meg, mit lehet tenni, hogy a problémát megoldjam." Az ő elméjét is betölti egy gondolat, de ez már a problémás helyzet megoldására történő koncentrálás lesz. És elindul a megvalósulás útján.

A különböző betegségek azt jelzik számunkra, hogy valamit nem csinálunk jól az életben. Valamihez nem jól alkalmazkodunk. A helyes kérdés probléma esetén így hangzik: "Mit üzen nekem ez a helyzet? Mit nem teszek jól? Min szükséges változtatnom?"
Ha így gondolkodom, akkor elmém a problémás helyzet megoldására fog fókuszálni, és megtalálom a megoldást. Természetesen az orvosi diagnózis rendkívül fontos, és lehet, hogy más szakember - például kineziológus - segítségét is kell kérni a kérdések megválaszolásához.

A cikk folytatását a decemberi Diéta&Fitnesz magazinban olvashatják!

Gál Attila

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag